02 Januari 2013

Mama Seriau! Baby Nayli Rilekssss Jek... ;)

Huuuuyooo..!
Ngeri, ngeri!
MamaZN cukup ngeri la kalu tengok jarum suntik
Tapi depan doktor wat-wat cool la
Tapi dalam hati hanya Tuhan yang tahu, hihihi...
Dapat yang pandai cari urat ok lagi
Dapat plak yang 2-3 kali cucuk tak jumpa2 urat - haru betul! ;)

Tu MamaZN
Zakwan plak time kecik2 dulu
Setiap kali kene inject mesti meraung kejap time kene cucuk
Pastu balik umah dah start panas dan badannya
Bertampal la kool fever
Pastu asek nak menempek aje la
Nak berdukung, nak menyusu - letak je nanges!
Arini dengan esok demam, lusa dah ok dah
Dah kembali kepada sedia kala
Memang selalu camtu
Ksian gak tengok Zakwan
Tapi biasa la kan budak2...
 

Bila sampai kat Baby Nayli
Eyyyyy, memang kebal btul la budak ni
Takde nye drama nanges2
Yang terbaru baru2 ni
Pi injection utk 1 tahun
Rilekkkssss jek dia time kene cucuk
Dia tenungggg jek muka doktor
MamaZN dgn abang Zack dah dok belakang doktor dah - takut!
PapaZN yang pegang Baby Nayli
 Nanges idak, menjerit idak, senyap jek dari awal sampai dah abes cucuk
Alhamdulillah esok2nya takde demam pun
Hebat btul la Baby Nayli ni, hihihihi...


Baru lepas cucuk la ni :)


Alhamdulillah sangat2
Sepanjang setahun usia Baby Nayli ni
Tak penah lagi dia merasa ubat demam masuk ikut bontot tu
Ubat2 klinik sume pun tak penah
Beza dengan time Abang Zack dulu, huhu!
Moga anak2 mama diberikan kesihatan yang baik lagi pasni...
In shaa Allah :)


16 comments:

intanfirdaus247 berkata...

mak nyer seriau bak org kedah kata tgk nayli kena cucuk..hehe ..baby nayli cool je..hehe

ieyda berkata...

bagusnya nayli nie kan...mybe dah lali ngan jarum tu...hihiihih

syawalsimpsons berkata...

alhmdulillah nayli kuat...

Zura@Iwan berkata...

anak2 ni tk sama kan....ada la hikmah dia tu...

#irfan ni Nad...huhu masuk wad pun penah..hehe

Chekgu Azrine berkata...

So far ank saya yg plg kebal is kak ngah..hehe..mmg tak pnh nangis bila kena cucuk ke apa..hehe

lia berkata...

lain padang, lain belalang...
lain anak, lain ragam...

yer dak...

baby Nayli terbaekkk lah...

*∽ IZAN ∽* berkata...

walla advance!! Dhiya pun baru lepas cucuk 1 tahun. Memang nanges laaaa walopon kejappp. yg best abang kakak sibuk masuk jugak nak tengok tapi masing2 tutup muka ngan tangan tengok doktor pegang jarummm panjangg! hohoho!

Ya ALya berkata...

terbalik dgn ya lak...

anak pertama tak nangis n tak mudah demam klu kena cucuk...

yg ke2 ni mmg lain,nagis sekejap bila dicucuk,n demam gak la....

tgk la peha baby nayli tu....tu yg dia tak rasa sakit kot....heheheh

mamafarah4 berkata...

hebatnya baby nayli ni..hehehe..

RedRose berkata...

mom will always feel like dat. lumrah kot. ye lah, anak kita kan. nyamuk gigit pun habis nyamuk tu kena marah bagai. inikan pulak nak disuntik. hehehe. but to have a strong baby will definitely help to calm us down. betul tak? huhuhu

eima berkata...

nayli nk hebat la....
berkat susu ibu la ni kan kan ...
tahniah utk ibu jugak sbb bg ketahanan imuniti yg terbaik utk nayli....


alisha tu cememey je manjang .....berjalan pun tak lagi....

ALoNa CintamaniszLite berkata...

sistem imun nayli sgt bagus..hehe

ch@ berkata...

lasak budak nayli ni. tahan apa saja. insyaALLAH kekal sihat ye Nayli.

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

time kita lak bapak 3k seriu tgk jarum time anak2 nk kena iject mak yg kena pegang kekkeke ..
gud girl nayli kuat betul anak dara ni hehhe

mamalieyna berkata...

magik kan..kita yg seriau, sama kesnye cam hakeem, g cucuk baru ni..nurse pun kagum..langsung tak kuar suara apa2x.. haissh..mmg kebal budak ujung tahun ni..hee~

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

nayli baby kuat hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...