13 Disember 2012

KeBOSANan Nayli Yang MELAMPAU! ;)



Genap la seminggu nan hado tv kat umah ni
TV rosak kekdahnya...
Menyampah tau! Time2 camni la nak rosak
Tunggu la lepas pindah nanti ke, kekekekeke..!
Takpe, dugaannnnnnnn...

Memang bosan la...
Naseb baek budak2 ni ada mainan
Tapi lama mana pun diorg larat main
Sampai satu masa,
Tercari2 gak Wonder Pets, Canimals, Upin Upin, Boboiboy
Mama nya pun tercari2 gak Merlin, Bayu Cinta Luna, Terlanjur Cinta
Huhu!

Bertabah sungguh kami kat umah ni, hehe
Masa awal2 takde tv tu (sehari dua)
Malam2 kami agak hening giteww
Ko pandang muka aku, aku pandang muka ko
Yang kedengaran hanyalah bunyi kipas dan jam
Hahahaa! Lawak plak bila mengenangkan :)

Tapi bila masuk hari ke-3, ke-4 dan seterusnya
Dah ok dah! :)
Masa ni rasa cam... takde tv pun takpe kot, kahkahkah!
Tapi Zakwan & Baby Nayli la, ksian...


Cara Baby Nayli atasi bosan, hahahahha! =p


Sebenarnya, itu adalah penutup bekas bedak
Ala, kan ada bekas bedak utk baby2 bentuk bulat tu...
Ha, tu penutup nya la tu
Boring gamaknya dengan mainan2 dia yang kalerful
Yang itu jugak nak dimainnya
Layankan aje ;)




Sabar ye, nanti kita dapat tgk tv balik =p


Aritu, dah terjah Giant dah
Haha, malu pun ada! Nak tergelak pun ada!
Sebabnya takde langsung dah diorg jual tv bentuk akuarium tu
Owh ye! Kami masih guna tv akuarium itu :)
Sume2 pun jenis nipis2 tu
LCD la, LED la, apa2 yang ber D-D lagi tu la, haha!

PapaZN hampir2 terbeli dah tu
Naseb baek  PapaZN sempat berfikir secara waras
Nak beli baru macam..... baik la guna duit tu utk menda lain
Jadiknya hantar baiki sajork! Hmmm
Tu sedang direpair la tu
Naseb baek tukang repair tu kawan PapaZN
Hihihihi

Ni baru seminggu...
Orang yang takde tv langsung tu?
Orang dulu2 tu?
Hehehehe... Muhasabah diri ^_^


Jemput join ZakwanNayli's Birthday Gveaway! :)




21 comments:

ieyda berkata...

kalau ieyda xsunyi kot sebab duk dgr sore ank2 dah leh jd tv....hihihii

comel nayli wat muka mcmtu

zoora qushairi berkata...

salam kenal.
baru follow ;)
hihi hr pertama xde tv tu yg klaka tu..
nayli pon dh bosan ye :)

mamalieyna berkata...

hehe..mmg kiut betul..ada je akainye ye.. ^_^

k.eina lak, ada je Tv tp mcm takde, konker oleh anak..24hours, nak tgk disneychannel jer..huu~

Falsya berkata...

mmg bosan tau nad kalau tv rosak kat umah..kalau kite mmg asyik keluar umah je laaa..hehehe

intanfirdaus247 berkata...

selamat pagi....alahai nayli..kiutnyaaa diaaaa

Aisyah Husaini berkata...

kih kih lawok baby nayli ni ape2 pun buat tetap nampak comel dgan pp yg bam bam tu. alamak merlin tu favourite kite tu : )

eima berkata...

hmmm aku teringat cite jiran belakang rumah tok aku kat langkawi ... org KL yg berpindah ke kg tu utk mencari ketenangan dan hanya buat bisnes buka farmasi sbb dah boring hidup kat tmpt sesak ....(org kaya kot)

bermula dengan tv rosak. dah hampir 2 tahun tak de tv. buku adalah pengganti buku ...anak2 die tiptop bab belajar.tau hargai masa. they had a qualty time either with family or their study. aku kagum dgn diorg..... nad alang2 dah tak de tv terus je takde tv ... anak2 leh tumpukan pd sesuatu yg diorg minat masa tak abis hanya pd tv.... see see ada hikmah tau

Salmi Khairil berkata...

comelnya nayli...memang bosan xtau nak wat per kalau takde tv...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

haha nayli bosan tv xder yer...main pesen apa ke gayanya tu haha

Nafisa81 berkata...

jgn kata takde tv..astro ade gangguan kejap jer pun dah berperang budak budak ni...

mamafarah4 berkata...

hehehe..bosan tahap gaban dah baby nayli tu..

syawalsimpsons berkata...

mmg nampak sangat2 kebosanan itu nayli...

lia berkata...

Nayli ni kan... mmg la kan... suka wat acik lia ni geram kat dia tau.... geget2 pp nnt he3

ALoNa CintamaniszLite berkata...

umah akak pun masih guna tv gemok tu jgk ler..guna sampai rosak....hahaha...

Norhaizan hakim berkata...

Nad..tengok jer cerita2 tu secara online! Tapi memang la kalau tak de tv..mati kutu jugak asyik ngadap dinding!

lieyalatif berkata...

hihihihi comel gile bb nayli buat gitu....kalo depan mate dah kene gomol n usik neh...

betul tu nad, org dulu takde pun tv kan...tapi tu laaa...kalo lieya pun tak tahan kot hahhhaaha....tapi henset ade kire ok kot....leh layan tenet jek..budak2 ar boring....

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ berkata...

adehhh nayli bosan sangat dah eyh ..toys xnak main dah ..kita pun pakai tv zaman batu lagi nad selagi x rosak tengok ej la kekekke

eyh tertinggal keta api ..nak pindah mana plak pas ni hehehe

amaniammar berkata...

hakhakahk..chumel je..otak nayli bergerak pantas...hihihi..motih pandai nayli pelbagai corak permainan..tu ank erk..


sy sma seperti kamu...pasal
TV Aquarium tetap dihati..
asl ke rumah org ...semua ber LCD,LED..40" ada, yg paling hebat yg jmpa (ortodoks sikit sy ni.. )65"

hihihihi...sunyi lg r abg zakwan xda kan

Ya ALya berkata...

ya boleh lg klu xde tv...sb mmg jarang tgk tv sejak Dh ad ank2 ni...

Wan Amira berkata...

i tergelak tengok gambar ni ok.. memang dah tahap gaban bosan tu

Anak Kampung berkata...

baby nayli..ko wat pe 2 ha..adoi mcm2 aksi ko nh kan..sweet toi bibik tgk muke ko

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...