06 Disember 2012

Zakwan TEGUR ATOK, MAMA Yang MALU!

 Aduh..! Segan MamaZN dibuatnya!
Ada ke pulak cucu pi 'sound' atok sendrik?
Taktau dah nak letak muka kat mana!
Malu nak berdepan dengan AtokZN, hihihhii....

 Kisahnya terjadi masa MamaZN jaga Aunty Wawa kat Putrajaya aritu
Time tu AtokZN pun ada gak dengan kitorang
 Zakwan ni memang...
Kalu ada AtokZN, dia dah tak nampak dah Mama dia!
Sume2 pun nak dengan Atok nya aje

Pastu, dah petang rasanya, Zakwan takmo MamaZN mandikan dia
Dia nak AtokZN yang mandikan
Tibe2 tu MamaZN dengar die cakap kat Atok

'Atok, Atok tak suka makan lobak merah ek?
Tu sebab Atok pakai cermin mata
Sebab mata Atok tak cantik'

MamaZN dengar dari luar
Erkk..!
Apa Zakwan ni..?!Hahahaha!!
Memang lawak giler la!
Aunty Wawa dengar pun rasa senak perut nak tergelak
Tapi dia tahan2 sebab masih sakit c-zer tu, heheeehe
Sabo je la Zakwan ni :)




Memang la MamaZN penah cakap kat Zakwan macam tu
MamaZN cakap
Zakwan kene banyak makan sayur
Macam lobak merah ni
Baru la mata Zakwan cantik

Tapi tak terpikir la pulak 
Yang Zakwan akan 'sound' AtokZN camtu!!!
Waaaa....!
Malu giler kot time tu!
Rasa nak sembunyi belakang sofa, haha!


16 comments:

Wan Amira berkata...

budak2 dia pandai apply, sure atok zakwan pasrah tak boleh nak cakap ape2

amiey lee berkata...

Hahahahahha baikkk punya cucu..lawakkk la si zakwan ni ...

My Love berkata...

hehehhee...kelakar betul zakuan ni, budak kecik memang..kadang2 boleh pecah perut ketawakan diaorang... :)

ieyda berkata...

teguran iklas dari zakwan wat atok tersayang...hihihiiii

MRS. K berkata...

hehehe... budak mmg ingatkan ape yang kite cakap?

Liza berkata...

Bdk2 sgt tulus.. Anyeway, patut la mata Zakwan cantek~

Ya ALya berkata...

tak pe,atok tak marah la....patutla mata nad cantik,mst mkn suka makan lobak ni...:-)

suhaina laui. berkata...

pandai je abgzack ni hihihi

mama ila berkata...

hahaha..pandai ek zakwan sound atok..

wan nurul hezrina berkata...

SEDIH TETIBA BACA ENTRI NIE SBB MERAH NGAN SOFIA DAH TAKDER ATOK..BARU JER ATOK DORG PERGI..MASA PAS ATAOK DIMAKAMKAN MERAH TANYA.."MUMMY MANA ATOK"MERAH NAK AJAK JALAN G KEDAI..TERKEDU NAK JAWAB=(

mummy_ayu berkata...

ha ha ha..gelak Ayu baca apa yg Zakwan ckp..pandai tul..kena Atu sekali yer..

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ berkata...

hahahah .. ni kira ok Nad ade gelak2 pernah sekali kyra pi umah atok dia pastu dia leh citer ngan atok dia " Ari tu kan atok papa marah mama,pastu mama naggis dalam bilik !" abis kantoii kekekke

syawalsimpsons berkata...

dier egat ape yg nad kata tu..kikiki...sweet je...

Sidratul Muntaha berkata...

budak2 akan repeat ape yg kita cakap weih..
ahahhaha...
tu yg aku dah kurang sikti melaser dgn ank2
sbb aqil pun suke sound bapak aku

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

hahaha kelakar habis..
org nasihat dia dia nasihatkan org lain pulak

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

hahahha zakwan oh zakwan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...