15 Januari 2013

JJCM | Nasi Lemak Royale Kedah, Taman Dagang Ampang

Kejadian terjadi pada 2 minggu lepas, hukhuk! 
Malam tu lepas Maghrib, kami pi Ampang pulak
Sesi makan2 bersama geng Seratas

Lokasi pilihan adalah Nasi Lemak Royale Kedah @ Taman Dagang Ampang

Orang2 Kedah mesti familiar habes la dengan Nasi Lemak Royale ni
Kiranya mmg bukan org Kedah la kot kalu dia tak tau? Hehe

Diorang dok kata sedap-sedap-sedap
Kami pun teringin la nak pi cuba
Diorang cakap lagi, kalu nak datang mai makan kat sini
Kena cepat!
Kalu idakkkkk, baris panjang la jawabnya!
Kami sudah terkena, hihi
Naseb baek Q nya cepat
Kalu tak, kelaparan daaa ;)


Banner


Sebenarnya dia bukan la macam nasi lemak biasa tu
Yang ada sambal ikan bilis, kacang tanah, telur
Tapi lebih kepada macam nasi kandar ke ek? Ye la kot... ;)


Camni la rupanya


Rasa dia...?
Memangggggg SEDAP!
Pi try!
 Nampak macam biasa2 jek kan?
Tapi cuba dulu... Baru tau kesedapannya :)
MamaZN dok menaip ni pun dah kecur ayaq liur dah ni, huhu!

Masa kitorang makan ramai2 tu
Sebelum nasi sampai, punya la berborak tak hengat!
Tapi bila nasi sampai
Sume senyaaappp jek! Tau-tau nasi dah habes dah memasing, haha!

Memang takleh la nak makan
Pastu stop kejap - nak sembang 
Pastu makan balik
Tak bleh... Takde peluang pun, korang!
Tah... Masing2 khusyuk jek makan

 
Ni kitorang, tengok... Dah abes makan baru ingat nak bergambar :)



Tempat kat sini ala-ala food court
Macam2 makanan ada
Nak goreng2 ke, burger bakar ke, char kuey teow ke
Sukati korang - buat jek pilihan :)
MamaZN mula2nya nak makan Burger Bakar Kaw-Kaw
Takmo makan nasi la konon2nya
Taaapiiii 
Anak bujang si Zakwan dah kasi perabes burger bakar tu!
Lapo bebeno anak Mama ni, hihi
Akhirnya, MamaZN order la nasi jugak... ^_^

Suasana pun agak santai la
Sebelah swimming pool lagi (tapi ditutup utk org awam)
Tapiiii bapak ramai orang!
Nak-nak kalu weekend!
Kalau kawan2 nak datang makan kat sini, datang la awal 
Petang-petang2 sket ke
Nak elakkan daripada Baby jadik rimas
Macam Baby Nayli, huhu!

 


Nak tau lokasi?


p/s:
Tapi satuuuu jek yang MamaZN perasan
Balik lepas makan tuuuu, memang ngantuk sakan!
Sampai umah trus collapse! Fuuhhhh, penangan!

  

10 comments:

syawalsimpsons berkata...

mmg nampak sedap tu

eima berkata...

mmg fav aku ni nasi lemak .. kena pi cari la

mama ila berkata...

haah...cam best jer..lain dari nasi lemak yg biasa kita makan kannn

intanfirdaus247 berkata...

nak kena pi serbu nih sebab kedah mai punya...hehe

Mama Likha berkata...

nad tukar background baru yer. cntikkkk

MRS. K berkata...

aah ada dengar dah ade francais kat kl. huhuh

nice rumah baru awak nih... dapat pindah 'rumah baru' ni pon ok la kan? hehehe

Nafisa81 berkata...

banyak aji no moto kot..sbb tu balik terus pengsan

ieyda berkata...

byk santan dia guna tu...hihihii

tu yg ngantuk

wan nurul hezrina abd halim berkata...

waah mengancam kaler nasik lemaknyer2..nampak mcm nasik ayam plak kaler nasik2..huhu

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

wah nampak pun tau sedap tu hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...