29 Januari 2013

Agak-Agak Berapa RM?

Tengah hari tadi kami 1 famili pi Pusat Homeopati Ustaz Hasan
Kat PKNS Bangi tu

Lepas dah settlekan hal kat sana
Pi la lunch kat Food Court Cempaka kat level yang sama 
(tingkat atas skali)

MamaZN mula-mula macam takmo makan
Alasan - kenyang lagi
Tapi tengok lauk yang PapaZN amik macam menyelerakan
Terus rasa lapo, haha!
Lepas PapaZN & Zakwan dah siap-siap makan
Baru la turn MamaZN plak makan
Sebab sebelum tu kena jaga Baby Nayli yang lasak itu, huhu!

Dah lepas amik lauk, time nak bayar
Rase terkejut pun ada
Tapi takpela, anggap je la rezeki utk orang yang menjual
Sebab bagi MamaZN agak mahal gak la harganya
Tapi bila pikir, bukan makan kat area kampung pun, nak dpt harga murah2
Hmmm, ok la, terima la seadanya =/


Agak-agak, brape RM ni?


Taktau la memang standard harga nya macam tu kottt
5 ketul sosej = RM2
1 ketul ikan tenggiri = RM5
Nasi = RM1
Total = RM8

Huhu, 5 ketul sosej tu harga RM2 macam tak leh nak terima
Seketul 40sen
Ikan tenggiri ni memang mahal ek?
1st time amik ikan tenggiri ni kalu makan nasi campur
Biasa amik ayam goreng
Tapi tadi ayamnya kecik-kecik la pulak



13 comments:

Liza berkata...

Macam mahal la plak. Selalu standard kalau amik camni, Liza dpt RM5 jer. Tak tau kot rate kawasan sek. huhu...

mamalieyna berkata...

Std harga skrg kot nad..k.eina pu n lama tak lunch kt luar, hari2 bwk bekal g opis :-)..tp ikan tenggiri mmg mahal..

Ya ALya berkata...

ikn tenggiri mmg mahal gak...x silap 1kg rm20

Anje Mamy Balqis berkata...

agak mahal la jugak dia kira sosej tu...kita pun pernah makan tak seberapa tapi caj nya berganda2...rezeki orang menjual

Gieyana berkata...

tetiba teringat kak G makan kari ikan sembilang br2nie...kecik jer..mau dkt $9..

Consider mahal gk nih..

MrS. F!zA berkata...

biasa kita bli kt pasar tggiri belah mcm tu lah mmg seketul rm5 tu pon blum masak..

Falsya berkata...

mak aiiii..8ringgit???...serious mahal..

ieyda berkata...

mahal kalu bg ieyda yg kedekut ni,,hiihiiii

mama ila berkata...

ikan tenggiri mmg mahal...kalau ila cakap mesti terkejut..huhu..ila dah terbiasa..kat area ofis ila..kalau lunch skali makan mmg harga 8 ringgit..7 ringgit...mmg ramai cakap..terengganu bab makan mmg mahal..hihi

mummy_ayu berkata...

mak oii..mahalnya..sabar jer la

wan nurul hezrina abd halim berkata...

mak aii kalah rege putrajaya..tapi mmg ikan tenggiri mahai sikit rasanya..tapi nurul setuju ngan mama ila mmg mbr ganu pun kata kat sana makan mahai2

ALoNa CintamaniszLite berkata...

kalo sedap takpe..rm8 masih leh diterima..
tp kalo tak sedap...ni yg nak marah ni, hehe..(nk soh naylie marahkan lah!!!) hihi

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

mahal juga tu...sosej tu kecik jer nengok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...