25 Januari 2013

Prosperity Burger Dalam Kenangan...Hukhuk =[

Ada 1 hari tu, kluar la iklan McD kat tv
Iklan Prosperity Burger yang sangat sedap dan mabeles tu

MamaZN pun saje la sembang dengan Zakwan
Zakwan, sedapnya burger tu! Jom ajak Papa pi makan McD

Nak tau Zakwan jawab apa?
Hukhukhuk!
Jawapan yang sangat menginsafkan!
Terkedu kejap la MamaZN dibuatnya


Dalam kenangan :(
Ni MamaZN makan sebelum bersalinkan Baby Nayli
Setahun sudaaaa...


Jawapan Zakwan :
Eyyy, tak boleh la Mama
Mana boleh makan McD
Nanti kawan-kawan saya kena tembak
Abes darah-darah
Ha, Mama suka? Mama nak kawan-kawan saya kena tembak?

Errkkk!
Sangat bijak!

Kalu kawan-kawan la kan...
Apa kawan-kawan nak jawab?
Kalu MamaZN, tak terjawab dibuatnya!
Sambil memandang sepi pada iklan Prosperity Burger tu
Hukhuk! =/


Takpe, tak dapat Prosperity Burger
Kita makan burger bakar ek Zakwan?
Laaaaaaaaaagiiiiii sedap, kan?! =D


 Rawang Burger Bakar, yummy! :)


Rupa-rupanya
PapaZN ada sembang-sembang dengan Zakwan pasal menda ni
Patut la Zakwan dengan bijaknya sound MamaZN! ;)
Sejak peristiwa Gaza, Palestin tu
Memang kami dah lama tak pi terjah McD huhu!

Takpela, demi anak ku turutkan juaaa
Takkan nak jadi contoh yang tak baik pulak kan?
Nanti Zakwan jawab,
Kenapa saya tak boleh makan, tapi Mama boleh makan?
Lagi payah nak terangkan nanti, hehe 
=P


16 comments:

MamaYatie berkata...

bijak3x..(dah mama kena sound setepek yer...huhu)
kita org dulu boleh kata every week meesti ada singgah sekali...w/pun hanya bubur/ fries..tp skrg dah tak jejak lg dah...anak2 pun paham..

♥cikmOt♥ berkata...

hehehe, bijak bijak...ada jek jawapan dia kan...

~emmie marja~ berkata...

Bangganya Auntie Emi dengan Zakwan.. :)

Falsya berkata...

adehhh, betul2 menusuk menikam ayat zakwan..good boy..kecik2 dh tau..tp yg xbestnye ayat sound die tuh la kan nad..hahaha

Sidratul Muntaha berkata...

aahhaa
kena setepek
sian nad
tipkan
kami ank beranak mmg la tak praktik mkn fastfood
mcm aqil
24jam ayam,ayam
so
takde masalh sgt la nak msk ape
tpinya..
klu mcd
dia nak sundae
sudahnya bikin sendiri kat rumah la
prosperity boleh ganti dgn oblong
lagi sedap wok!!
hingga menjilat siku!

Lily@MamaZaraZareef berkata...

samalah nad..kite pon lame sgt x makan mcd sejak isu gaza tu,kdg2 rindu gak ngan ayam goreng mcd tp bile terfikir nk makan, automatik rasa bersalah plak..xpe,same2la kite mencari alternatif lain menggantikan mcd ya..wuwu..

Wan Amira berkata...

so comell.. pandai zakwan.. mamaZN buat sendiri la nampak nyer.. takpun burger bakar banyak sekarang ni

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

saya pun kena la nad hehehe
kita nk masuk mc;d dgn suara lantang si kyra cakap "eyh mama opah kata org islam xleh masuk mc'd dosa la" adehhh kuat plak tu suara dia ..opah pun nk ajar cucu cakap la lain huhuhu

Kella berkata...

alololo.. pandai dia! gud boy...
semoga menjadi muslim yang berjaya dunia akhirat..

Nory Zoulkefle berkata...

kemain lagi menusuk ke pangkal rahim dengar statement yg kuar dr mulut die...hahahahahahah

MaMa CyDa berkata...

bijaklah zakwan nih .... bagus2

akak sefamily pun dh lama boikot mcd sejak peristiwa palestin tuh. la nih laya bege bakar jek huhuhuh mahal tp lg sedap n puashati mkn ^_^

eima berkata...

Mmg bijak.....burger king black pepper tu lebih kurang rasa

Aisyah Husaini berkata...

eh he he he kite pun dah lame boikot..hi hi pandai la zakwa tu cepat ingat kan bebudak ni

suhaina laui. berkata...

Gudboy

QasehnyaRania berkata...

bijak zakwan

lapor la pulak tgk burger tu :D

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

bijak2 hehehe....tergoda tgk beger bakaq tu hikss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...