19 Januari 2013

DERMA PERAHAN SUSU IBU | Sangat Bangga Dengan Dia!

Sangat-sangat-sangat bangga!
Mesti la bangga 
Sebab berita yang dekat front page Harian Metro semalam
Adalah orang yang MamaZN kenal!
^_^

 Dia adalah rakan alam maya jugak
 Niat suci murni nya mendapat tempat utk dikongsikan bersama
Dengan pembaca Harian Metro yang lain




Tapi bukan sebab CuteMum dapat masuk paper yang MamaZN bangga kan
Tapi apa yang MamaZN banggakan 
Adalah apa yang CuteMum buat tu
Membantu anak2 yang memerlukan susu ibu
Sehingga kan sanggup menjadi ibu susuan kepada 3 orang bayi
Tahniah CuteMum!
Kami sangat bangga dengan CuteMum!

Memang tabik la kat beliau, sebab MamaZN pun rasenya tak mampu
Nak buat macam apa yang telah dibuat
Walaupun MamaZN pun BF kan baby

Moga CuteMum diberi rezki yang melimpah ruah
Moga CuteMum terus berjuang utk menyusukan anak2 dan anak2 susuan 
Moga niat suci murni ini diberkati dan diredhai
Kami sentiasa menyokong CuteMum!



Berita tentang CuteMum ni juga mendapat tempat di MHI dan FB HotFM semalam
Tapi sayaaannnggg...
Seribu kali sayang
Tak semua orang mempunyai pendapat yang sama
Ada yang memberi komen yang sangat-sangat-sangat tak membina!
 Itu la...
Buat baik pun masih ada kata2 negatif yang sangat menyakitkan hati!

MamaZN yang baca pun sakit sangat hati ini
Apatah lagi tuan empunya diri, CuteMum
CuteMum dah buat kajian, dah buat research, dah baca sana sini
Dan yang paling penting CuteMum dah mendapat izin suaminya
Dan keluarga pun tak membantah
CuteMum dah pikir masak-masak apa baik buruknya
Sudah2 la dengan kata2 yang menyakitkan tu...

Sedangkan Nabi Muhammad SAW pun mempunyai ibu susuan jugak - Halimatus Saadiah
Kenapa masih nak menyangkal lagi?
Dengan pelbagai hujah, dengan pelbagai pendapat

Takpela, apa2pun...
Kita maafkan la mereka
Moga mereka terbuka hatinya utk menambah pengetahuan mereka berkaitan dengan isu ini
Moga terbukak hati dan minda mereka 
Takpe... Biar je
CuteMum jangan patah semangat!
Jadikan kata2 tu sebagai penguat semangat utk menunjukkan yang CuteMum berjaya!

Nak baca kisah CuteMum? KLIK SINI
Nak tau apa yang jadi isu tu? Pegi FB HotFM


MamaZN & CuteMum & Sue sempena kenduri aqiqah Dania Maisarah

14 comments:

mama tisya berkata...

itula yg komen tu tkde ilmu...mmg sakit ati bila bc komen2 negatif tu

Qaseh Suhaida berkata...

saya pun tumpang bangga la dgn cutemum...

Lily@MamaZaraZareef berkata...

uyun ni junior skolah kite..smalam pon kat fb kakak2 senior aka member2 kita sibuk membincangkan kisah uyun ni..rata2 sgt bangga n kagum dgn dia!! :-)

mamalieyna berkata...

Ooh ok dh fhm psl citer smlm.. Biasalah manusia, buat baik pun ada aje nk dikritiknya..

Tumpang bangga dgn cutemum, bkn calang2 orang terpilih utk punya anak susuan, byk pahalanya tu..moga cutemum mkin kuat semangat.. :-)

mama_umar_maryam berkata...

rasenye mcm kenal / pnh dgr nama uyun ni disebut2 dek kwn2 blogger..tp xsure..apepon,pemberian uyun ni xternilai btol, semoga mendpt berkat dariNya..

[-suziey-] berkata...

ooooo trlepas gerabak..xbaca plk lg komen negatif tu..tp biasala manusia..xkan sama pendapat..Allah sengaja cipta mkhluk dia agr tdk sama dr apa segi pn..ade hikmahnya..tp...apepn..cutemum n all mommies yg bf baby includes mamaZN...just ignore je lalalt2 tu..insyaAllah tetapkan niat krna Allah:)

syawalsimpsons berkata...

wahhh muka mak jemah pon ada..kakkaka...mmg sangat2 bangga dapat kenai uyun N dengan apa yg dier buat..harap ada yg tahu akan pentingnye susu ibu ni

ieyda berkata...

tumpang bangga ngan blogger uyun nie....

mamafarah4 berkata...

bangga kan nad, walau kita kenal uyun tu sebagai kawan alam maya.. tapi sbb kenal kan ,so terpalit gak la bangganya kawan masuk paper..Isu menarik plak...hehehe..

Memang sedih dan geram baca komen2 kat FB Hotfm tu..Lainkali nk komen baca la paper dulu,tgk dan baca sepenuhnya isu yg dibangkitkan..ni main aci redah jer nak komen..Ye la kita kenal uyun macammana kan orangnya, so kita rasa sedih gak dia kene cam gitu..Tapi uyun semangat kuat, x per..yg penting apa yg dibuat semua tu aima izinkan..Alhamdulillah

Falsya berkata...

caiyok uyunnnn!!!...;)...

ALoNa CintamaniszLite berkata...

terpulang pd individu tu sendiri..apa nawaitu dia, dgn izin suami, izin keluarga...

hidup ni jgn kedekut apa yg allah dh bagi lebih utk kita...

mummy_ayu berkata...

Ayu pun beli paper tu jumaat lepas..tapi tak sempat nak tgk kat tv la..
ah ah..sgt bangga ngan Uyun..tak paham tul dgn org yg komen negatif tu..bagi Ayu.apa yg uyun buat nie sgt2 membangga kan...bukan semua org buat mcm nie..plu anak2 susuan dia un memang sgt mememerlukan and hubby Uyun pun izinkan..so...tak salah la..
to Uyun..congrats dear..!!!

Aisyah Husaini berkata...

pada saya sangat bagus dan suci murni perjuangan cute mum tu..kalau bole pun nak jadi macam tu kan : ) selagi kite masih ada saki baki kehidupan ni kite seringkali dituntut untuk melakukan amal kebajikan..dan pahala sedekah yang ikhlas itu hanya Allah yang mampu membalasnya..hebat sangat seronok bole buat amal kebajikan macam ni tau

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

Alhamdulillah cute mum memang baik..besar ganjarannya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...