03 Januari 2013

2D1N @ CAMERON HIGHLANDS | Kg Taman Sedia - Singgah Taman Agro Al Mashoor

 Sebelum bertolak balik ke KL
Kami singgah lagi 1 tempat
Namanya Kg Taman Sedia
Kat Kg Taman Sedia ni kami pi 1 tempat namanya Taman Agro Al Mashoor
Hajat di hati nak merasa aiskrim stoberi
Tapi abes la pulak, huhu!
Kat sini Zakwan merasa stoberi cekelat jek
Huhu, jadik la...

Nak tau citer tak?
 Menurut citer dongeng, Kg Taman Sedia ni adalah taman bunian yang sgt indah
Disebabkan taman ni dah siap sedia sejak dulu-dulu lagi
Maksudnya, mmg dah 'bertaman' la tempat tu
Terus la kampung ni diberi nama Kampung Taman Sedia
Maksudnya taman yang telah tersedia
Info : SINI


Yeay, dah sampai! :)


Merasa gak amik gmbo ngan stoberi beso kat CH, haha!


Ni je la yg kitorg order kat sini 
(kecuali nasi lemak tu, haha!)


Tengok mulut PapaZN, hahahaha! Dia plak yg kecur, kikikiki =p


Amik gambo jek lebey, bila dah kluar dari tempat tu baru teringat tak beli apa2 pun!!!
Dah set dalam pikiran dah nak beli je stoberi - lupa sudaaa...!


Ngade Abang Zack - buat muka plak!


PapaZN & kids!



Pintu gerbang Kg Taman Sedia


Best la taman ni
Tenang jek tau bila masuk sini
Tapi bila nak kluar balik ke jalan besar...
Makkkkk aih!! Jammed!


16 comments:

ieyda berkata...

baru tau asal usul taman tu....hihhiihi

eima berkata...

rasa cam penah pegi ... tp ingat2 lupa ...masuk kot jln kg yg nk turun ke tanah rata tu kan....

♥cikmOt♥ berkata...

owh tak pernah p lagi tempat ni...
ritu lalu ja...nanti p lain la...ekekek

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Yummy....
lambat lagi kot akak nk lalu sini nk balik kg, mm....

Chekgu Azrine berkata...

Tgok gmbr2 ni gedik sgt nk g CH..lama dah tak posing2 cenggini..haha

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

kat CH kenyang makan stoberi je la kekeke

mamafarah4 berkata...

hehehe..bila baca n3 nad rasa cam nak gi lagi ke sana...tapi tak tahan jalannya..mesti mu*t*h dalam kete tau..anak2 ok jer..mak yg over pening2..hahaha..

Ya ALya berkata...

Zakwan yg dh pndai posing....

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

wah bukan main zakwan posing ye

lia berkata...

xpernah sampai cni lagi rs nyer... ermmm best best...

Lynn Hamzah berkata...

ice cream kat sini sedap tau...nanti kalau gie CH lagi jgn lupa singgah makan ice cream kat sini yer...

Lily@MamaZaraZareef berkata...

kita last trip ke CH pon first time singgah cni..mmg nmpak tenang jek kmpung ni kan..cantik..=)..nway, skang dh dok kuantan susahlah nak gi CH sbb dh jauh..tp arituh saje tnye kat husbnd agak2 klu peknen anak ketiga nnti leh tk nk bbymoon kat CH lagi..suka makcik sbb husbnd angguk tanda snggup nk bwk..kekekekeke

Zura@Iwan berkata...

duk p CH..tp kg sedia ni x g lagi..haha

suhaina laui. berkata...

Comeynye bj nayli:)

Sidratul Muntaha berkata...

xsempat nak singgah since bwk 2 famili..
satu lagi keta ade mak yong..
mmg ikut dia ejlah..
dah tak larat katenya..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

teringin juga nak pergi hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...