31 Januari 2013

'Saya Tak Kacau... Saya Sayang...'

Mungkin tu la kot Baby Nayli akan cakap pada MamaZN
Kalu MamaZN tegur dia - jangan kacau Abang Zack ^_^

Ni masa kitorang baru sampai dari kampung aritu
Sampai-sampai tu, Zakwan masih lagi lena
Dari dalam perjalanan membawak ke dalam umah
Tak sedar-sedar lagi
So, biar je la dia berehat
Dok kampung pun mana cukup rehat budak ni

Baby Nayli ni pulak
Takdenya dia nak sambung tido
Elok sampai umah, baringkan atas toto terus terjaga
Bila MamaZN sebuk kemas-kemas/punggah-punggah barang
Dia pun sebuk nak 'tolong' jugak
Bila dah haus, pandai la dia nanges-nanges kelaparan ;)

Elok dah BF kan Baby Nayli
Baby Nayli ni terus jek duduk, mata masih terus tengok tv
Tak semena-mena, dia pi capai tangan Abang Zack
Dia peganggggg jek tak lepas
Tapi takde la pulak Baby Nayli kacau-kacau @ kejutkan Abang Zack
Dia diammm jek tengok tv sambil pegang tangan abang nya tu ;)


Suwiiiitttt ;)


Tak lepas-lepas... Ada la dekat 15 minit kot


Eh, eh... Tengok pipi diaaaa...! =p


Yang ni paling touching skali, hukhukhuk!
Boleh pulak la si Baby Nayli ni dia tenunggg jek muka suci Abang Zack tengah tido
Alahaiiiiii!
Sayu makcik ni dibuatnya!

Alolololo.... ;)


Masa ni ok la kan senyap takde gaduh-gaduh
Sebab sorang tido sorang berjaga
Cuba dua-dua berjaga
Adeyh! Fenin, fenin!
Haha!



17 comments:

Axie04 berkata...

nayli tengah tunggu abg zack bangun nak main sesama tuh

mama ila berkata...

alaaaa....sweeeetnyer nayli...omey!!!!!! sayang abang zack eh =)

Amieynna berkata...

alahai.. saya pun sayu tengok..
apa la yg baby nayli fikirkan agaknya ye..

pipi die memang menggebu!!!!

Fieda Rafli berkata...

olo...sweet sgguh...pipi tu dh mcm kuih pau..

Fieda Rafli berkata...

olo...sweet sgguh...pipi tu dh mcm kuih pau..

Sue-Rya Qistina berkata...

amboi baiknya nayli. kalau bambam saya tu nampak saya, hubby or kakak tgh tido, confirm kena lepuk. takpun dia akan nangis2. hahaha. gedik je kan

ieyda berkata...

alolo...sweetnya adik ngan abang nie

lia berkata...

Owhhhhh tacing acik ni...

Nayli nk simpan kemas2 panas tgn abg Zack sbb abg kan da tadika ;)

Siti Asiah berkata...

dia tengok jerk abg dia tido yea...takde kawan nak main la tu...;)

Nafisa81 berkata...

Allahuakbar..baiknya baby Nayli. Kalau anak akak dulu...kalau abang tido adik jaga...jaga si abang kena korek mata dgn adik..tapi skang dah besar sikit..bila abang tido dia akan suh syyyhhh..abang tdo.

Lily@MamaZaraZareef berkata...

mmg suwittttt..=D..kalau zareef..akak tido lagi die nak menghempap adalah..hukhukhuk..

mamalieyna berkata...

Aduuuh sayunye tengok..good sister la nayli..sweet sgt! :-)

Kalu akeem si abg tido, dia suka kacau, mak lak risau tkt si abang marah sbb dia tgh tido adik kacau :P

kayyana berkata...

sweetnye.. nayli pegang je tgn abang die.. nampak sgt die sayang abang die... hihi. pipi tu simpan ape.. guli eyh.. comel giler

ch@ berkata...

nayli xde kawan nak main, tu pegang tgn abg zack berharap sgt abg zack bangun. kalau adli dia pijak blk kakak dia, balas dendam sebab masa main sesama kakak cepuk dia. hahaaa, bila baik, mmg baik sgt. bila gaduh, adli dah pandai melawan skrg ni, taknak mengalah jgk. lagiii la mak ni pening.

Aisyah Husaini berkata...

eish comel telatah baby nayli..sayang abang la tu keh keh

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Allolo..mmh sweett sgt nayli ni...ziqry pulak time dia syg abg dia tu time abg dia tido la dia nak cium2 n gomol abg dia

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

nayli sayanggggggggg abg zack kan :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...