04 Januari 2013

Ceritera Baby Nayli Dan STOKIN!

 Baby Nayli ni kan...
Bila dah menginjak ke usia 1 tahun ni
Dia dah mula rimas nak pakai stokin
Kita risokan dia kesejukan
Dia plak bleh pi tarik2 taknak pakai
Kengkadang tu tercari2 mana lagi sebelah!
Rupa2nya dah selamat dia pi cabut sendrik

Kat umah memang takde pakai stokin dah
Dah pandai jalan kan...
Kang licin, riso plak jatuh ke hape ke...
Tapi bila jenjalan, memang MamaZN masih pakaikan lagi
Tapi tu la...
Tau2 je la perangai budak banyak akal ni kan...


Operasi akan bermula tak lama lagi!


Nampak tak? dah panjang sebelah dah tu
Tapi tak dpt cabut abes lagi ;)


Tu dia aih..! Dia punya tarikkkk...!


Cuba dan cuba dan cuba lagi :)


Belah kanan tak pass, dia pi try bukak yang belah kiri plak ;)


Redho... Sebab misi tak berjaya, haha!
Stokin ketat! =p


Anak kawan2 umo bape dah takde pakai stokin?
Baby Nayli ni sama macam abang dia
Cam Zakwan mane ade nak pakai stokin! Langsung taknak!!
Dia rela sejuk2 dari pakai stokin tu, huhu!



18 comments:

♥cikmOt♥ berkata...

iris tido dah tak berstokin dah...
tak maunya dia...

ieyda berkata...

amboi pandainya nayli nie cabut stoking....

Leesya start umur setahun dah xpakai stoking sebab abah dia xkasi pakai takut anak gegirl dia panas.

Chekgu Azrine berkata...

Rsanya ank rin pkai until 1 yr jgk kot..tp kdg2 xpkai stokin..pkaikan kasut je..

Falsya berkata...

hahahahaha..comelll..aloh2 chiannye baby xlps nak bukak...

eima berkata...

sejak boleh berdiri kot... around 7 bulan gitu ...
pi memana pun xde pakai stoking....

BoNDa.... berkata...

berusaha sungguh nayli nak cabut stokin.......hehehehe

Imaan09 berkata...

saya pakaikan nak bergaya je.. sejuk ke?? klu g shopping mall, tgk wayang atau kemeren baru pakai dgn tujuan utk panaskan.. comel laa budak y cabut stokin tu!!

syawalsimpsons berkata...

mmg nampak gigih nak bukak stokin tu kannn...aakakkaakakakakka

Mrs. K berkata...

die rimas la tu.. acik pon tak suke pakai stokin.

ALoNa CintamaniszLite berkata...

hehe...lucu tgk gelagat nayli cuba tanggalkan stokin. Tingat zaman anak2 akak kecik2 dulu..
Bkn apa tu...besar2 mcm ni dia tak tau lagi cara bukak stokin yg betul mcm mana, ngee

**hantaran buah nam2 adalah sgt spesel, kan. Kalo taruk sekali ngan buah salak, buah kasai, buah kuinin, ciku...pergh!!! stailo abes!!! hehe..

UmmiQusyairi berkata...

Salam,
Qusyairi kita dah tak pakai stokin umur 10 bulan sebab dh mula nk menapak.. tapi tido malam still kne pakai.. sejak dah besar ni, langsung takmo pakai.. selimut pn dia takmo.. hehe

MamaYatie berkata...

tak sempat setahun anak2 akak..once dah start berdiri terus tak mo stokin..kecuali time tido/cuaca sejuk

mamafarah4 berkata...

hahaha..tak leh buka stokin dia..tetap wat muka tomei dia tu

Zura@Iwan berkata...

irfan tk kesah..pakaikan pun tk per..tak pakai pun tk per...

tp skrg mmg tak kasi dia pakai stoking dh...kalau masuk tmpt sejuk kasi pakai arr...

Sidratul Muntaha berkata...

lepas 5 bulan kot dah tak pakai?!
trus pakaikan kasut..

intanfirdaus247 berkata...

heheh..comelnya...nayli cuba nak buka stoking yeeee

Ya ALya berkata...

Sampai 6 bulan je.....

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

nayli cuba buang stokin yer..gigih beno nengok tu hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...