15 Januari 2013

SHOPPING @ Warehouse Sale BABY KIKO

Hari Sabtu kami pi shopping, yeay!
Sejak dapat tau dari blog Anje 
Yang BABY KIKO buat warehouse sale
Semangat tu MamaZN nak pegi!

Sebab utamanya
Kesiaaaannnn sangat kat anak dara MamaZN tu
Mane ade baju basahan yang ala2 gegurl
Kalau ada pun, ada la 1-2 pasang jek
Yang lain2 sume turun temurun dari Abang Zack
Dah nampak boyish plak bila Baby Nayli pakai, huhu!
 
Bertolak dari rumah kul 2.30ptg
Sebab pagi tu PapaZN ada tournoment

Sampai sana dalam kul 3.30ptg
Pastu tengok...
Eh, nape cam tak ramai orang pun..?
Tak macam masa pegi Pureen Warehouse Sale dulu?


Kami baru sampai :)


Patut la nampak tak ramai orang kat pintu masuk
Rupa2nya tempat sale kat bangunan kecik belah belakang
Tertipu sudaa...
Tapi takpe, at least takde la sesesak sale Pureen, huhu!


Sale kat bangunan hijau ni - kecik je bangunan nya


MamaZN pesan kat PapaZN awal2
Jaga anak2 kat luar jek
Biar MamaZN sorang yang pi bertarung di medan perang, haha!
PapaZN tanya, lama ke?
MamaZN jawab, kalu sume pegi mesti jadik lagi lama =P

Dengan lafaz Bismillah, MamaZN pun melangkah la masuk

Pergghhhh!
Ramai umat manusia, tapi masih terkawal
Bila dah ramai, suasana agak panas membahang walaupun ada kipas
Tak terasa pun kipas tu berpusing, huhu!

Kesian sangat-sangat-sangat pada mereka yang bawak baby
Ada tu baby baru jek 2-3 bulan
Takyah la bawak masuk
Bini cari2 baju, 
Yang suami ikuttt jek mengekor belakang sambil dukung baby
Ala, sedey la!
Dok la luar, baru la baby tu bleh bernafas dgn selesa

Ada beberapa seksyen baju2 tu
Tapi sume seksyen pun samaaaa jek
Pi la belah sini, samaaaa jek baju2 nya dengan yang belah sinun
Kebanyakan baju2 utk NB hingga 18-24mths
Pastu baju2 nya pun tak banyak pilihan
Utk baju2 basahan dok umah OK la
Tapi utk baju pi jenjalan, terjah je la J-Card Day
Lagi berbaloi! =)

 


Nasib baek la MamaZN memang dah aim baju2 basahan sahaja
Pastu saiz Baby Nayli pun banyak
Memang tak terasa rugi la kalu datang, hehe

 


Apa yang MamaZN perasan...
Ada sesetengah orang ni jenis yang main kauttt jek mane yang dapat
Pastu dah nak bayar tu baru sort out mana nak dan mana taknak
Adeyh, semak la!
Nak-nak plak, masa beratur depan cashier baru nak sort outnya
Hmmmm, perangai! Sabooo je la!
 

Kaunter bayaran ada 2 utk cash, 1 utk kad kredit


My turn! Weeeehuuu! :)


Yezza, selesai sudaaaa.... ^_^
Pukul 4ptg masuk, 4.45ptg dah bleh balik, haha!
Siap tengok jam tu...!
Pasni, tugas PapaZN jaga budak2 je ek, hihihi...


Jom balik! :)


Alhamdulillah selesai suda basuh siap2 baju2 tu, hihi


MamaZN ada nak buat main teka2 ni
Hadiahnya FM Kemboja ^_^
Sape nak, tungggggguuuuuuu!
OK? :)



15 comments:

eB berkata...

wah terer tuh nad...
len kali kalo tau mn2 der sale g2, khabor yer... eB suker gaks pegi... kalo larat la tapi... he3

eima berkata...

byk jugak tu yg dibeli ... alisha pun sama tak byk bj basahan ....

syawalsimpsons berkata...

mmg terrer...45min..kikiki...mmm..sue nak main teka...teki org lain la..kakakka

mama ila berkata...

alaaaaa...jelesss....jelessss..nak pergi jugak!!! hihi

ieyda berkata...

yeay nayli dapat bj baru.....

zh-ena berkata...

baper habis kat situ

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

x sanggup heheh pernah dulu gi yg ureen amboi ramai sgt sampai pusing balik ekkekke

-iLLa- berkata...

thn ni x dpt pg pun kiko..sbb mabuk teruk....mmg cm tuh mana2 wholesale..mereka akn main amik semua.dh nk byr baru dok tepi bersila kirai mana nk,hehehe termasuk la saya..ekekke

Anje Mamy Balqis berkata...

wah banyaknya nyopping, kita tak pernha pi pun sale kiko...slalu update je

wan nurul hezrina abd halim berkata...

sama cam eb..kabor2 kalau nak g sales..tah nape nurul selalu terlepas..aiseh..hehehe

*∽ IZAN ∽* berkata...

waaa bertambah koleksi baju Nayli!

K.Izan pernah pergi gak dulu.. lama dah tak jejak sini uhuhuhu

mamafarah4 berkata...

nk main teka2..suh teka harga baju baby nayli ek..

mamalieyna berkata...

Berbaloi g ok la..k.eina g last year..hampeh je,huuu.. mgkn g dh lewat kot..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

klu dekat mau juga wani terjah haha

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

pantas sungguh nad bershopping 45 minit, kalau k.eija 45 minit tu baru tgk2 je..heheh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...