21 Januari 2013

PENING-PENING | Nak Pi Bercuti Pun Tak Tenang!

Isnin lepas bermula nya episod pening-pening ni
Geram pun ada, pening pun ada
Mula-mula pikir macam nak burn jek voucher ni
Tapi bila tengok ramai pulak kawan-kawan yang terkena
Makanya MamaZN pun berani kan diri

Kalau kawan-kawan perasan status kat FB
Sume macam baur-baur nak berjuang gitu, ahhahaha!
Berjuang nak tuntut hak :)

Apa perasan kawan-kawan
Bila dapat email seminggu sebelum tarikh nak check in 
Yang mengatakan tarikh kami tu dah fully booked!
Atas alasan, hard disk failure yang menyebabkan telah berlakunya overbook!
Sooooo, salah siapa di sini?
Salah kami ke? Takkkkkkkk..!

Dan diorang bagi pilihan untuk melanjutkan tarikh valid voucher kitorang tu
Sehingga 31/12/13 
Pilih je tarikh mana-mana yang kitorang nak
Waaaaaa, senangnyaaaa diorannggg!
Duit dah dapat, senang la diorang nak kotak-katik kan kita plak
Huhu!

Dalam seminggu lepas, memang banyak PM FB ngan Kak Ejan Mamalyna
Sebab Kak Ejan pun terkena jugak!
 Kak Ejan la nasihatkan suruh email kan semula pada pihak diorang
Dan c/c kan kepada KPDNKK
(Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan) 
Waahhhh, gitewww, kan? Hehe...

Esoknya, pihak KPDNKK kol MamaZN
Mengatakan diorang dah terima laporan yang MamaZN buat tu
Dan diorang dah soal-siasat pihak sana
Masalah MamaZN tu diorang dah selesaikan
 Maknanya tarikh yang MamaZN pilih tu MamaZN boleh pegi
Alhamdulillah.....
Dengan kerjasama pihak KPDNKK, dapat la MamaZN tuntuk hak :)
Cepat diorang bertindak, good job! Hehe...

So, kawan-kawan...
Jangan malu-malu kalau sesuatu tu memang hak korang
Berani kan diri utk tuntut
Ikut saluran yang betul, in shaa Allah dapat selesai
Kalau diamkan diri, karang diorg naik lemak plak! =p

Walaupun amaun nya tak banyak mana.....
Tapi bagi MamaZN, RM150 tu banyak! Huhu!


Harap2nya takde masalah lagi la time kitorang kat sana nnt, huhu!





19 comments:

Anje Mamy Balqis berkata...

kita punyer lagik haru, tak terima email pun, sbb beli pakai email kawan, diorang soh tukar date jugak, last2 we all tukar date 2 Feb baru pi, patutnya 27hb Jan, tapi dek kerana palnning nak ke Melaka cuti panjang weekend ni, sib baik leh tukar weekend, kalo soh tukar weekday mmg nak kena cc KPDNKK jugak la jawabnya....sayangnya tak leh nak jumpa kgkwn blogger, sbb ramai yang pi 27 Jan...we all pi 2 Feb...dah dapat pun email untuk confimationnya...

lia berkata...

dok terbaca gak d fb, ramai yg kena dgn gold coast tu...

pasni x penin da, InsyaAllah...

MRS. K berkata...

yeay!! boleh berendam sampai lebam!

eT berkata...

waahhh...nasib ada pembelaan kan...harap kt sana xder prob la kan..

eima berkata...

yeay ... Hak kite adalah hak kite ....

jgn biarkan kite ditindas.... berani kerana benar ... good work nad ... klu diorg tak bg saman je tau

syawalsimpsons berkata...

WALAU APE PON TETAP DUIT KAN

mama tisya berkata...

ni yg gold coast morib tu ek...ye la kita dh pilih date tiba2 ckp camtu..mmg nk kena la..lgpn bkn slh kita..mmg bgs komplen kt KPDNKK tu

♥cikmOt♥ berkata...

ehem ehem...rm150 tu banyak tuu...leh beli 3-4 beg susu...hahaha

♥cikmOt♥ berkata...

ehem ehem...rm150 tu banyak tuu...leh beli 3-4 beg susu...hahaha

ALoNa CintamaniszLite berkata...

dalam dunia perniagaan....pelanggan sentiasa betul...dan pelanggan adalah raja dlm perniagaan. tanpa pelanggan apalah ertinya perniagaan!!!

mama ila berkata...

Selamat bercuti yer =) semoga segala urusan nanti berjalan lancar

Aisyah Husaini berkata...

ish lau kite pun dah rase haru dah plan baek tetibe jadi camtu hu hu hu..ape2 pun bagus tindakan kak nad : )

Sidratul Muntaha berkata...

seb abek la tak terjebak lagi dgn vaucher tu
sbb dulu pun pnh beli brg
thu2 pun kena tipu gak
seb abek bru la rm25
klu tak
naya..
sadis jugakkan?!

mamalieyna berkata...

Bab gini nak kena beranikan diri kan.. dh btul salah diorg kan....

ieyda berkata...

takut jgk jd mcmnie....

mamafarah4 berkata...

rm150 tu byk gak la bg akak..kalo gi shopping brg dapur x cukup tu..huhuhu

Masya berkata...

malasah jugak yer.. nsb baikk dapat pembelaan.. kami pergi esokkk hihihihihi ..... dapat pakej ni jugak rm150.00 harap berbaloi lah....

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

dh tentu2 salah dorang tu

QasehnyaRania berkata...

alhamdulillah.ada pembelaan. byk juga Rm150 tu :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...