05 Januari 2013

Alkisah STATUS Di FB ^_^


 Ada yang perasan ye...?
Tentang status-status MamaZN di FB
Ingatkan ada yang buat tak tau jek, hihihi
MamaZN pun bajet takde org nak amik berat pun
MamaZN pikir, mesti ramai yang buat dekkk jek

Tapi tak sangka la pulak
Ada jugak 2-3 orang yang sampai PM kat FB
Bertanyakan - MamaZN ada masalah ke?
:)
Ada jugak yang tinggalkan komen kat status tu
Tanya if MamaZN sedang dalam kesusahan
Sebab status-status JIWA KACAU semenjak 2 menjak ni

Paling tak tahan tu, komen dari Kak Ejan MamaLynaIman
Dengan komen Cik Puan Akiss
Dorang tanya MamaZN preknen ke..?
Hehehehe...
Alhamdulillah, kalu betul...
Tapi sebenarnya tak pun! ^_^




Sebenarnya takde apa yang berat pun
Cuma serabut sket la
Banyak menda kene selesaikan dalam 1 masa
Pastu ada plak masalah lain yg malas MamaZN nak pikir
Tu yang terbawak2 dek emosi

Tapi lepas dah baca status2 yang berunsur mendekatkan diri pada Allah SWT
Alhamdulillah, hati ni dah kembali tenang
Walaupun tak sepenuhnya, tapi sedikit demi sedikit tu ada...

Thanks pada kawan2 yang amik berat
Thanks pada kawan2 bertanya tentang masalah MamaZN
Thanks pada yang like status2 tu
MamaZN tau, 
Walaupun dorg like jek, bermakna diorg pun amik berat jugak :)

In shaa Allah, MamaZN masih boleh handle lagi

Arini nak buat benda best2 bersama famili 
Tengok dorang hepi buat hati lagi tambah tenang :)


p/s:
Seronok bila ramai kawan BLOG/FB yang amik berat tentang kita
Walaupun tak penah bertentang mata, tapi macam dah kenal lama :)
Thanks korang! Sayaaaammmm uols! :D



12 comments:

syawalsimpsons berkata...

sayang kamoo ketat2 jua...now sue ada kat opis OT..mmmm..kena la klo tak x leh G koir..kakkakakka...so tak da la XTVT hujung minggu ni bersama yang tersayang..tak nad..ape yg jadi ada hikmah di sebaliknya..

Wan Amira berkata...

take caree nad walaupun i tak tau ape yang berlaku. i penah lalui zaman down sangat2, alhamdulillah it slowly recover.. senang je.. lagi banyak kite dekatkan dia.. cuma itulah.. bile susah barulah kite mencari Dia. ;(

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

kawan2 alam maya x pernah jumpa kadang2 lebih memahami kita dr kawan2 atau sedara mara yg kenal rapat ... pernah terjadi kat diri ni ..kata2 kawan la pembakar semangat ..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

hmm..akak pun tingin nk tau apa masalahnya, hehe..tp akak takmau laa dikatakan menyebok pulak.
Semua orang ada masalah...termasuklah akak ni, mm..tapi alhamdulillah, semakin berusia..akak semakin boleh berpikir, boleh menenangkan diri sendiri. Boleh pikir seimbang...insyaAllah.
Tetapi kekadang kita mmg perlu nk mengeluh di blog atau di fesbuk, hehe. Bkn meluahkan...tetapi itu adalah keluhan.

Norhaizan hakim berkata...

Itulah gunanya kawan...take care Nad!

Chekgu Azrine berkata...

At least xpendamkan perasaant tu lelama,,kadang2kena luahkan jgk

Get closer to Allah ye..tc!!

Gieyana berkata...

Yg penting nad kena always think positive..insha allah hati akan tennag walaupon mmg sukar nk accept kekadangnyer...yg

Delimasari berkata...

have a nice day NAD

mamalieyna berkata...

Itulah kelebihan kenalan maya..wlu tak kenal sepenuhnya tp mampu meredakan sedikit sebanyak gangguan emosi kita..

Untung rmai kenalan.. :-)

ieyda berkata...

biasanya kawan alam maya nie lebih memahami dari kawan depan mata....

sayang nad jugak sampai ketat2...hihiii

mummy_ayu berkata...

tu la....ada gak terbaca status Nad tu..nak tanya tapi ramai yg dah tanya..so Ayu tunggu je la Nad cerita..
apa pun, be strong & tabah hadapi dugaan hidup...
Ayu selalu kalau ada problem or rasa stress sgt, Ayu mesti fikir, kalau Ayu fikir masalah Ayu berat, ada org lagi hadapi masalah/ dugaan yg lagi berat dr Ayu..
ceria selalu key!

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

kawan alam maya lebih memahami kdg2 kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...