10 Januari 2013

Gambar Pasport Zakwan | Senak Perut Kami, Haha! =P

 Hari Sabtu baru2 ni
Kami gi kluar umah pagi-pagi lagi
Tujuan sume2 pun utk settlekan hal Zakwan
Pi Tesco Shah Alam cari kasut & sluar track Zakwan
Jumpa sluar track je, kasut nan ado

Pastu singgah Alam Megah beli kasut kat kedai biasa2
Dah citer kat sini
Dah lepas tu, nak pi amik gambar pasport plak
Ni pengalaman pertama buat Zakwan
Apa taknya
Selama ni kalu bergambar dgn makpak nya mesti gaya macam2
Sengih, melompat, buat itu, buat ini, sume makpak tak larang
Bila amik gambar pasport kene la skema kan - dok tegak je

Ha.... Tu la pengalaman pertama bagi kami jugak
Nak hadapi anak bujang sorang ni
Jenuh nak suruh Zakwan dok dendiam atas krusi tu
Dah elok dok dendiam, dah elok org kedai tu nak klik kamera dia
Tetibe jek dia pi buat peace!
Daaaahhhhh tak jadik gambarnya!

Ok la, buat la peace
Tapi bila suruh duduk tegak2, peace tu bawah kan sket
Badan yang dah tegak tadi pun ikut ke bawah jugeekkkk!
Sabo je la dengan Zakwan ni
Pastu yg lagi best kejap2 tengok sana, kejap2 tengok sini
Lawak giler Zakwan ni
Sampai kan orang kedai tu pun ikut gelak sama!
Naseb baek la bukan zaman pakai filem lagi
Kalu tak, jenuh la 1 gulung tu dengan gambar Zakwan yang macam2!
^________^
 





Mama Papa Zakwan dah penat nak melayan Zakwan dah
Sakit perut sebab gelakkan Zakwan jek!
Guna je la gambar mana2 yang OK 




Dah tak larat nak tunggu dah, huhu!
Akhirnya, ini je la yang dapat - jadikkk laaa...
Daripada takde langsung kan?
Hehehe
Naseb baek utk tadika jek
Kalu idakkk, aihhhh! Taktau nak kata apa dah! 
:)



19 comments:

Puan Fifiey berkata...

heheh..kelakarla zakwan ni.. fifi pun nak kena sediakan gambar baby zahirah sebab taska suruh tampal kat buku profile dia... camna agaknya.. amik gambar biasa pun dan tergeleng2 kepala.. camna nak dapat gambar tegak yer...

lieyalatif berkata...

rambut stylo tuuu hehehehe...hensem2...mmg nad...payah sebenarnye nak buat pic pasport budak laki ni...ade jek gaye sampingan dieorg nak buat heheheehehe

Anje Mamy Balqis berkata...

ni sama kes cam balqis, masa 1st time wat gambar passport, sampai di pertikaikan "slalu mamy soh wat peace nape kali ni tak leh plak"...ha ha ha dia igt gambo nak posing...padahal gambo ni nak wat passport

ieyda berkata...

tu pun dah cantik dah.....senyum manis. kalau irfan gambar passport dia, masam mencuka. xtaulah nape

Aisyah Husaini berkata...

ngeh ngeh ngeh kelakar sangat

Lind@.com berkata...

heheheh cute... kira ok la time nak amik gambo tu fahim duduk... anak bujang ai kena berdiri sbb terlampau la "tinggi" sesangat.....

hehehehhe

http://qalbupermata.blogspot.com/

amiey lee berkata...

Haha lawakkk la abang z ni.... sarah n ashraf pun gitu gak masa nk wat gmvar passport..ada peace la..teleng pala la...susahhh

Ismaliana Sulaiman berkata...

heheheee.... x tinggal ek peace dia abg zack ni.. :) tp hasilnya sgt ensem zakwan kat gambar tu...

Sue-Rya Qistina berkata...

hahahaha..kelakar la zakwan ni :D

Sidratul Muntaha berkata...

aku buat gambo pasport aqil ms umur 3 thun lebih
hohooh
jauh beza gile size muka dia yg dulu dari skrg
gambo pun byk sikit
tpi yg stressnya
asyik kepala dongak je smpai nmpk lobang idong
amoi kedai cina tu pun dok terkeke2 nk betulkan.
hadoi

♥cikmOt♥ berkata...

hahaha, oklah tu...kalu abam mok lagi teruk...tak pandang kamera pung...mencik...

lia berkata...

haaaaa sama kisah dgn anak bujang lia hari tu... macam2 he3

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

mcm tuelah farisyah klu ambil gambar pasport...
tapi tetap comel zakwan ...

mamafarah4 berkata...

hehehe..sama la anak akak pun..nasib dia nk ikut cakap org kedai tu..

ieyda berkata...

nad, nak gitau ni....hadiah nad dah dapat. TQ so much

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

ahahhaha ok la tu nampak kehenseman abg zack kekeke

ALoNa CintamaniszLite berkata...

pengalaman pertama....nasib baik dia tak meragam dan moody..lagi haru.

mummy_ayu berkata...

ha ha....lawak jer zakwan nie..tapi pic tu comel la..kenangan tu ..1st pasport pic diaorang kan...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

zakwan ni kelakar la dia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...