06 Disember 2012

JJCM | Nasi Minyak House, PUTRAJAYA

Masa AtokZN ada kat Putrajaya
Sempat la makan sama2 :)
Mula2 ingat nak makan kat Restoran Tom Yam Kung, Presint 15
Tapi bapak ramai!
Dah la ujan2 tu kan... Sedap la kalu dapat makan tomyam panas2
Pergh! Sodap!

Disebabkan ramai sangat org malam tu kat sana
Kita pi la jalan-jalan cari makan kat tmpt lain

Restoran pilihan kami malam tu :
Nasi Minyak House 
Lokasi nya @ Presint 15, Putrajaya
Berderetan dengan Restoran Tom Yam Kung & Restoran Chilli Peppers
(Bukan berderet ke arah Mydin tau! Ke arah lagi satu...)





Suasana dalam kedai menarik, kemas, bersih, selesa
Waiter pun peramah dan mesra
Harga Ok, not bad
Masih dalam kategori mampu lagi

Bila Zakwan ada dgn Atok, dia lupa Mama dah.. ;)


Milo O suam utk Zakwan & PapaZN
Teh O Limau panas utk Atok ZN
MamaZN punya - Teh Ais


Mula2 ingat nak order nasi minyak
Tapi nasi minyak habes! Huhu ;(
Jadiknya, kitorang order la nasi briyani
Selain nasi minyak & nasi briyani, nasi hujan panas pun ada
Pilihan lauk pulak ada :
Ayam goreng berempah, ayam masak merah, daging hitam dengan kambing kuzi

Selain nasi2 yang disebutkan di atas tu
Pilihan western pun ada jugak 


Ni order AtokZN & PapaZN - nasi briyani daging masak hitam (RM9.90)


MamaZN order nasi briyani ayam goreng berempah (RM9.90)


Rasa? Ok boleh tahan
Portion nasi pulak mmg macam utk org makan kenduri la, hehe
 Takde la sebanyak macam makan nasi Arab ;)


Kat restoran ni jugak ada kemudahan tandas dan jugak surau
Tengok la tempat basuh tangan dia - menarik kot!


Zakwan order fries, tapi dia banyak makan nasi AtokZN
Atok pulak yang kena abeskan fries die, ish, ish, ish! ;)


Dok lilau2 mata tgk sekeliling restoran ni
Terpandang la signage JJCM ni
Oooo, baru la tau, dah masuk TV rupanya kedai ni ;)


Waktu operasi kedai ni 
Ahad - Jumaat : 11pg - 10mlm
Sabtu : Tutup

Kalau rasa macam dah lama tak makan nasi kenduri
Boleh la kot kalu nak terjah sini, ihihihi...


15 comments:

Salina@IbuAqil berkata...

Amboi!!!
Menyelerakan.. ;D

syawalsimpsons berkata...

sue yg ddk putrajay pon x sempat singgah lg...mmmm..tp kedai ni mmg penah masuk JJCM..sue ada tgk aritu..tp so far tom yam kung bg akob yg mmg minat tom yam..katanyer sedap..

Lynn Hamzah berkata...

x pernah lagi terjah restoran nie...

AnneRaini berkata...

selalu lalu tp igt mcm xmeriah je tmnpt ni. bila tgk dlm jjcm baru tau siang2 memang ramai rupanya.

aizu's life berkata...

cam best je.. org putrajaya ni pn x pernah g lagi.. x leh jadiii.. hehe

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

sedap ye...ari tue masuk jjcm...org putrajaya pun tak permah pi lagi nie...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Menarik...k.eija keje putrajaya pun x pernah try mkn kat sini..selalu klau singgah presint diplomatik singgah mkn kat nasi ayam gemas. Restoran tom yam kung pernah mkn sekali mmg sedap tp mahal sikit la kat situ n x puas mkn sbb qtty nye sikit je

MrS. F!zA berkata...

tk pnh tahu pon kewujudan kedai..ishkk truk sgguh kan

eima berkata...

minggu lepas msk jjcm .. aku pun tak penah try lagi

Myra Jay berkata...

Nasi beriyani nmpak sedap giler.. tergoda cheq ;D

DuNia KeBaHaGiaaNKu....... berkata...

kena g serbu nie...hehehehe

nadia berkata...

kak nad, kena gi try niiii. :)

Ya ALya berkata...

sungguh menyelerakan...

ieyda berkata...

xpenah lagi menjejak kaki ke restoran tu....tgk dari segi rupa makanan tu menarik...blhlah try nanti

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

fuyooooo tegoda tgk haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...