14 Januari 2013

Kesian Dia... KESEORANGAN


Sejak Abang Zack pi skool
MamaZN bleh nampak la perubahan pada Baby Nayli
Kesian pulak tengok dia
Ye la, sebelum ni dok main berdua
Ketawa bersama, menangis bersama
Eh, macam lagu Teman Pengganti plak =p

Kalau sebelum ni MamaZN bleh tinggalkan Baby Nayli
(nak pi mandi, nak pi masak)
Sebab ada Abang Zack tolong tengok2 kan
Tapi bila Abang Zack pi skool
Pantang hilang depan mata! Menangis la dia!

Kalu tengah masak ke, tengah basuh pinggan ke
Mesti Baby Nayli datang, capai tangan MamaZN
Pastu ajak pi depan tv
Mula2 dia nak BF
Tapi kejap je pun
Pastu dia pi tinggalkan MamaZN terbaring sorang2
Dia plak pi main mainan
Adoiyai!
 Janji MamaZN ada depan mata dia...

Sedih jek bila tengok Baby Nayli belek2 buku sorang2
Kalu sebelum ni ada Abang Zack yang konon2 'tolong' baca kan
MamaZN kalu keje sume dah siap, layankan jugak la Baby Nayli ni
Tak sampai hati kot nak biar dia rasa sunyi, huhu!


Time ni dia main ba-ba-cak dgn MamaZN
Cute jek! :)


Apa je lagi yang boleh Baby Nayli buat
Melainkan tido je la
Sekarang ni, Abang Zack bangun pagi nak siap2 pi skool
Dia pun sebok nak bangun sama
MamaZN siap2 mandikan Baby Nayli jugak
Kang dalam kul 9-9.30 tidokan balik
Ha, time tu la baru MamaZN terkejar2 nak masak, nak sidai baju
Kang nanges plak dia, bila tengok MamaZN takde kat sebelah
Memang sume2 pun kene pantas!
Masak pun yang simple2 jek utk Abang Zack ngan PapaZN makan lunch


Ni memang port kesukaan Baby Nayli sekarang ni


Kengkadang Baby Nayli dok sengsorang kat situ tu ha
Ksiannnn dia ;(


Memang kene banyak abeskan masa dengan Baby Nayli
Buat la apa2 aktiviti pun
Ajak sembang, tengok tv, main mainan sama2
 Tapi kadang2 tu, Baby Nayli pun bleh 'rasa' sendri
Walau kita ada temankan dia pun
Kengkadang tu bleh plak tak pasal-pasal dia nanges tibe2
Rindu Abang Zack la tu kot ;)

Takde maknanya ye nak soh tambah lagi sorang buat 'teman' Baby Nayli
Haha!
Panggil pun Baby lagi ni ha =)
Kang bila ada baby baru, lagi la Baby Nayli rasa 'jauh' plak
Takpela, biar dia manja2 dulu dgn mak dia kan?
Hehe


Kang, bila Abang Zack balik, dia la yang pertama lajuuuu kejar ke pintu! ;)


17 comments:

♥cikmOt♥ berkata...

kalau macam gini citernya..kena bagi kawan la kat nayli...barulah sorang takde sorang takdelh terasa keseorangan...hahaha

larikkkkkkkkkk

JaSSNaNi berkata...

alahaiiii.. syiannn.. tinggal sorang2 ye.. :) nanti nayli besar gi skool gak.. cam abang zakwan..

ieyda berkata...

ciannya tgk nayli main sorg.....teringat Leesya kat umah pengasuh tu...mesti dia rindukan si abg kan...

* nad, TQ atas komen suh buang notification tu....hihii...selama nie xpenah tau lak wujud notis tu...so ieyda dah buang jauh2....

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

hahha kyreen panggil adik tp bby ada jugak cam mana ni ekkeke rezeki ..
sian nayli eyh xde kawan sib baik 1/2day je ..table merah tu beli kat ikea eyh sama ngan kita tp kaler hijau ..

Sidratul Muntaha berkata...

ahaha
bawak diri la nayli
sabo dik weih..
nit ko dh seklah..
ko tak heran pun dgn abg zack ko
ahahaha

syawalsimpsons berkata...

alahai cian nayli ye...nak buat guano kan nayli..kena tunggu abg zakwan balik je baru boleh main kan

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

alahai kesianya dia..
nad kena tak mengasuh budak...boleh buat teman nayli..
masyuk jugak..tak payah ramai ambil je seorg dua je...
hahahahahaha....

eima berkata...

nayli2 ...awak sungguh comey ... abg zack separuh hari je kan ....

kesian nayli kan .... betui bila ade si abg mcm2 sikit kite boleh buat sbb ade yg tolong pantau si adek

lia berkata...

sebak lak acik lia ni ha...

xper, sat ja abg Zack p skool... sabar yer Nayli...

mamafarah4 berkata...

hehehe..biasalah tu nad..dah selalu berdua..mula2 mmg dia rasa gitu..sbb hari isnin, ye la sabtu ahad abg zac dia ada..so tiba hari isnin dia sensorang terasa la dia..nnt lama2 dia ok lah..

mummy_ayu berkata...

ala siannya..nampak sgt dia boring..mula2 jer kot, nanti lama2 ok la tu..

Lily@MamaZaraZareef berkata...

yela,byk gambr nayli kt port tu skang..hehe..takpe,abg zack pegi skolah jap je kan. sekali sekala mama leh temankn. kalau zareef,menumpang kasih dgn bbsiter jela. ape dia buat kt umah org tu pon x tau. mama bekalkn 2,3 biji lori je hari2..wuwuwu

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

alahai ciannye tgk nayli duk sorang2 mcm tu,
mmg kan adik akan terasa bila abgnya xde begitu jgk abg kadang2 dia teringatkan adik dia jgk...skrg ni kan diorang duk asing, abg tadika, adik taska..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

itu perkara biasa bila anak sulung mula pi sekolah....

wan nurul hezrina abd halim berkata...

alahai kesian dia..takper nnt antar nayli lak g skul=)

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

alahai sian dia yer..nayli minta kwn dgn mama kihkih

Aisyah Husaini berkata...

ala syian kat dia main sorang2 tu yang kite tgok sayu je hati ni kan..seboleh-bolehnye nak hiburkan hati anak kadang2 anak sorang2 ni dia termenung je like insyirah tu..sian sangat tak de kawan : (

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...