23 Januari 2013

Kembali Selepas 16 Tahun!


16 tahun uols!
16 tahun dah tak basuh kasut sekolah!
Kali terakhir membasuh kasut sekolah time umo 15 tahun
Masuk form 4 ngan form 5 tak basuh kasut, sbb pakai kasut hitam
Eh, kalau kasut hitam tak yah basuh kasut ke?
Hahah! Nampak bebenooo alasannyaaaa kan? Hihihi...
    



Selepas 16 tahun, mula la rutin membasuh kasut balik
Bukan kasut sendrik, tapi kasut anak plak
Makkk..! Terasa tua plak tetibe, haha! 

Walaupun kasut hitam, tapi maknya basuhkan jugak
Kalu tak tu, penuh debu-debu
Kotoran2 tanah bagai, sume ada

Tu pun, dah hari Ahad baru teringat nak membasuh
Hari Sabtu sebik berjalan la katakan
Tengok-tengok petang tu hujan!
Sudahhhh! Memang tak sempat kering jawabnya

Teringat pulak cerita Upin Ipin
Opah suruh keringkan kasut belakang peti ais, hehehe
Tapi MamaZN tak buat pun =p
Kasik chance Zakwan pi skolah pakai kasut crocs, hehe


Kawan-kawan penah ke keringkan kasut belakang peti ais dolu2?
MamaZN tak penah.....
^_^ 
       

14 comments:

♥cikmOt♥ berkata...

haha, teringat zaman dulu2 asal ujan jek, basuh kasut spin guna mesin...kemudian jemur belakang peti

Sue-Rya Qistina berkata...

wahhh..blog nad berwajah baru la. lama x kunjung ke sini sbb bz. nk update blog sendiri pun x sempat. saya dulu2 kalau x sempat kering, spin guna mesin basuh je. pastu pasang kipas kuat2. confirm cpt kering. hehehe

syawalsimpsons berkata...

sue tak penah...tp try la nad buat..kikiki..mana tau menjadi kan

Anje Mamy Balqis berkata...

kita tahun depan dah start kena basuh la nampak gaya, tapi nak ajar gak la balqis basuh kasut sendiri, tahniah Nad menang FM from blog Eija Mama ZakwanZikri...top comentator ke2 tu...

Nory Zoulkefle berkata...

masa form 6 dulu pakai kasut hitam...selalu kiwi je kalau malas basuh...hehehe...

mamafarah4 berkata...

hahaha..pengaruh upin ipin ke letak kasut belakang peti ais..entah!rasa cm pernah buat dulu2 masa sekolah..heheh..tak ingat plak..saya pun kene basuhkan kasut sekolah kakak..tp minggu lepas ajar dia kapur kasut(sbb pakai kasut putih) ala kadar jer dia buat pastu tebal2..hahaha..bolehlah..janji dia rasa nak buat,.hehehe

eima berkata...

basih cam biasa je .. pastu jemur .. tp seb baik mak beli 2-3 pasang so tak kering yg ni ade lagi yg lain..seb baik ...


klu pakai croc mudah kan .. tak yag nk cuci2

Iela Fazielah berkata...

betul..kak ila pun xsanggup basuh kasut sekolah... malas giler..ms sekolah dulu mmg masuk machine mcm cik mot ckp la... tu yg ms syfiqah sekolah tadika ho tu akak sanggup bl kasut kulit adidas... la ni...akak bl smapai 3 pasang kasut sekolah syfqah sbb xsanggup nak bsuh kasut...huhuh

jaa jaa berkata...

hehe..saya dulu pn pernah jugak belakang peti..kes nk cepat kering la ni..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

akak tak suka keringkan kasut (putih) belakang peti sejuk sbb tepi2 nanti ada mcm kuning2...dh nk kena kapur kasut lg sekali.

Kasut sekolah jenis kain mcm ni (tak campur pvc sket2 tu)...senang masuk kat spin mesin basuh semi oto tu aje...gedegung gedegang siap spin. Tp kena jemur jgk laa...tapi jap aje dh leh kering, hehe. Takde ler pulak cepat rosak ikut pengalaman akak ler, hehe. Mesin basuh pun takde ler pulak cepat rosak. Ikut nasib ler ye dak..ngee

mamalieyna berkata...

Haaaa..dh tua kan kita..eh k.eina anak bellum sekolah...

Pnh buat dl,njemur kasut blkg petias..hee....

ieyda berkata...

irfan w/pun dah masuk tadika, tp xpakai kasut sekolah pun, just kasut jalan2...nanti 2 tahun lagi baru terasa balik sesi mengapur kasut n keringkan di blkg peti ais...hiihii

Aisyah Husaini berkata...

ngeh ngeh ngeh nostalgia betol kak..kite selalu je keringkan belakang peti ais memang mujarab tau kering tapi make sure kene spin dulu dalam washing machine lau tak memang tak kering la lau letak lencun2 cam tuh..kat umah still pakai washing machine separa manual dan auto tu.

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

try la nad wani pn xpenah kering kasut belakang peti ais kihkihkih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...