30 Januari 2013

GOLD COAST MORIB | Mandi Sahaja Tanpa Stay?

Semalam ada rakan blogger yang tanya
TQ Ibu Lala sebab sudi bertanya :)

Ibu Lala tanya - boleh ke kalau nak mandi sahaja without stay?




Jawapannya : Boleh :)


Sebab sebelum ni kebetulan masa kami pi sana
Terjumpa la pulak dengan jiran depan umah ni haaa
Kampung dia kat Banting
Dan kebetulan masa terrrjumpa tu, dia datang just utk main theme park sahaja
Dah umah dekat kan? Watpe nak stay situ plak ;)

So, jawapannya boleh la kalu nak main kat theme park sahaja
Tanpa stay kat Gold Coast Morib :)

Parking kereta memang free kat GCMR tu
Tapi kena la bayar harga pass masuk kan
Dewasa : RM35, Kanak-kanak : RM20

Tempat tukar baju & toilet memang ada disediakan
Locker utk simpan barang pun ada
Kena bayar RM10+deposit RM5 (total RM15)

Tapi yang susahnya takleh la nak makan kat dalam area theme park tu
Kena la pi beli kat kedai takpun makan bekalan dalam kereta, hihi
Pastu masuk la balik ke theme park lepas makan
Sebab pass masuk (tag tangan) boleh guna selagi kita tak bukak / koyakkan

Tapi rasenya kalu outsider (tak stay kat hotel)
Mungkin tag nya hanya boleh digunakan utk hari tu sahaja
Berbeza dengan yang stay kat hotel tu
Tag boleh pakai dari dah check in sampai check out (2hari)
Yang penting jangan kasi koyak dan kena sentiasa pakai


Kalau nak beli voucher Gold Coast Morib ni
Pi try tengok kat Groupon, Milkadeal, Streetdeal @ Mydeal
Sume-sume pun rasenya masih ada yang jual voucher dengan harga yg murah
Tapi apa-apa pun bace T&C dulu k!
Takut harga murah tu utk weekdays! ;)


p/s:
Kalau info ni salah, tolong inform k! 
Kang tak pasal-pasal dah bagi ajaran sesat plak, hehe


18 comments:

♥cikmOt♥ berkata...

ok, terima kasih for da info...
nak p la malam ni...hahaha

ieyda berkata...

sama rate ngan masuk famosa melaka....hihihii

fazilzura berkata...

haah bley ... tp rs rugi plak g je x stay ... kalau stay dpt pree masuk

ALoNa CintamaniszLite berkata...

sian kat anak2 akak...dorang tak penah masuk main theme park yg berair mcm ni..
kat tiara pd, ke...kat melaka ke, gambang ke...waima bukit merah pun...

Cuma baru2 ni along jer yg gi rombongan 'homeroom' dia ke lost world of tambun. Masuk RM45 katanya, adoii!! tu nasib dia pi rombongan tu wlpn duit tiket mintak mak pak tp duit pengangkutan free, hehe.

Tu membuatkan adik2 dia jelessss bukan kepalang...

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

dapat stay lagi best kan ..

syawalsimpsons berkata...

mmm..info yang baik...nak kasi tau akob..mesti kena pangkah punyer

eima berkata...

hmm klu la semua org minat mandi kolam ok la ... ai takut air...hihi

lia berkata...

opismate pon p mandi ja, x stay hari khamis lepas yg nad p tu...

Nory Zoulkefle berkata...

teringin nak stay kat situ...huhu

Nory Zoulkefle berkata...

teringin nak stay kat situ...huhu

Sidratul Muntaha berkata...

insyaa Allah pergi
tpi tak thulah bila tuk thun ni
mcm best ja...
org uamh suggest baik gi farmosa..
nyampah tol klu mentaliti mcm tut
ekekeke

Chekgu Azrine berkata...

tq for the info..bilala nk gi nih..huhu

Fieda Rafli berkata...

kalau dh pi mesti la teringin nk stay..hihi

kayyana berkata...

tp lg best kalau stay kan.. tp kalau umah area situ je p mandi udah le..

puansazusarin berkata...

Wani dah ble dr groupun hr tu...kunun2 nak berhoneymoon...he3...tp br2 ni kuar lg promo tu n lg murah...aiseymannnnn...

LYAfrina berkata...

teringin gak nak kesini

ch@ berkata...

ni yg aku suka blog akak ni, completed.

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

kalau stay lagi best rasanya hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...