07 Januari 2013

Bagi Kami, Ia KERJA GILA!

Sebab tak penah2 kami nak buat aktiviti camni
Lepas ni, tak sure la
Rasa2 memang tak la kot, haha!

 
Lepas kitorang dinner kat Rawang Burger Bakar branch Bangi
 Time tu jam dah nak dekat kul 10 lebih la rasenya
PapaZN soh solat Isyak dulu kat surau Petronas berdekatan
Dah, sudah!
Apa hal plak ni?!

Rupa2nya dia ada perancangan ad hoc tersendiri, ewah! =p
Pusing2 Bandaraya KL di tengah2 malam!
Tak penah2 dibuat dek PapaZN!
Sejak kitorang kawen
Jangan harap PapaZN nak bawak jalan2 KL - NAIK KERETA
Kalu diajak lagi la dia bo-layan!
Mana taknya, kami ni mana la penah jalan2 pusing2 KL naik kereta
Kalu naik pengangkutan awam tu lain la citer
Jalan2 kat tengah2 KL pun tak hafal 
Ni kan plak nak drive sendrik kan, huhu!

Berjaya jugak la PapaZN bawak kitorg round2 KL
Walau dalam tak reti-tak reti pun, haha!
Merasa jugak la sampai Pudu Sentral dgn Dataran Merdeka
Hahaahah! Ksian kitorg kan? =p

Tu pun, nak sampai 2 tempat ni pun dah sesat barat
Ini kan plak nak lalu jalan2 lain
Cadangnya nak la lalu kat Chow Kit ke, Sogo ke, betul2 bawah KLCC ke
Hmmmmm, haram!
Tak sampai2 pun, ahahaha!
Mana taknya, dengan jammed jugak malam2 buta tu
Pastu dengan main aci redah jek
Dengan tak reti nama2 jalan dalam KL tu
Alamatnya memang takde nye nak sampai, hihi
Lawak btul! =)

Zakwan & Baby Nayli dah selamat tido dah
Mak-pak nya aje la yang mengimbau kenangan2 silam
Puiii! Haha!
 

 Sempat berenti kejap kat sini jek, hihi


Memang kitorang takleh dok KL la
Huisyyy, kalu soh jalan2 lagi, 
Memang tak reti la nak jalan2 dalam KL tu!
Maksud MamaZN kalu naik kereta la kan...
Kalu naik public transport pun kene pikir 10-20 kali kot!
Sebab nak bawak bebudak ni
Hehe



16 comments:

♥cikmOt♥ berkata...

hurmm...kalu akak memang tak pat la kut wat gini...jam 9 anak2 dah tido...tak kuasa nak usung semua...hehehe

ieyda berkata...

makan angin smpi tengah bandaraya ye zakwan n nayli nie...bagus2 leh tgk lampu warna-warni

Lynn Hamzah berkata...

lynn pun hari tu leh sesat kat kl...area bukit bintang plak tu...huhuhuhu...tension betul kitorang laki bini...

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

hahhaha kami yg dekat ngan KL pun jarang kuar jalan kat Kl jem gile walaupun weekend ekkeke ..

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

jalan2 kat KL malam2 memang best...
hubby jue memnag teror gila jalan kl...kami duduk 6 tahun kat KL sebelum pindah putrajaya

Sidratul Muntaha berkata...

samalah dengan laki aku nad weih..
pemalas betul klu ajak jln
tpi klu dtg nka buat kije gile..
pukul 2 pagi pernh la kuar jenjln2 dari budak2 tu tido smpai bgn blik
udahnya aku la ngantuk pagi esok jaga deme sbb overdose tido dlm keta
ahahahha


psss: baru check pigeon hole arini.tq nad.cantik fm tu.
buat kat mana ye?!nak tempah jugak yg mcm gitu

Iela Fazielah berkata...

kak ila setakat jln dlm KL ni pejam mata je... tp tulah..bak kata kamu..sejak kawin ni...xjln2 dah...lg la kalau mlm2 buat..pastu dok serdang ni ha... xkosa laki ai nak bwk turun KL semata2 nak jln2 cuci mata...hihi

MRS. K berkata...

kite slalu jugak round2 kl camni.. pastu pekena nasik lemak kat city garden. terbaiikkk...

eima berkata...

jgn tgh town betui cth BB tu ke mmg aku lmbt sikit pickup nye .....

Masya berkata...

SAMALAH MABUK X RETI JLN HAHAHA.. KT ORG SUAMI ISTERI PUN..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

sesekali...apa salahnya nk buat aktiviti di luar jangkaan, hehe..

mama tisya berkata...

klakar la nad ni..tp anak kecik nk naik public transport tu kena ati2 cz rmi org...akak suka jln2 tgh mlm..kdg2 smp ke pg..bkn slalu la tp kdg2..ada bw tisya ada dating berdua:)

mamalieyna berkata...

Hahaha..mmg kerja gila tp ok la smpi jgk..

Pst jgn tktau kami pun sama, kata ja rumah kt bkt jalil kl, tp samalah, em suami tak reti jln2 kl, tak berani nak try, tgk la kot2 suatu hari jd camni, main redh je.. :-)

Ya ALya berkata...

bestkn jln2 kl mlm2.....

Aisyah Husaini berkata...

kite ngan husband lau nak jalan2 tempat baru 4 sure lau tak sesat tak sah kak lebih2 lagi KL memang tak lah nak jalan2 kang ade tak jumpe jalan balik rumah ha ha ha ha

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

sekali sekala apa salahnya nad haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...