17 Disember 2012

Ikut Papa Solat :)


Alolololo, dak tecit ni...
Geram tau!
Makin banyak akal!
 
 Baru2 ni, PapaZN ajak solat sama
Dibentangkan la sekali sejadah kecik kat sebelah
Pastu Baby Nayli ni macam tau2
Dia pi tarik tudung MamaZN yang memang tersangkut kat tangga
MamaZN pun pakaikan je la ;)

Elok plak die ikut, hihihi


Nak sujud la ni kononnye
 


Eh, lupa pulak dah rakaat ke berapa, hihihi, cute!


Budak2, biasa la...
Mana ada masa dia khusyuk pada sesuatu benda tu dalam masa yang lama
Kan? Kan? ;)
Lagi la macam Baby Nayli ni
Belum pun cecah 1 tahun
What do u expect? ;)


Kejap je la, pastu dia pi main, hihi
 


Lagi seminggu nak setahun
Semput dah Mama nya dengan pelbagai keletah dak sorang ni, hihi
Lucu, geram, sakit kepala, nak gelak, sume pun ada ;)




Apa anak2 nak buat, selagi tak memudaratkan @ mencederakan diri
Elok la dibiarkan aje
Biar dia explore macam2
Tapi mesti la dalam pemerhatian kita sbg makpak kan?
Umur2 cam ni la dia mula nak 'mengembara'
^____~



13 comments:

Cho Zila berkata...

akak suka bawak anak solat sekali.. walaupun tak betoi akak biarkanjer..
tak silap akak penah baca yang nabi muhammad saw ngan anak kecil sembahyang bersama gak...

Myra Jay berkata...

Alhamdulillah sejuk mata memandang ;)

Dengan tudung labuhnya..hehee comel sesangat :D

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

ala comelnya....
suka tengok dia pakai tudung nampak bambam sangat

mama ila berkata...

wahh..bagus nayli solat yer..omey..jadi anak yg solehah yer nayli =)

mamafarah4 berkata...

ALOLO..TOMEINYA BABY NAYLI PAKAI TUDUNG..YE BETUL TU NAD, BIAR JER BUDAK2 SEBAYA GINI MEMANG SUKA EXPLORE2 NI..LAGI2 KALO KITA KATA 'JANGAN' LAGI LA DIA XCITED NAK BUAT..HEHEHE..

Aisyah Husaini berkata...

betul kak setuju2..eish ngape lau tgok baby nayli ni cam terasa rindu kat anak kite mase baby bam bam same ngan gg nye tu adoihai geram..suke cium mulut baby ha ha ha

syawalsimpsons berkata...

macam2 gelagat nayli yee

Ya ALya berkata...

Peha nayli tu klu dapat gigit dapnyer......hehehe

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Alalala..bijaknya nayli ikut papa solat..lom setahun lg tu..zareef dulu time baik ikut gak. Tp kadang2, siap main cak2, baring dpn kite, panjat bahu..adeii..hehehe

mamalieyna berkata...

Aloor cute sgat!

ieyda berkata...

comel je nayli ni duk solat mactu...pandai nya dia..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

Alhamdulillah sejuk jer tgk..moga baby nayli macam tu sampai bila2

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

betul tu time2 dia mmbesar begini biar dia explore semua sendiri dlm masa yg sama kita perhatikan la kalau x elok kita tegah tp kalau benda yg bagus biarlah dia berusaha kita support..

Ziqry pun skrg dah mula tunjuk minat nak bersolat..kadang2 dia bentang tuala/baju pastu tadah tgn mcm berdoa dan nak bersolat...comeii je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...