02 Januari 2013

2D1N @ CAMERON HIGHLANDS | Pasar Pagi Brinchang

Saat2 paling best setiap kali pi bercuti2, haha!
SHOPPING!!!
Nak-nak plak shopping kat Cameron Highlands nun
Sayur-mayur, bunga-bungaan, stroberi
Wah-wah-wah!
Seronok, wooo!

Kami tak berkesempatan nak pi pasar malam Brinchang
[1] Hujan, huhu!
[2] Anak2 dah tido
[3] Konon2 nak pi sendrik, PapaZN jaga budak - tp tak approved dek incik laki

Makanya, kita pi Pasar Pagi Brinchang sudaaaa...
Sama jek ;)
Lagi seronok kot kalu jenjalan pagi2 ni
Sejukkkksss!
Pastu dengan famili
Pastu badan rasa fresh sket la kan sbb malam dah rehat
Dapat la shopping dengan bertenaga! Haha!




Lepas breakfast, kami pi terjah pasar pagi
Ada kedai yang dah bukak dan ada yang baru nak bukak
Yang tak bukak2 pun ada, haha! Tapi apedehal... Redah je! :)

Best shopping2 time kedai baru nak bukak ni
Kita 1st customer, die bagi diskaun kaw2 punya! ;)
Sempat la sambar 2 tshirt CH dengan harga murah
Harga sebenar RM30 sehelai
Kami dapat RM25 utk 2 helai! Haha!
Asyyiiiikkkkkk...! ^_^

Jalan2 lagi, Zakwan dah nampak snow cap Spiderman
Apalagas, memintak la dia
Belikan aje la pakej sekali dgn sarung tangan
Konon sejuk sesangat la tu kan
Layankan aje... snow cap & sarung tangan Spiderman = RM10
Asyik pakai je la dia...
Ni, kat umah ni ha... Nak pakai jugak walaupun tak sejuk ;)

Pastu PapaZN nak cari sayur
MamaZN ni, tengok sayur yang berlambak2 tu
Jadik rambang mata!
Sampai tak tau nak beli apa dah...
Last2, PapaZN yang pi beli
5 bungkus = RM10




Besaqq woooo lobak putih ni! 6 bulan makan tak tentu abes, huhu!


Ni comel2, bila terpandang jek, trus teringat Bugs Bunny :)


Dah lepas beli sayur-mayur tadi tu
PapaZN nak cari kaktus
Amboi-amboi, nak shopping jugeeekkk ;)
Dapat la 7 pokok = RM10
Seronok sesangat la tewww!





Sementara PapaZN pi shopping kaktus, MamaZN pi cari FM
Weeeehhhuuu!
Sebab tau, tak dapat nak pi beli FM (RM1) kat Kea Farm
Jadiknya beli kat pasar pagi ni je la...
6 ketul = RM10
Okeh saje...! :)




Pastu pi cari stoberi
Dah datang CH, macam tak lengkap plak kalu tak beli stoberi kan?
Hehe
PapaZN pi borong 6 pek = RM40
Nak bahagi2 kan dengan adek bradek dia
Dalam 6 pek tu, 3 pek bari adek bradek PapaZN
Lagi 3 pek kami makan2 sendrik
Makan plak dgn sirap cekelat tu
Fuuuuuhhhhh...!
Sedap! ;)



:)



22 comments:

~emmie marja~ berkata...

teringin nak pegi Cameron Highland... tapi.. apakan daya.. Najib x mo pegi.. bahaya katanya..jalan bengkang bengkok.. huhu

♥cikmOt♥ berkata...

akak tak sempat pun p pasar pagi...
p kea farm...tu pun dah ramai orang...

ieyda berkata...

bestkan shoping awal pg nie...
releks je....

muka nayli pun cam baru bangun tido..hihiiii

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

kite yg tgk gambo ni pn dh teruja sgt haha..uwaaaa nk p juga CH

P/S:nad nanti bg alamat nad k...reply emel hr tu pn xpa tq

Ibu Lala berkata...

http://ibulala.blogspot.com/2013/01/hadiah-dari-mama-zn.html

Falsya berkata...

tmpt wajib kalau gie CH...semua org pelik tgk papazakwanayli wat posing gitu kat gambo 1st..hahahaha

mama ila berkata...

stroberi cicah cekelat tu sedappp!!!!!

Chekgu Azrine berkata...

Serius..terliyr tgok sayur mayur CH..mmg fresh!!! Plg best kailan dia..wehuuu

lia berkata...

aigooo aigooo murah bebenor hasil rembatanmu nad...

iskkk x sabar nak coti2 gini...

jaa jaa berkata...

seronoknya.. lama x p CH.. dulu pegi masa bujang..

eima berkata...

tmpt fav aku ... tp tak lalu pi klu musim cuti .... jem

Lynn Hamzah berkata...

rasanya gie pasar pagi lagi syok..sebab x pack sangat macam pasar malam...

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

memang heaven soping kat CH ..pasar malam brincang mmg best

mamalieyna berkata...

Bestnye...teruja nak ke sana jugakkkk...!

Zura@Iwan berkata...

akak pun kalau night market tu x sempt nk pergi...pegi yg pagi tu..sama je...cuma siang n mlm..hehe..

syawalsimpsons berkata...

yee..lagi2..pasni boleh buat rjukan kat mana nak G bila sampai CH ni..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

wah...hepi bukan main papa zakwan tu, ngee

Ya ALya berkata...

Strwberry cicah cekelat sedapnyer

Anje Mamy Balqis berkata...

mmg sporting la husband nad ni....lama tak pi cameron...

ch@ berkata...

bestnya. mampu tgk je la.

suhaina laui. berkata...

Nad..nayli nk duk lg dlm galas tu..safiya xnk dh aritu g mlake penat sgt dukung :)

Sidratul Muntaha berkata...

lobak kecik tu sedap oo buat stew dagign..
yum yum yum
kami pun beli jugak aritu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...