31 Januari 2013

Macam Kenduri Nak Terima Menantu ^_^


Tengok la pelamin buai berendoi tu, kemain lagi kan?
Cantekkk sesangat!
Siap kerawang-kerawang, siap lampu-lampu
Memang cantekkk la ;)
kaler pun soft jek - kaler peach

Ini la sebabnya kenapa lepas check out Gold Coast Morib aritu
Kitorang trus kan perjalanan balik kampung
Sebab nak kejarkan ini la ni ;)

Kenduri kesyukuran dan naik buai 
Baby Khadeeja Nur Jasmin a.k.a Baby K
Ecececece... :)

Majlis dibuat hari Sabtu lepas kat Teluk Intan
(umah mertua Aunty Wawa)
Alhamdulillah, sume pun berjalan lancar
Yang pasti, ada kambing golek, haha! ;)

Kami dari kampung PapaZN kat Kota Setia
Terus gerak ke Taman Seri Setia
Tengok-tengok, dah start marhaban
Tapi takpela, bukan join marhaban pun ;)


Baby Khadeeja takde kat buai, sbb kepanasan dek cahaya lampu, kikikiki ;)


Geng marhaban


Baby Khadeeja dibawak mengelilingi makcik-makcik marhaban


Beso bunge dia, hihihi


Abang Zack dah lama tak jumpe Adib - sepupuZN


Ngantuk jek muka Baby K :)


Makanan agak menyelerakan
Ada kambing golek & side dish nya - coleslaw & fries :) 
Ada cendol! :)
Ada nasi putih & nasi minyak
Pastu lauk-lauk beberapa jenis
Alhamdulillah, kenyang :)




Kambing golek MamaZN bleh makan
Kambing masak mende2 lain cth kari ke, ape ke..tak makan


Tu diaaa aih! :)


Dah abes majlis baru ketiduran ;)


Bila dipikir-pikirkan balik
Jauhnya beza majlis Baby K ni ngan Baby Nayli tahun lepas, hihihihi
Tak caya?
Meh tengok sini, hehe

19 comments:

lieyalatif berkata...

cantik sgt buai tu nad...betul tu nad..rezeki masing2kan...lagi pun yg penting adat dah kite utamakan...tahun depan beranak lagi kite book buai cun2 gini key heheheheheh

mama ila berkata...

wahhh..meriah nyer...siap pelamin...cantik!!! xperlahkann..rezeki masing2..asalkan baby nayli heppy..yeay!!!

ieyda berkata...

cantik buai tu, baby zaman skrg kenduri cukur jambul dah mcm kenduri kawin....anak2 ieyda xmerasa lg duk lam buai kawin tu....buai biasa2 je...tp kalau kat kelantan, majlis naik buai xde tau, just cukur jambul n selawat (tu pun kaum lelaki je). Pastu majlis makan2 sikit.xde smpi nak wat kemah2, just makan dalam umah je..

sori terlampau panjang lak komen nie.... :D

Sue-Rya Qistina berkata...

ye la nad. mmg nmpk mcm majlis terima menantu je. hehehe

kayyana berkata...

btul tu kak nad.. rezeki masing masing.. yang penting niat dan kite da pun laksanakannye.. cara mcmne tu terpulang pada rezeki masing masing..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

wah meriahnyerrr...baby pun comel :-)

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

wow mewah buai ..kita buat tuk keysha simple je ..majlis cukur jambul/berendoi je xde aqiqah pun buget x cukup tkpe nnt ada rzeki buat kenduri kekah pulak ..

MRS. K berkata...

best nye korang kawin orang dekat2 ek

syawalsimpsons berkata...

bestnyer....kalo dapat BB gegurl ni kan

♥cikmOt♥ berkata...

heheh, baby K...nayli bukan baby lagi...

ALoNa CintamaniszLite berkata...

meriah...

anak akak dulu buat dlm buai biasa aje. guna kain batik baru...hias2 bunga sket..
skang ni mmg dh advance...dan ikut kemampuan jgk. Rasanya skang ni ada jgk yg buat guna buai biasa tu yg gantung kat besi tu..

Nafisa81 berkata...

Masyarakat jawa segamat johor takde pulak budaya berendoi ni. So takdelah kisahkan sgt pasal buai tu. anak 1st kat pahang buat jugak kecil-kecilan...lebih kurang buai baby Nayli la jugak...DIY

lia berkata...

Mmg lawo la buaian segala....

Nad... Kt pon super sederhana... Asalkan niat asal tcapai sudah... Anak2 kt memahami n semtiasa syg kita yg pentingnya ;)

Lily@MamaZaraZareef berkata...

hehe..gempak nye buai n pelamin,leleh air liur tgk. kt kg kite pon x amal kan berendoi2 ni..so x de harapan nk naik kan anak buai tantek2 mcm ni..:-P..cukur jambul pon act diorng x galak kan sbb adat je kan..yg penting, majlis akikah n doa selamat tu..:-)

Fieda Rafli berkata...

meriahnya...alhamdulillah rezeki baby kan..

Zura@Iwan berkata...

la ni mmg canggih, lawa2 dorang deco..

akak ritu masa irfan ada gk tingin nk buat, tp terpk gak..tk pyh la nk buat grand2 sgt..biasa2 udah..yg penting kita niat utk buat knuri ..hehe..

mamalieyna berkata...

Meriah sunggguh..macmmajlis kawen :-)..

Untung bb khadeja.. :-)

mekchu berkata...

buai tu pun nak jugakkkkkk.....

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Mmg cantik n meriah nye...

Betul tu rezeki masing2 nad, ziqry lg la kami x buat pun majlis cukur jambul dia, kalau ada rezeki lebih nnti buat aqiqah terus je nnti. Abgnya zaquan bertuah buat majlis cukur jambul bersekali dgn aqiqah n meriah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...