29 Februari 2012

Wordless Wednesday : Port Tiarap Terbaik ^_~

Kalu Baby Nayli asek nanges2 jek
MamaZN dukung, pujuk2 pun tak leh blah
Letak je la atas perut PapaZN
Hehehe
Kompem senyap! =P




Anak Papa ni..
Lagi manja ngan Papa
Nak susu, pandai plak carik Mama ;)

Abang Zack plak asek nak ngan Mama jek
Tapi kalu Papa pi kedai...
Trus tinggalkan Mama sbb nak ikut Papa

Anak, anak... ^_^

Wordless Wednesday : Semangat Memasak!!

Moga dengan kata2 ini
Semangat nak memasak pun makin berkobar2
Haha!


Sebabnya
Bukak peti ais je, mesti nampak
Mesti terbaca skali
Moga2 diri ini dapat dimotivasikan dengan kata2 tu
Hehe...



TQ Alycia!
FM kata2 motivasi dah sampai :)


Wordless Wednesday : ACUAN SAMA ;)

^_~


Dua2 gambar masa umo depa 2 bulan ;)

Zakwan Afif Najmi masa 2 bulan 5.4kg
Nayli Az Zahraa baru2 ni timbang masa check-up 6.1kg
Tapi nampak pipi Zakwan lagi gebu kan, kan? Hehe
Abang bulat, adik empat segi =p

Wordless Wednesday : 29 Dan Lompat!

pic from google

Apa kena mengena?
Ada kena mengena?
^_^

Harini kan 29 Februari 2012
4 tahun sekali jek kita akan bertemu dgn tarikh ni
So, maknanya tahun ni tahun lompat la kan, hikhik

Ada sesapa yang lahir pada tarikh 29 Februari ke? ;)
MamaZN ucapkan Happy Birthday!
4 tahun akan dtg baru MamaZN akan wish kat korang lagi, hehe




Jom cuci-cuci mata kat sini :
http://papamamazakwan.blogspot.com

Let go murah2 je...
Mana tau kalau2 ada yang berkenan di hati
^_~

28 Februari 2012

GM KLANG | Port Borong Romper Nayli

Minggu lepas MamaZN ada up citer
Pasal shopping2 baju basahan Baby Nayli
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2012/02/shopping-time-saat2-best-tak-best.html
MamaZN pun ada buat teka2 harga baju2 belian MamaZN
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2012/02/cer-teka-harga-fm-krabi-menanti-anda.html
Yang Mamalieyna menang FM Krabi tu
Hehehe...
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2012/02/fm-krabi-adalah-milik.html

Pastu ada gak yang bertanya
MamaZN beli katne romper murah2..?
Actually
MamaZN bukan beli romper yang jenis lambak2 tu
MamaZN beli yg 1 set ada 5pcs
Tapi MamaZN beli 3 set
Tu yang jadik sampai 15 helai tu, haha! Tamak! =p

MamaZN soping2 baju basahan Baby Nayli
Kat GM Klang
Berhadapan dgn AEON Jusco Bukit Tinggi
Tempat ni memang sesuai la
Pada mereka2 yg nak membeli secara borong

pic from google

Kat sini boleh je kalau nak beli satu-satu
Tapi harga sama la macam kalu kita beli online
Kalau nak beli dengan harga borong
Maknanya,
Kena la membeli pun secara borongan

Terpulang pada diri memasing la
Kalau mcm MamaZN
Niat di hati mmg nak pakai basahan utk kat umah jek
Tu pasal beli byk
Beli plak saiz besar dari umur Baby Nayli sekarang
3-6mths dengan 6-9mths
Itu pun Baby Nayli dah muat2 dah..
Camno?
Hantar ke http://papamamazakwan.blogspot.com la jawabnya nnt
Haha!

Baby Nayli | CHEEKY Girl! :)

Alolololo....
Tomei2 anak dara Mama ni ;)


Bunga seketul atas kepala, hehe


TQ Aunty Syira! :)
Sebab kasi hadiah crochet hat ni untuk Baby Nayli
Comey banget!
Mekaseh!
Kalau nak tau, Aunty Syira kait sendrik ni! Hehe



Semalam Baby Nayli ada check-up utk 2 bulan
Berapa berat Baby Nayli skarang?

Masa lahir ~ 3.24kg
1 bulan ~ 4.60kg
2 bulan ~ 6.10kg
Semangat, semangat! ^_^


Jadiknya,
Eima, nanti kasi alamat kat nadyaewani@gmail.com ek! ;)
Tahniah Eima! :)

27 Februari 2012

JANGAN MERUNGUT Bila Malam2 Buta Mintak Makan!

Kul 11.20
Sume orang dah dok lena dah
PapaZN pun dah berdengkur dah
Tapi anak bujang sorang ni tak tido2 lagi
Katanya nak makan buah stoberi
Adoiyai..!!!
Ksian pulak anak bujang MamaZN ni nanti tido dlm kelaparan
Mak tak sanggup nak nengok, huhu!



Dah dpt makan
Muka pun gumbira jek
Tengok la tu
Baju tido nak Mc Queen
Nak makan pun pegang Mc Queen
Zakwan, Zakwan...

Memula,
Zakwan mintak makan kat PapaZN
Tapi PapaZN dah ngantuk sangat kot
PapaZN soh Zakwan tido je trus
Budak tu tengah lapo
Cemane die nak tido..? Huhu!
Cam kita yang dah beso2 ni jugak la... Ye dak?

MamaZN yang tgh tido2 ayam tu
Dengar PapaZN jawab camtu
Ksian sesangat kat Zakwan
Ksian gak kat PapaZN
Sebabnya, esok (arini le) kan nak keje...
MamaZN le ngantok2 tu bangun jugak

Bukan apa...
Tetibe teringat kata2 pesanan ayah arwah adik Faris aritu

Bila anak merengek bangun malam, janganlah marah dia
Jangan merungut...
That might be the last night that he/she does that

Bila anak mintak mainan atau sesuatu kalau mampu, kita cubalah berikan
That might be the last night that he/she ask for something



Tiket AIRASIA Ke Langkawi = RM3 Sahaja!

Tak sia2 bersengkang mata minggu lepas, huhu!
Alhamdulillah
Tercapai jugak hajat MamaZN & PapaZN
Nak bagi hadiah naik kapal terbang utk Zakwan ;)
Walaupun ini kali ke-2 Zakwan naik flight
1st time masa pi KK aritu
Tapi masa tu dgn Atok, Nenek & Aunty Wawa
Kali ni kami ber-4 je
Dan destinasi nya pun takde la ke oversea pun
Tapi kepuasan itu ada ;)


Lagi best bila MamaZN dpt harga yang fuuuhh..!!
Memang best! =D

RM3 utk pergi dan balik!
Pergghhh..! Giler la!
1st time berjaya dpt harga cenggini ni, haha!
Tu yang terlebey teruja =p

MamaZN tido dekat kul 3 kot
Try punya try punya try...
Dapat la tiket yang pada kami sangat murah!
MamaZN takmo book dulu
Takut nanti PapaZN marah, huhu!
Yela, memandai2 jek book awal2
Kang dia takmo pegi plak

Paginya,
Sebelum PapaZN pi kerja
MamaZN citer la harga tiket yang super duper murah tu
PapaZN dan-dan soh book cepat2
Naseb baik pagi tu masih dapat harga yang sama :)

Tapi biasala...
Nama pun AirAsia
Konpem la ada caj2 tersembunyi & tidak tersembunyi selepas itu, huhu!
So, total yang perlu dibayar utk flight
RM264 utk 4 orang
(pergi & balik)

Jatuhnya RM66 la sorang
Buat jadik mahal tu adalah disebabkan tax & infant



Yang lebih istimewanya
MamaZN pilih tarikh 5 Oktober 2012 - 7 Oktober 2012
(Jumaat, Sabtu, Ahad)
Sehari selepas birthday Zakwan yang ke-4 tahun :)
(Birthday Zakwan - 4 Oktober)


Jeng, jeng, jeng...!
Inilah jawapan utk soalan teka2 minggu lepas ;)
Ada yang jawab btul tak?
Hehehehehe
Ada yang jawab btul jugak
Terror2 gak korang ni main teka2 ek, hehe...
Dan pemenang kali ini adalah :



Tahniah Kayyana!! :)
Nanti kasik details kat nadyaewani@gmail.com


Arini ada check-up Baby Nayli yang dah 2bulan

Soalan teka2 untuk minggu ini
Brape la berat Baby Nayli gamaknya..?
^__~










Jom cuci-cuci mata kat sini :
http://papamamazakwan.blogspot.com

Let go murah2 je...
Mana tau kalau2 ada yang berkenan di hati
^_~

26 Februari 2012

Isteri Perabes Duit | Ustaz A.I

Sangat tertarik dengan jawapan yang diberikan ;)

Soalan:

Kenapa wanita suka berbelanja..?
Isteri saya janji,
'sekali ni je..sekali ni je...'
Tapi beli jugak...


Jawapan Ustaz Azhar Idrus:
Wanita ni mcm budak2, suke membeli...
Contohnye budak2, pantang tgk mainan terus je nak, padahal mainan dh byk kt umah...
Mcm tu jugak wanita,
padahal baju, kasut byk je dlm almari yg tak pakai lg, tapi nak beli lagi...
Wanita mmg suka tgk benda cantik2...
MEMANG TUGAS SUAMI CARI DUIT, ISTERI HABISKAN DUIT
Kalau bukan isteri yang habiskan duit, siapa lagi...
SUAMI JGN MARAH... ISTERI BESAR JASANYA
...
Tolong beranakkan anak, jaga anak2, tolong basuh baju, tolong masak, kemaskan umah dll.

Memang jawapan terbaek la ustaz ;)

25 Februari 2012

Baby Nayli Sudah 2 Bulan :)

Alhamdulillah
Baby Nayli genap 2 bulan umurnya hari ini! :)
Cepat btul rasenya...
Terasa-rasa lagi sakit nak bersalin dalam kete dulu
Tengok2 dah bam2 dah sekarang
Hehe...
kredit gmbr ini pd dia ;)


Moga Baby Nayli membesar bagai johan! Yeay!

24 Februari 2012

KASIH SAYANG 2 Beradik :)

Habes senget benget, herot berot mulut Baby Nayli dibuatnya, haha!
Abang Zack, Abang Zack...
Ganas!
Tapi dalam hati ada taman ;)


Kalu ada sesapa acah2 nak bawak balik Baby Nayli
Dan-dan tu Abang Zack kuar air mata sambil geleng2 kepala
Sanggup Zakwan berenti BF
Sebab takut Atok bawak Baby Nayli balik kampung
(lepas dah kena warning ngan Atok =p)


Moga kasih sayang kalian berpanjangan hendak-Nya...



Jangan lupa jawab teka2 MamaZN tu yek! =P





Jom cuci-cuci mata kat sini :
http://papamamazakwan.blogspot.com

Let go murah2 je...
Mana tau kalau2 ada yang berkenan di hati
^_~

INSAF LAH! | Tanah Kuburnya Masih Merah...

Apa kejadahnya makhluk Allah sorang ni..?
Pikir pasal bisnes je ke?
Tak pikir pasal sensitiviti org lain ke?
Arwah baru je pergi meninggalkan keluarga tercinta
Dah ada yg mengeksploitasikan gambar2 dan cerita2 nya
Untuk kepentingan diri sendrik
Jaga la sikit hati keluarganya... Terutama ibu dan ayahnya...
Tak sampai sehari kot lagi pemergian arwah...
Moga makhluk Allah ni insaf


Buat arwah, Al-Fatihah disedekahkan
Damai la dikau di Sana...
Align CenterBuat keluarga arwah adik Faris, salam takziah diucapkan
Banyak2 kan bersabar dan redha dgn ketentuan Tuhan


p/s :
terus teringat kat kata2 nasihat ayah arwah...
sedihnya..!

Zakwan Yang OBSES!

Jom Join Teka2 :)

Dah lama tak citer pasal Zakwan aka Abang Zack ;)
Abang Zack okey2 saja...
Selalu kena marah selalu kena babab!
Hehehehe....

Kalau citer pasal Zakwan
Mesti sesetengah nya tau kan
Zakwan ni memang obses dgn watak2 kartun Cars & Cars2
Sampai sekarang
Tiap2 hari!
Asal jenjalan, mesti ajak pi kedai mainan
Kengkadang tu, MamaZN kena pk jalan lain
Supaya Zakwan tak nampak kedai mainan
Kalu gi Alamanda
Dia dah igt kedai Toys' R Us tu katne
Ditarik2nya tangan pegi sana!

Bila dapat barang yang dia nak
Punya laaaaaaaaaaaaaa dia jadik gud boy
Tapi kalu tak dapat...
Dia bleh buat drama depan orang ramai!
Tu yang tak suka tu, huhu!

Dah berlambak kt umah tu
Lightning Mc Queen la, Mater la, Fin la, Francesco Bernoulli la
Lama2 maknya yang hafal nama2 watak tu, huhu!
Kalu bleh dia nak buat koleksi
Dah beli itu, akan datang dia nak lain plak
Tapi Zakwan ni memilih
Yang murah2 takmo
Nak yang mahal2 jek
Kopak bapaknya kalu tiap2 bulan asek dimintak2, huhu!

Aksi teruja Zakwan dapat mainan yang diidam2kan

Sengih memanjang!





Jom cuci-cuci mata kat sini :
http://papamamazakwan.blogspot.com

Let go murah2 je...
Mana tau kalau2 ada yang berkenan di hati
^_~

23 Februari 2012

CUBA TEKA | Apa Hadiah Saya?

Masa yang di nanti2 telah pun tiba, yeay!

Kali ni MamaZN nak buat teka2


Citernya camni
Minggu lepas MamaZN & PapaZN dah konfemkan sesuatu
Memang dah rancang lama
Tapi kali ni baru dpt yang berkenan di hati
Kiranya ini hadiah birthday Zakwan la
Hehehehe
Awal giler MamaZN & PapaZN dah konfem! =p

Tapi kena ingat sentiasa...
Kita hanya merancang, Tuhan yang tentukan segalanya ^_^

So,
Soalannya :
Agak2nya... Apa hadiah birthday Zakwan tu ye?

Klu :
Ada kene mengena dgn sesuatu yang berlaku minggu lepas

Cara2 :
* Jawab kat komen jek, takyah susah2
* Boleh bagi 1~3 jawapan
* 1 jawapan = 1 komen

Syarat2 :
* sapa2 pun boleh jawab sama ada follower @ tak
* kalu tak sampai 10 orang yg menjawab, otomatik, teka2 ni terbatal, huhu! ;(

Pemenang :
* sapa yang paling tepat
* kalu ada lebih dari sorang yg betul, MamaZN cabut undi

Hadiah :
1pc x Photo Magnet (gambar pilihan kawan2)
1pc x FM Krabi



Tarikh tutup : 25 Februari 2012 (Sabtu) / jam 2ptg




Jom cuci-cuci mata kat sini :
http://papamamazakwan.blogspot.com

Let go murah2 je...
Mana tau kalau2 ada yang berkenan di hati
^_~

Hadiah Canvas Untuk Baby Nayli ^_~

Syukur Alhamdulillah....
Rezeki Baby Nayli ;)

Aritu Baby Nayli jadik model
Kali ni aksi Baby Nayli dicanvaskan pulak! :)
Ni bukan MamaZN order tau!
Ni MamaZN dapat FREE
Syukur sangat2...
Rezki jangan ditolak musuh jangan dicari
Orang memberi kita merasa, orang berbudi kita berbahasa
^____^


MamaZN tak tau kenapa dpt free
Mungkin sebab sepcial gift drpd 3D Canvas kot
Sebab dah 3 kali MamaZN order canvas daripada dia
^_^

22 Februari 2012

Wordless Wednesday : LEGA | Lega La Sangat...

Lega...
Sapa yang lega?
PapaZN la lega
Sbb takyah susah2 nak enjutkan Baby Nayli
Sbb dah ada menda alah atas buai tu
Pakai letrik je...
Takyah penat2 enjutkan Baby Nayli

Hamboi..!
Cam tau2 nak amik gmbr, trus senyum tu..! :)

Tak Lega...
Tunggu la nanti kalu berjalan ke rumah org
Atau pi mana2
Mana nak ngangkut plak buaian ni
Adeyh!


Jom cuci-cuci mata kat sini :
http://papamamazakwan.blogspot.com

Let go murah2 je...
Mana tau kalau2 ada yang berkenan di hati
^_~

Wordless Wednesday : SWEET!!


Tak perlu kata apa2
Rasa sebak, sedih, nak nangis!
Isk, isk, isk...

Aunty Wawa & AtokZN sejurus selepas majlis nikah

Credit to him
Sebab hasil kerja yang sangat superb!
Tengok gambar jek pun dpt rasa sebaknya, uwaaa..!



Jom cuci-cuci mata kat sini :
http://papamamazakwan.blogspot.com

Let go murah2 je...
Mana tau kalau2 ada yang berkenan di hati
^_~

21 Februari 2012

BLOG CONTEST | Alhamdulillah... =D

Alhamdulillah...
Masih ada rezki utk menang CGL kt blog, hehe
Tak sangka sungguh!
^_~


Owh, MamaZN join simple giveaway
Oleh Catlina
http://catlinaflybaby.blogspot.com/2012/02/prize-forfeitedpeserta-lain-sila-take.html
Thanks sesangat kat Cat
Rasa gumbira tak terkata! :)


Hadiahnya?
Ehem, ehem...
Cam tau2 plak MamaZN punye dah nazak
Boleh la melaram dgn yg baru pasni, hehe



p/s:
Aisey...
Dalam gumbira2 pun ada rasa bersalah gak ni, huhu!
Camno?

Piknik Yang SeKEJAPan, Huhu! ;(

Kejadian berlaku pada weekend yang lepas
Setelah sekian lama tak masak2
MamaZN kembali kelentung kelentang masak2
Semangat ni..! Haha!
Masak mi goreng & cekodok pisang je pun
Sebab misi kami adalah nak berpiknik2 petang weekend yang lepas
Dah lama tak beriadah cenggini
Saje nak bawak Zakwan gumbira2 ;)


Dah sampai Dataran Putrajaya! :)
Siap bentang2 tikar
Siap hidang2 mi goreng & cekodok pisang
Siap bergambar sket2
Suasana pun nyaman jek
Ramai gak orang, tapi port kami takde la seramai kat belah Masjid Putra sana



Baby Nayli pun gud girl jek ;)

Elok MamaZN nak cedok mi goreng utk Zakwan
Tetibe.........................












HUJAN......!
Dan-dan la kelam kabut bawak baby Nayli masuk kete balik
Makanan nanti2
Baby Nayli & Zakwan kene selamat kan dulu
Kalu tak karang, demam la dema, huhu!

Adeyh!
Baru bersemangat nak berpiknik ;(
So, utk tidak menghampakan
Zakwan yang dah bersemangat nak berpiknik tu
Kami berpindah lokasi
Kali ni berbumbung dan agak selesa
Bleh tgk tv, landing2 bagai, hehe
Kat mana?



















Kat umah Aunty Wawa & Uncle Najjib kat Presint 14 ;)
Naseb baik ada umah Aunty Wawa...
Kalu idak,
Kami bawak mi goreng ngan cekodok pisang tu balik umah le jawabnya


Masih dalam mood berpiknik
Walaupun berpiknik kat dalam umah
Kami tetap gunakan pinggan kertas jugak, hehe


Ksian Zakwan...
Dapat main beskal tak sampai 5minit pun, huhu!
Takpe...
Lenkali kita ajak Papa pi piknik2 lagi ek
^_~


p/s:
Kita hanya merancang, Tuhan yang tentukan segalanya...






Jom cuci-cuci mata kat sini :
http://papamamazakwan.blogspot.com

Let go murah2 je...
Mana tau kalau2 ada yang berkenan di hati
^_~

Seketul! TQ Mr Nuffnang! =)

BE pertama utk 2012
Bulan Februari baru dia nak kunjung tiba
Huhu!
Takpela dari takde langsung ;)
Dok lelama sket ye...
Heheheh

1st BE in 2012 & Feb



p/s 1 :
Bakpe la MamaZN ni fail semedang bab2 nak beso kan gambo, huhu!

p/s 2 :
Mana cek Nuffnang tak sampai2 lagi ni, huhu! ^_^



Jom cuci-cuci mata kat sini :
http://papamamazakwan.blogspot.com
Let go murah2 je...
Mana tau kalau2 ada yang berkenan di hati
^_~

20 Februari 2012

FM KRABI Adalah Milik....

1stly, nak ucap thanks pada yang sudi menjawab
Sesaje je kasi meriah suasana, hehe

Sebelum tu
MamaZN nak kasik tau jawapan dulu

Jawapannya :

(a) MamaZN belanjakan RM120 utk soping2 haritu

(b) Sehelai romper = RM5 sahaja ;)

(c) 1 set baju Zakwan = RM20 sahaja ;)

Ada yang rasa2 jawab btul tak?
Hehehe...

Dan sekarang baru nak umumkan pemenang
Pemenang ni mmg btul2 terror la bab kira2 ni
Sebab beliau jawab btul untuk ketiga2 soalan!
Hebat, hebat..!
Dan beliau adalah.......................................

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'

mamalieyna ~ TAHNIAH!!! ;)


Jangan lupa kasi details kat nadyaewani@gmail.com

Pada yang tak berjaya jangan kecewa
MamaZN ada lagi 1 teka2
Tunggu tau, dalam minggu ni MamaZN buat! :)



Jom cuci-cuci mata kat sini :
http://papamamazakwan.blogspot.com

Let go murah2 je...
Mana tau kalau2 ada yang berkenan di hati
^_~

Hadapi Dengan Senyuman ^_^

Masih lemau2 di pagi Isnin selepas berhujung minggu..?
^__~

Hadapi la hari Isnin dengan senyuman seperti saya, hikhik


Mesti hati akan tenang dan ceria ;)
Takmo moody2 tau!

Okeh, saya sambung tido balik
Huaaarrgghhh..!
Sedap btul menggeliat! :)


Tido dulu..! :)



Hadapi dengan senyuman
Semua yang terjadi
Biar terjadi .
Hadapi dengan tenang jiwa
Semua... Kan baik baik saja

Bila ketetapan tuhan
Sudah ditetapkan
Tetaplah sudah .
Tak ada yang bisa merubah
Dan takkan bisa berubah

Relakanlah saja ini
Bahwa semua yang terbaik
Terbaik untuk kita semua
Menyerahlah untuk menang



Jom cuci-cuci mata kat sini :
http://papamamazakwan.blogspot.com

Let go murah2 je...
Mana tau kalau2 ada yang berkenan di hati
^_~

18 Februari 2012

SHOPPING Time!

Shopping2 time! :)

Weekend2 ni takde ke mana
Dok je depan lappy
Window shopping online best gak, hehe

Jom cuci-cuci mata kat sini :
http://papamamazakwan.blogspot.com

Let go murah2 je...
Mana tau kalau2 ada yang berkenan di hati
^_~




Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

17 Februari 2012

Cer Teka Harga | FM KRABI Menanti Anda!

Pada peminat tegar Fridge Magnet ;)
Kawan2 nak FM special dr Krabi tak?
Aunty Wawa & Uncle Najjib bawak nun jauh dari sana
Ada bau2 hanimun lagi tu, haha!


Caranya senang je
Jawab 3 soalan kat bawah ni
Tu je


a) Berapa TOTAL RM yang MamaZN belanja utk soping2 ni?

b) Rasa2nya... 1 helai romper = berapa RM?

c) Rasa2nya... 1 set baju Zakwan = berapa RM?

Caranya:
* jawab kat komen
* sorang bleh jawab 2 kali

Syaratnya:
* sapa2 pun boleh jawab sama ada follower @ tak

Pemenang FM Krabi:
* sapa yang paling tepat
* kalu takde, MamaZN pilih yg hampir tepat
* kalu ada lebih dari sorang yg betul, MamaZN cabut undi
* kalu takde yang tepat, MamaZN cabut undi jugak

Tarikh tutup : 19 Februari 2012 / jam 12tgh mlm

Keputusan : 20 Februari 2012 (insya-Allah)

Ini la FM Krabi istimewa utk kawan2 sekalian! :)

Selamat menjawab! ^_^

KESIAN Zakwan... Uwaa! =(

Isk, isk...
Ksian sangat2 kat Zakwan
MamaZN tak sangka Zakwan akan berperasaaan sampai camtu skali

Citernya camni...
Kejadian berlaku minggu lepas

MamaZN cam biasa baringkan Baby Nayli atas tilam
Pastu MamaZN main acah2 skali
Seronok tengok Baby Nayli dah pandai sengih2


Yang Abang Zack plak
Mula2 tengah elok main mainan kete dia
Bleh plak datang dekat dgn Baby Nayli
Kengkunun nak main acah2 skali
Dia pun baring la sebelah Baby Nayli

Tetibe
'Dub!!'
Abang Zack tersalah landing!
Abang Zack pi landing atas kepala Baby Nayli, uwaaa...!
Kuat gak la bunyi nye tu
Tapi yang paling haru
Kuat lagi raungan Baby Nayli sebab sangat sakit kot, huhu!
MamaZN terkejut tgk Baby Nayli nangis sangat kuat tu
Dengan tak semena2 MamaZN 'ter'marah Zakwan
Sebab buat Baby Nayli nangis
Abang Zack plak MamaZN tengok dah terkedu jek
Sebab terkejut jugak tgk Baby Nayli nangis kuat2

Sambil MamaZN pujuk2 Baby Nayli
Tetibe MamaZN tengok Abang Zack dah berair mata
MamaZN tanya la, 'nape Zakwan..?'
Abang Zack tak terkata, tapi tangannya tunjuk2 ke arah Baby Nayli
Pastu Abang Zack cakap, 'maaf Mama, maaf...'
Uwaaa.....!!!!!
Tetibe rasa sangat2 bersalah
Sebab pi marah2 Zakwan tadi
Sedangkan Zakwan bukannya sengaja pun, huhu!
Apa la MamaZN ni ;(
Sebak rasa....

Dah....
Dua2 plak nangis
Kena la MamaZN pujuk dua2 skali
Adeyh, terasa cam nak nangis sama2 jugak je, huhu!
Tapi MamaZN kene kuat!
Kalu tak, bebudak ni lagi lama nangisnya nnt, hehe... :)

Zakwan gelak sampai nmpk anak tekak, hehe


Buah hati pengarang jantung
Syukur.............
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...