13 Disember 2012

PROTES Sebab Dapat Mainan 2nd Hand?

Nak kata x bagi makan, ari2 MamaZN suapkan dia makan
Nak kata tak cukup, MamaZN bagi sampai die dah taknak
Kalu diluahkan balik, maknanya takmo la tu
Unless la kalu tak sedap kan? Huhu!

Bola gambar Mickey Mouse ni
Elok je sifatnya selama 4 tahun
Sebab Abang Zack memang la pen'cermat' orangnya

Sampai pada giliran  Baby Nayli mewarisi mainan Abang Zack
Dah selamat MamaZN 'tong sampah'kan dah bola ni
Apa taknya, 
Bola ni mainnya dibaling2, dilontar2
Tapi Baby Nayli....digigitnya la pulak!
Memang selamat la masuk tong sampah
Kalu dibiarkan, tah2 tinggal separuh pulak karang, hehhehe
Lagipun dalam bola tu jenis foam
Sangat bahaya la pada Baby Nayli kan?
Jalan yang paling selamat - buang je!



Naseb baek la cepat perasan, hmmmm...



Banyak lagi mainan yang telah berjaya Baby Nayli 'kerja'kan, huhu!
Contoh paling senang dan paling banyak menjadi mangsa - buku cerita
Masa Abang Zack, belek2 elok je buku tu
Sampai kat Baby Nayli... Dah hilang dah kulit depannya, huhu!
Tu belum dah koyak rabak kat bahagian dalam
Sabo je la!


Protes sebab selalu dpt mainan 2nd hand kot Baby Nayli ni
Heheeheh...^_^



 

9 comments:

ieyda berkata...

aloh...pict mata mickey tu dah hilng separuh...ganasnya nayli ni...

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Bkn protes tu...tp dh tu perangai nayli. Mcm anak akak along ngan angah jenis cermat...tp akiss tu jenis tangan 'pemusnah'...huhu. Dapat jer barang kat dia cepat jer koyak, rosak, putus, hilang...

Mujur lah dia dh besar2 ni hilang perangai tu....

Nafisa81 berkata...

pandai memilih anak dara ni..

eima berkata...

sindrome anak ke2 la tu ..sama cam alisha gak ... kuat memberontak ...kuat jeles... abg dok kat abah die sebuk jugak ...dok kat mama pun sama ...

♥cikmOt♥ berkata...

si iris tu, suka betul kutip benang yang melekat di karpet bawa masuk mulut...geram tahukkk

mamafarah4 berkata...

perangai anak2 tak sama nad..walau kembar pun mcm anak akak tetap ada beza perangai..Hehehe..Nanti dia dah beso skit dia pandailah nak handle mainan dia..nak jaga harta dia..sbb yg dirosakkan tu harta abg..ada nayli kisah ke mama?hahaha.. Tomei nayli ni..geram2

Aisyah Husaini berkata...

nasib baik kak nad perasan..bahaya foam tu kan..biasa la budak2 baru dapat gigi ni kadang2 nak biasa kan gusi die gatal tu yang ape2 sumenye nak di geget he he

Ya ALya berkata...

ank ke2 mmg gitu gok...cam ya sara mmg jaga brg2...tp bila dpt kt adik habish musnah semuanyer....

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

ganasnyerrr nayli hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...