11 Januari 2013

Kenapa Tak Jadi Pindah?!

Ye, ye, ye...
Raaaaaamai yang bertanya soalan yang sama kelmarin
Berikutan entry yang ini
Terima kasih kerana bertanya
Terima kasih kerana peka
Terima kasih kerana mengambil berat
Saaaaaayang korang2 sume! ^_^

Mesti ada yang terlintas di pikiran kawan2...
Ala, MamaZN ni gebang jek lebih kate nak pindah!
MamaZN ni poyo jek! Aritu kate nak pindah, ni tak jadik plak!

Cemane nak citer ntah
Apa yang penting, ingat la selalu ayat ini
Kita hanya merancang, 
Allah SWT jua yang tentukan sama ada jadi atau tak sesuatu perancangan kita tu
Ha....!
Itu la yang terjadik pada kami ni
Moga ada hikmah di sebalik apa yang terjadi
Ameenn!

 Sebelum ni memang owner ada cakap ada bakal buyer nak dtg umah
Nak tengok2 umah yang kami duduk ni
Sebab kan itu jugak la kami plan nak pindah sebelum kami 'dihambat' kluar
Haha!
Ganas bunyiknya, hehe

Tapi tah cemane...
Dah siap pack-pack barang bagai sume
Ada 1 malam tu PapaZN bagitau tak jadik pindah
Ada la mende yang PapaZN dah diskus dengan owner tu
Dan ada la owner cakap pada PapaZN
Sampaikan PapaZN berubah fikiran

MamaZN pun takde tanya lebih2
Apa yang penting, dah suami kata gitu
Si isteri follow aje
Takkan nak bantah cakap suami kan?
Dosa! =P

Makanya unpack balik barang2 yang dah dikemas

Actually
Berat hati kami ni nak pindah sebenarnya
Berat sesangat! Rasa sedih tak tentu pasal pun ada
Taktau la sebab apa
Bila tak jadik pindah ni, rasa legaaaaaa sangat, Alhamdulillah!

Rumah sendiri tu kami akan sewakan semula
Ada yang nak menyewa rumah kat Mentari Court ke?
Kekekekekeke... ^_^
(siap iklan! =p)


Dah terjawab soalan kawan2 sekalian?
^_^


p/s:
moga keputusan ini diredhoi...


23 comments:

syawalsimpsons berkata...

takpe la...ada hikmah di sebalik kejadian

lia berkata...

owhhh gitu...

mentari court kat komuter tu ek?

ieyda berkata...

alhamdulillah...terjawab sudah pertanyaan ieyda n semua org tu...hihihiii

xpelah mungkin rezeki nad utk berada di rumah tu lebih lama lg....

Gieyana berkata...

Alhamdulillah..bab pindah nie mmg tak larat kan..penat..

mamafarah4 berkata...

x per la nad..memang betul,siap yang berlaku ada perancangan dari Allah.. Terima walaupun berat dan susah..Maybe tak nampak lagi hikmahnya insyaallah akan ditunjukkan..Masa tu baru rasa bersyukur sesangat.. Insyaallah..

mummy_ayu berkata...

oooooo...pasal tu..kira lega la yer ni tak jadi pindah cuma penat jer la sbbkena unpack balik yer..tak pe ...pelan2..

eima berkata...

tak pe ... rasa tringin nk mandi pool bw anak pi ...hehehe

MamaYatie berkata...

hehee..finally..
mentari court tu tak susah cari tenant kot, tmpt strategik..advertise kat mudah pun ok...let me know kalo nak contoh tenancy agreement yer dear..

MamaYatie berkata...

hehee..finally..
mentari court tu tak susah cari tenant kot, tmpt strategik..advertise kat mudah pun ok...let me know kalo nak contoh tenancy agreement yer dear..

[-suziey-] berkata...

xpela..redha..ade hikmah disebalik semua tu..perancangan Allah yg trbaik,..

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

ooo lega ..tp bila tgk barang dah pack tu serabut plak kekeke
ooo mentari court nyaris2 beli kat situ tp padat sangat pastu tinggi gayat .. tu beli umah 5tingkat je kekekke ..

lieyalatif berkata...

tapi penat la nad kan dah kemas2 tup2 tak jadi pindah plak...tapi takpe laaa...ade hikmah semuanye tu....yg penting takde laa kelam kabut nad sekeluarga nak kene pindah dgn anak kecik lagi...payah tu...byk penat dari seronoknyer....

ALoNa CintamaniszLite berkata...

akak tetap tak pueh hati ngan alasan tu, hehe...takde laa, saja jer usik nad..
takpe laa nad..semua ada hikmahnya.

Ada orang...wlpn umah tu umah apartmen/flat tp disebabkan umah sendiri..dia lebih suka dok situ sbb dia leh buat sesuka hati dia nk deko mcm mana pun sbb dh umah sendiri.
Ada orang...wlpn umah sendiri umah apartment/flat...tp dia lebih suka duduk umah sewa yg keluar2 pintu terus pijak 'bumi'....sebab senang nk parking / basuh keta, nk tanam bunga, cili, kunyit..tempat anak2 bermain kat luar (dlm pagar)...kan..
Ada orang pulak...dia dh ada umah banglo umah agam...tp dia lebih selesa dok kondo sebab kondo ada security..
Semua tu mesti bersebab, kan...

mamalieyna berkata...

Oooh..alaaa ktmentari court mesti ramai org nk sewa nad..mahai gak sewa situ kan..sewa pun untung :-)..

Perancangan Allah adlh yg terbaik..

mama_umar_maryam berkata...

yg penting nad slmt sefamily kt umh tu..alhamdulillah xpening2 dah

Ya ALya berkata...

oooo...terjawab sudah...

QasehnyaRania berkata...

mesti ada hikmah disebalik semua itu

Ismaliana Sulaiman berkata...

kita sama rupanya ye nad.. ada umah sendiri tp menyewa umh org.. :)

bioa kita dah biasa dgn persekitaran skrg mmg syg nak pindah,mcm akak skrg umah yg akak sewa ni dekat dgn semua kemudahan.. akak penah ckp dgn suami mcm nak beli je umah ni n jual umah yg kat PD tu...

Zura@Iwan berkata...

terjawab sudah...

tak per nad...semua itu perancangan dr Allah swt kan...

Lily@MamaZaraZareef berkata...

rugilah x jd wat bday bash nayli ngan zakwan aritu..xpe, tunda taun ni plak k..hihihi

Fieda Rafli berkata...

ada hikmah tu..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

ada hikmah dibaliknya tu nad

Aisyah Husaini berkata...

takpe la tentu ada sebab musababnye sesuatu perkara tu berlaku kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...