12 Disember 2012

Jalan-Jalan Cari Pasal @ AEON SERI MANJUNG

PapaZN yang interview, kitorang pun menyebukkkkk jugak nak ikut =p
Dah alang2 dekat je tempatnya
Sambil menyelam sambil minum air la, hehehe
(amik kesempatan ni namanya!kuikui!)

Yang bawak kereta adik ipar MamaZN
Dia yang tau tmpt
Jadiknya, lepas hantar PapaZN
Kami pun merayap la ke AEON SERI MANJUNG :) 
Jalan - jalan cari pasal kekdahnya
Ada kakak kat FB komen - dia org Kg. Gajah pun tak sampai lagi AEON ni
Kami yang dok KL jarang2 balik kg ni pulak dah sampai dulu, hehe

 Sebenarnya ni shopping mall baru kat Manjung ni
Baru sangat-sangat-sangat dibuka
4 Disember 2012 aritu
Kami pi semalam (11/12) maknanya baru seminggu la beroperasi


Panjangggggg...! Tapi 2 tingkat je


Semalam adalah hari bekerja utk warga Perak
Tapi bapak ramai nya orang kat AEON tu
Ye la, musim cuti skolah kan...
Kami pun meramaikan lagi la keadaan, hihi

Kedai2 nya not bad
Ok-Ok je la
Al-Ikhsan, Anakku, F.O.S, Tomei, Poh Kong, Polo Haus
Kedai yang biasa2 je
Yang branded2 yang high taste punya nan ado la
Lain la kalu kat AEON kat IPOH kan..?
Tempat makan pun pelbagai
Tapi Pizza Hut & Mc Donalds takde, KFC ada
(fast food yang kebiasaanya ada kat shopping mall)



Food court nya tak berapa best
Tak banyak pilihan makanan
Tempat pun kecik je 

AEON itself pun tak berapa menarik
Tak banyak pilihan 
Tapi yang best banyak sale! Hehe!
Tapi MamaZN takde beli apa2 pun..
Layan budak2 ni kat tmpt mainan jek
Cemane nak belek2 sume benda
Kang lama plak! ;)
Lagipun kesian kat adik ipar kalu mintak tolong dia jagakan budak2 :)
So, kita jalan2 je la, sambil2 jeling2, cuci2 mata, hehe


Baby Nayli dok bwk patung ni ke hulu ke hilir, tapi MamaZN tak belikan
Terus dia nanges! Hehe


1 kelainan yang ada kat AEON Seri Manjung ni
Adalah kat sini ada mini library
MamaZN tak pasti la kalu kat tmpt lain ada jugak
Betulkan MamaZN ye kalu betul ada...
Tapi memang 1st time la MamaZN tengok shopping mall ada mini library
Menarik!

Sekarang ni ada promosi kat sana
Tiket parking adalah free sampai 25/12/12 (bday Nayli! =p)
Lepas tarikh tu kena la bayar parking dah

11 comments:

ieyda berkata...

bestnya kalau dapat gi sana...manjung ieyda xpenah smpi lg...

JaSSNaNi berkata...

owhhh.. dah ada aeon kat manjung ya.. mmg baru lagi tu.. last balik perak ikut manjung ritu pun raya posa.. hmmmm lepas ni nak balik lepas kuar baby je.. tak bley jalan jauh skrg ni.. hehehe

lieyalatif berkata...

mcm kat aeon peringgit melaka la nad...same laa...pilihan kat food court pun tak best....tapi disebabkan tempat baru gigih gak pi jalan2 heheeheh

Syazana Zainn berkata...

ipoh ke manjung agak jauh juga, lagipun kat ipoh pon ade aeon.hihi

Nozie Yusof berkata...

itu la tempat org manjung nk meronggeng, nak g semua tempat jauh. fudkot tue nadia nmpk yg 1st floor je kot. ade lg 1 fudkot kat 2nd floor. mcd xde, tp pizzahut ade..bole la. coming soon byk lg kedai kot
ikhlas dr org manjung..heheh

Ya ALya berkata...

dulu lalu masih dlm pembinaan...oooo Dh siap yer....bestnyer....

Wan Amira berkata...

wah dah ade Jusco kat sini wah wah wah.. -- bangga jadi warga perak tetibe :p

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

baru lagi kan aeon kt manjung tu hehe..maju dh skang ni hehe

buatmu anak syurgaku berkata...

Daiso ada x ey?

buatmu anak syurgaku berkata...

Daiso ada x ey?

^m.r.s. f.a.r.i.z.a.l^ berkata...

Rasanya semua Aeon baru dah ada library;) Aeon station18 pun ada:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...