13 Disember 2012

JJCM | Warung Bunian - Hajat Tak Kesampaian, Huhu!


Aritu ada baca kat blog LieyaLatif pasal Warung Bunian ni
Lieya kata nasi lemak n roti canai nye sedap!
Miamija suke makan kat sana

Miamija yang suka makan, CikNad plak yang dok teringin hehe
Disebabkan kata sedap, nak la jugak pi merasa
Gigih kot pagi2 kul 8.30pg dah siap bersiap nak breakfast kat Warung Bunian
Siap printscreen cara2 nak pegi tmpt ni dari blog Lieya tu, hehe

 Alhamdulillah, berpandukan printscreen tu
Sampai jugak kat tmpt yang dimaksudkan tanpa sesat barat, hehe
Clap-clap pada PapaZN! :)
Memang kat ceruk kampung
Tapi sangat best!
Sebab terasa sejuk2 pagi suasana kampung tu
Syok la! Suka sangat!

Memang sangat-sangat-sangat ramai orang!
Memang betul2 sedap la ni gamaknya
Sume pun gigih bangun pagi nak breakfast kat sini
Walaupun tempatnya agak jauh dan terceruk dan terperuk
Tapi jauh dari suasana hiruk pikuk Putrajaya @ Bangi
Tu sebab ramai yang pilih nak makan kat sini kot kan?


Biasa jek pun... Amik gmbo dlm kete, segan la ramai org kat sana, hihi


Tapi yang tak bestnya...
Masa kitorang sampai ni, jam baru jek pukul 9.15 pagi
Tapi kan, tapi kan...
Sume2 makanan yang dijual pun dah abes!!!!
Sedih kot! Huhu!
Nasi lemak abes, roti canai abes
Air jek ada
Ala, air taknak! Nak rasa nasi lemak ngan roti canai sedap!

Huhu, takde rezki...
Jauh2 kami datang, tapi dah abes la pulak
Pukul brape kene bertolak dari umah ni?
Kul 7 ke?
Pukul 9 dah abes makanan2 nya
Nampak sangat betul-betul-betul sedap ni

Disebabkan rasa kuciwa iteww...
Kami beralih arah
Pi breakfast kat food court Alamanda

Ha, sampai food court, pilih je la nak breakfast apa
Sebagai tanda kuciwa tadi kan, hehehhe

Takpe, lenkali kene terjah lagi
Nak jugak merasa kesedapannya
Tak kira, tak kira!
 ^__________________^


** LOKASI WARUNG BUNIAN **
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2013/10/jjcm-lokasi-warung-bunian-kedai-tapak.html

12 comments:

lia berkata...

nad... kalau nk mkn kat cni kena awal2 sbb cpt abes...

nnt try mkn nasi lemak pataya nyer tau... sedapppp he3... lia pernah wat n3 psl kedai ni lamaaaa dulu ;)

syawalsimpsons berkata...

sue penah G..mmg sedap pon...sunyi je...bila masuk makan tu..mmg terasa kat dunia lain..sebab nyaman sangat2...

mama ila berkata...

waaahhh...cepatnyer habis

Sue-Rya Qistina berkata...

tu maknanye mmg tersgt lah sedapnye pun! hahaha. mamaZN kena dtg b4 kul 9 la klau camtu :D

♥cikmOt♥ berkata...

sanggup tu...kalu akak, jangan harap..hahaha

Delimasari berkata...

sedap le tu

ieyda berkata...

nnti nak gi lah...nak gi awl2 ke sana

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

sedap sgt la tu maknanya kan sampai cpt abis hehe

MrS. F!zA berkata...

jauh tu dr Sp le warung buniah..kita 2x dh breakfast situ

intanfirdaus247 berkata...

warung bunian?? nak kena g gak la nih,,,kat mana eh

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Hampa ye....sian..lagi kali gi awal lagi, hehe..

❤✿nOrhidayah myusni✿❤ berkata...

salam... mmg sedap hingga kosOng pinggan...tadi saya dah g.. makan ketam masak lemak... yum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...