18 Disember 2012

Nak Jalan Je... Eksyen Dah Taknak Berdukung ;)

 Ada budak tu kan... 
Baru mula 'dapat kaki', dia dah eksyen!
Hihihihi...

Bila kluar jalan2 pun dah takmo berdukung
Bila kita dukung mula la meliuk lintuk kan badannya tu
Macam ahli gimnas, hehe
Sebab nak turun!
Pastu nak jalan
Menonong-nonong jek jalannya 
Pastu siap jerit2, gelak2 lagi
Seronok betul la tu dapat jalan sendri




Bila Baby Nayli nak berjalan 
Makanya terbazir la waktu di situ 
Bila kena tunggu Baby Nayli berjalan
Almaklum langkah nya comel2 lagi, hehe
Pastu banyak pitstop plak tu!
Sume benda pun dia nak tengok!

Yang mak nya ni dah tak keruan
Kluar shopping malam2
Maknanya masa adalah suntuk, hehe
Kena la kejar masa blm 'dihalau' keluar, haha!
Tak suka jalan shopping malam2
Walaupun sejuk je
Tapi ramai orang & masa suntuk
Biar la kluar awal2 pagi
Orang tak ramai, banyak masa nak jalan2, balik umah terus rehat! ;)


Besar langkah Baby Nayli hehehe...


Bawak stroller pun tak guna (utk Baby Nayli)
Sebab dak tecit ni sebuk nak turun dan berjalan sendri
Siap berdiri dalam stroller tanda protes, haha!
Pengabesnya, Abang Zack jugak yang rileks
Duduuuuuukk je dalam stroller Papa nya tolak, hehe


Kalau kawan2 suka kluar shopping malam2 ke siang2? ;)


22 comments:

MrS. F!zA berkata...

malam mmg suntuk sgt..kita pon tksuka..dhla jnis kuar shopping lama2.kalo mlm stkt alamnda tu last blk gitu je tkde hasil..ekeke

mummy_ayu berkata...

Ayu tak kisah..dua2 pun ok..tapi kalau nak shopping mlm..kena kuar awal skt..lepas magrib tu..terus kuar sbb takut kedai tutup kan, kalau siang.....bila2 pun tak kisah..

wah...baby Nayli..nak jalan jer yer..dah besar kan?

eT berkata...

hahaha..sweet sgt baby nayli..terbayang2 jek mesti jalan kedek2...geram rasa...

syawalsimpsons berkata...

kalo sue tak kesah memana...tp lebey kepada malam la..kikiki,,,

ieyda berkata...

cam leesya, dia xsuka nak jalan.asyik nak duk dukung @ duk lam stroller je.ok lah tu dari dia berjalan kene tgu satu langkah ke satu langkah

Ibu Lala berkata...

Alo lo lor...kiut je. Ai pun x suke kluar malam malam sbb ms singkat. Klw nak jenjln kluar pepagi kan. Fresh dan x sesak. Tapi org laki ni suke lambat lambat..

Myra Jay berkata...

Dah lama tak keluar soping ni kak.. huhuu selalu keluar sensorang lagi syok boleh dok lama2 hehee :)


Comel tengok baby Nayli berjalan, geram tengok rasa nak gomol2 je ;D

amiey lee berkata...

Baby nayli tomeiiiiiiii sgt

lieyalatif berkata...

hahaahah...comel2...ngan tomey2 pendek2 gitu...kaki bam2 gitu...mmg comey jek tgk nayli bukak langkah ....

gitu la nad bile budak dah dpt kaki...jenuh kite nak menunggu die berjalan plak hah heheeheheh

SyaNa berkata...

kite nampak awk kt paking kete'
hehee masa tu dok tggu aty lambat sgt smp
nampak ler awk br nak turun kete pastu tak lama pastu nmpk awk siap2 nk balik da
hehee

MamaYatie berkata...

kalo tak urgent mmg malas nak keluar malam..terkejar2 dibuatnya..

errr..tahap kelajuan baby Nayli sama ngan auntie kot..sesuai kita jalan sama2..hahaaa

mama tisya berkata...

dh dpt kaki tkmo ler die dk dlm stroller...suka jln siang smp mlm..hahaha

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

kalu malam wani lagi suka meronda jer hahaha....tp tu la mlm singkat masa kan...tu dia geram tgk baby nayli bam2 sgt

Sue-Rya Qistina berkata...

hehehe. comel je tau.
gitu le klau dh dpt kaki.
mmg tamo dok kt stroller la.
bambam saya pun sama gak, tapi so far dia ok dok dlm trolley klau g shopping :)

aanie berkata...

haha..suka nayli berjalan..

kite suka shopping siang..tp hubby suka mlm...camno tu? huhu...

Iela Fazielah berkata...

amboi nayli..mentang2 dpt kaki...bagus dia...

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Biasalah...nad masa kecik pun mcm tu, haha. Mcm ler kenai nad dari kecik, iye dak?? ngee..

Comel jer tgk nayli langkah. Berat bawak peha tu, hahaha..

Karisma Izzah berkata...

suke kuar hujung minggu siang2 hari gi shopping... hari kerja je kuar malam...

bagus la nak jalan sendiri. kalu dah terbiasa dukung nanti dah besrar pun nak dukung, penat la mamanya...

Aisyah Husaini berkata...

kite suke malam mamazn sebab sejuk je he he he tapi yg tak bestnye 1 mall je la sempat singgah mase suntuk kan...eish baby nayli sgt somell ngan sweater pink tu hai

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

Ala comelnya...suka Tgk budak pakai rompers ngan bursa....

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

geram la tgk nayli ni..comeyy..:)

selalunya shopping siang, jarang shopping malam, kalau hujung minggu kuar shopping papa dah bg tempoh masa kena balik paling lewat kul 8mlm sbb mlm dia nak tgk bola..huhu

intanfirdaus247 berkata...

alala comelnya nayli...jarang shopping malam.huhuhuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...