03 Disember 2012

Sedih & Susah Hati Bila Tengok Dia Demam...

Ada ke yang rase senang hati?
Memang takde perasaan langsung la orang2 camtu, huhu!

Baby Nayli dah lama tak demam
Rasa2nya ada la dekat 3-4bulan jugak kot
Tiba2 Rabu lepas, badan dia dah start dedar2 dah
Hari pertama, Ok lagi
Walaupun badan panas, tapi masik aktif main2
Tapi agak slow sket la keaktifannya tu




Masuk hari kedua dah tak Ok
Terus terbaring jek
Pastu nak MamaZN sentiasa ada kat sebelah
Memang takleh buat kerja lain
Makan pun kurang
Pagi 2-3 sudu, tengah hari tido, petang 2-3 sudu lagi
Ksian...
Sedih plak rasanya




Bukan takmo p klinik
Tapi cam rugi jek 
Amik ubat macam2 jenis
Tapi buat penuhkan peti ais jek
Sebab nak bersilat bagi ubat tu yang tak suka, huhu!
Memang kami bagi ubat homopati jek
Senang
Manis, ubat comel2 dan paling penting, tak bersilat! =p

 Tapi PapaZN ajak jugak pi klinik
Saje nak dapatkan 2nd opinion
Nak dapatkan ubat bonbon jek sebenarnya pun
In case kalu Baby Nayli panas lagi badannya

Tapi pi klinik pun doktor check suhu 35 darjah
Doktor tanya bagi makan ubat apa?
Cakap la ubat homopati
Doktor cakap, ok teruskan je bagi ubat tu...
Tapi ubat demam ni amik jugak




Masalahnya Baby Nayli ni panas nye kat kepala je
Kaki tangan sume sejuk!
Pastu siang dia lemah longlai
Malam tu elok je cam biasa
Tu yang cam pelik gak tu

Letak kain basah kat kepala, dia pakay nanges kuat2
Sebab tak suka
Pastu cemane nak kurangkan panas?
Huhu!




Dah tu pulak, masuk hari kedua Baby Nayli demam tu
AtokZN amik kami bawak pi Putrajaya
Tido 1 malam kat umah Aunty Wawa
Kena jaga Aunty Wawa tengah berpantang

Memang pakej la jawabnya
Jaga orang berpantang, tengok2 kan new born baby si Baby Deeja
Pastu dalam masa yang sama
Jaga jugak anak dara sorang ni yang tgh demam

Terpaksa la nak buat camno?
Tanggungjawab....
 

Alhamdulillah
Baby Nayli dah beransur sihat dah arini
Nampak ceria la sikit banding dgn minggu lepas :)

 


12 comments:

Falsya berkata...

alaaaa kesian..get well soon baby...

Ya ALya berkata...

Ya biasa letak air asam jawa je untuk turunkn panas...

mummy_ayu berkata...

ala ciannya ..memang risau kalau anak2 demam....makan ubat ye sayang & get well soon!!

ieyda berkata...

kesian bila tgk nayli demam, kita sbgai mak susah hati kan...nie irfan demam selsema, nasib baik leesya xdemam, kalau x, lg susah hati 2-2 demam.

mama ila berkata...

hmm..bila ank demam..mmg susah hati..skang nie mmg musim budak2 demam kann..anak saya pun dari hari rabu start demam..on off..jap ok.jap panas balik..arini alhamdulillah dah kebah demam dia..cuma batuk ngan selsema masih ada..semoga baby nayli cepat sembuh yer

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ berkata...

demam2 pun tetap cute ...mmg risau time anak2 demam kan .

Lynn Hamzah berkata...

kesiannya tengok nayli...anak-anak kalau demam memang arr kita mak bapak susah hati...huhuhu...

♥cikmOt♥ berkata...

sian kat dia...demam nak membesar kut

Myra Jay berkata...

Alahai sayunya tengok baby Nayli...

Hope cepat sembuh ye sayang :D

zh-ena berkata...

semoga cepat sembuh yea sayang

DuNia KeBaHaGiaaNKu....... berkata...

alahai kesiannyer...nak boleh jalan ler tue..hehehe apapun bonda doakan baby nayli cepat sembuh yerk.....nnti boleh g cyberjaya lagi..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

mmg x sanggup tgk anak sakit..
tgk pic yg 1st tu ciannye dia..
hope nayli cepat sembuh amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...