30 Januari 2013

GOLD COAST MORIB | Dinner & Breakfast Buffet

Nak sambung citer pasal Cuti-cuti Malaysia ~ Gold Coast Morib ni

Plan kami kali ni memang santai jek
Takde terkejar-kejar
Memang best

Petang lepas sampai tu, memang lepak bilik je
Berendam dalam jakuzi je 4 beranak, wakaka!
Nak dekat-dekat kul 6.30 ptg camtu
Sume2 pun dah bersiap2 nak turun pi makan dinner
Sebelum ni (masa kali pertama pegi dulu)
Acara makan-makan buat kat dalam cafe/restoran
Kali ni dia buat open area
Sebelah pantai
Lebih ramai la yang boleh join sbb tempat nya lagi luas


maaf la ye, kami anak beranak mmg suke bergambo
macam2 pesyen! =p



Dinasihatkan, kalu nak pi makan ni pi la awal
1 - elak org ramai berpusu2 time waktu puncak (lepas maghrib)
2 - elak makanan habis! ;)
 Waktu buffet utk dinner adalah dari jam 7ptg - 9.30mlm

Kami, kul 7ptg dah terpacak beratur amik makanan, hihi
Kalu malam2 sangat, takut takde selera nak makan, huhu!
Ada semacam bau yang tak menyenangkan! Tak tau la apa
Lagi 1, takut banyak nyamuk, haha!
Hilang konsentrasi nak makan ;)
Lagipun, time anak2 tengah berjaga ni boleh la bawak pi makan
Kang dah malam2 sangat kang, depa tido, lagi tak dan nak pi makan




Masa beli voucher tu, ada disekalikan pass dinner/breakfast utk 2 orang dewasa
Kanak-kanak umo 4 tahun ke atas kena bayar
Tengok kat blog CuteMum
Rate utk dewasa RM40 / kanak-kanak RM35
Ni harga utk buffet dinner

Tapi time dinner, Zakwan tak kena bayar
Taktau la nape, dia terlepas pandang kottt, hihi
Atau, die ingat Zakwan macam budak umo 4 tahun ke bawah ;)
Tapi Zakwan tak makan banyak pun
Ada la seketul puding mangga tu
Sebab dia dah kenyang makan bihun goreng bekalan mak dia, haha! =p
Laaaagi sedap kan Zakwan kan? Haha! 




Variasi makanan kat sini Ok-Ok la
Takde la sedap sangat, takde la tak sedap langsung!
Ala, orang dah penat-penat main theme park & mandi jakuzi ni
Memang cepat lapo kan?
Makannnnn jek ape yang ada, hihi

Time kitorang aritu ada :
nasi ayam, kuey tiow & bihun tomyam, spageti
nasi campur (lauk apa, tak ingat plak)
ulam-ulaman / sambal-sambalan
kueh mueh, buah & puding

Tak sempat la nak amik gambar makanan!
Packed giler dgn orang ramai!
Walaupun time tu baru kul 7ptg, huhu!



*************************************************



Okeh, tadi citer pasal buffet utk dinner
Kali ni citer pasal buffet utk breakfast pulak ;)
Sekali harung kan aje dalam 1 entry - senang citer, hihi

Untuk breakfast kami mak pak dapat la makan free
Sebab dapat voucher utk breakfast skali kan
Tapi utk Zakwan kena bayar - RM18 (utk kanak-kanak)
Alahaiiiii, makannya ciput jek pun Zakwan ni, huhu!

Waktu utk makan breakfast ni adalah dari jam 7pagi - 9pagi 
(kalau tak silap la, huhu! lupa sudaaa...)
 Kami, macam biasa jadik orang terawal sbb nak elak ramai orang

Untuk makanan nya pulak
Yang MamaZN perasan ada :
mi goreng, sosej, baked bean, potato wedges
pastu ada cereals & roti bakar
nasi putih pun ada jugak
PapaZN cakap, gulai ayamnya sedap, hehe...


tunggu Papa amik kan makanan :)


kluar breakfast kul 7pg sbb nak jadik org terawal masuk theme park! 
haha!
theme park bukak kul 8 ;)


sebelah sana tu pantai, tapi surut jek pun!
kata... air pasang pagi, surut pukul 5? =P


ni MamaZN punya, PapaZN makan nasi! :)





kahkah! ksiannya tengok muka Baby Nayli!!! =p


Overall ok la buffet nya
Kalu rase-rase lapar lagi malam tu, pi la area Pantai Morib
Ada la dalam 15-20 minit perjalanan
Tapi taktau la sampai kul bape bukaknya
Nak lagi selamattttt - bawak bekal =p




20 comments:

♥cikmOt♥ berkata...

ye, saya sokong bawa bekal...lagi selamat kan

mummy_ayu berkata...

ok la kalau pakej siap ngan buffet..senang, takyah kuar cari makan kat tempat lain...

ieyda berkata...

nad terbaiklah bab time makan2...tepat pantas dan cekap.

hihihiii

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

tu la budak2 makan ciput tak berboi dgn rege sama cam kat janda baik ari tu buat sakit hati je lum buat n3 lagi hehehhe

wan nurul hezrina abd halim berkata...

sukanyer gambar yang last..nurul tak alik melaka lagi nad nnt nurul tanyakan mama ada terima apa2 bungkusan atau surat tak.kalau ada nurul roger kay=)tq nad buat susah2 jer bagi...

lieyalatif berkata...

rezeki zakwan la nad...tapi budak pun kan...bukan mkn byk mane kan...heheheeheheh....

not bad gak menu2 yg ade tu....puas ati kot dgn byrn yg dikenakan tu kan.....

Masya berkata...

menu makan malam mmg cepat habis huhuhuhuhu.. xtau ptg dah blh makan.. kami pg lps solat maghrib mmg tak banyak pilihan dah... nasib baik amir tak bayar makan dinner tu.. dia makan sikit jer.. sebab dia dah bau semacam angin pantai langsung hilang mood dia nak makan kikikikikikiki.....

eima berkata...

pesal muka nyli gitu ..suka sgt buat mulut gitu ..sgt comey ok ....

aku suka pi jalan ngan MIL sbb slalu je ade bekal ... jrg la m=kami berlapo ... tgh2 hiway pun leh benti mkn ....

tp nk suruh mama adi=b fahim alisha ni ...idak la kot...hihih

e!ya berkata...

info yg bagus nieh..kita pon ada beli vcher tgh cari date yg sesuai nk pegi nieh..xsabar rsnyer.. hehehe

lia berkata...

ok sgt nad menu tu dgn rege... tp confirm bihun goreng nad lg sedap kan kan kan...

Gieyana berkata...

nsib baik zakwan x kena chrge..idak rugi tul kan..by right kena hat umur 12 thn br ok..ni bdak2umur 4 thn dh kena chrge noh...:-)

*∽ IZAN ∽* berkata...

waaa thanks for the TIPS. Mmg nak makan kena gi awal2 cam nihhh

ALoNa CintamaniszLite berkata...

masuk membaca jer ler..
rasanya takde agenda famili nk ke sini...melainkan kot ada kengkawan anjur gathering kat sini...mgkn laa.., hehe

mama tisya berkata...

itu la kdg2 bdk bkn mkn pn tp kena byr mhl

MRS. K berkata...

nampak mmg ramai betui orangnya...

kayyana berkata...

bwk bekal je... hahaha.. lg senang.. tp kalau dpt voucher siap makan haruslah dipergunakan nye... bile da lapo kak nad semua sdap...

LYAfrina berkata...

huhu..blh tahan jgk rege dia

ch@ berkata...

aphal nayli tu, hahaa. ngantuk atau tak sabar nak terjun kolam.

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

a'a bawa bekal lg selamat

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Betul tu mknan dia ok2 je..
Zaquan masa 1st time kami pergi kena bayar, baru2 ni pergi lps pulak..dia tgk pd org yg jaga jgk kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...