24 Disember 2012

Hari Ini, Setahun Yang Lalu...

Kalau hari Jumaat lepas MamaZN dah citer pasal tarikh keramat
Ada lagi 1 tarikh keramat yang sangat penting
Untuk diingati oleh keluarga kami
Ni kira penutup setiap tahun dah sekarang ni, hehe




Setahun yang lepas, 
Pada saat-saat ini, MamaZN sedang mengalami kontaksi
Yang lite-lite gitewww
Tapi malas nak pikir lebih2
Walaupun dah lebih dari tarikh jangkaan (sepatutnya 23 Disember)
Lepas dah kene 'halau' balik oleh pihak Hospital Serdang
Sebab 'jalan' belum bukak & takde katil kosong di wad
Makanya, bila sakit sikit2 MamaZN buat endah tak endah je la
Malas nak pi hospital banyak kali, hihi




Tapi elok je lepas solat Maghrib
Kontraksi sudah semakin kerap
Time ni dalam perjalanan dari Putrajaya - Bandar Saujana Putra
Memang lalu pun kat Hospital Serdang tu
Tapi MamaZN degil!
Nak tau cerita selanjutnya?
Kronologi kelahiran secara details bleh baca SINI ^_^

 Alhamdulillah, segalanya selamat...


Pejam celik-pejam celik-pejam celik
Dah setahun pun berlalu
Tapi semuanya masih segar di ingatan
Sakit nak bersalin tu tak terasa sangat
Sakit kena jahit, tu rasa lagi kot ngilunya, haha!

 MamaZN takyah citer lebih2 kat sini la pasal budak tecit chikaboom ni
Sebabnya
Sejak dia lahir sampai la sekarang ni
Boleh dikatakan tiap2 hari mesti ada citer pasal dia ;)
 Kawan2 sekalian pun dah tau sangat-sangat-sangat dah 
Cemane perkembangan dia tiap2 hari kan?
Hehe
Baby Nayli membesar di hadapan PC/lappy/ipad/tab/smartphone kawan2 sekalian ;)
 Nak tau citer Baby Nayli dari awal sampai sekarang?
Boleh KLIK SINI  

 
 

Kejapnya masa berlalu!
Dah setahun dah..!!!


p/s:
Masa Baby Nayli baru lahir, 
Ada la 'mulut-mulut' yang cakap
'Eyyy, kenapa gelap jek kulit dia ni?'
Bila Baby Nayli dah besar camni dan dah nampak kecerahan
Baru 'mulut' tu tau nak diam
     -Sabar itu separuh dari Iman-
 

20 comments:

ieyda berkata...

Ya Allah, mulut sapalah menentukan kegelapan kulit baby yg bersih tu?
xatau nak cpk apa lah kepada si mulut laser mcmtu.

Happy Besday Nayli. Nie dah tiup lilin ke? semoga membesar ngan sihat ye nayli.xsabar nk jumpa nayli n zakwan nie...

MamaYatie berkata...

happy birthday in advance Nayli!
semoga jadi anak yg solehah...

p/s: Nad, join la contest kat fb 3D4D, akak nak tag hari tu tp ingat2 lupa Nad ada buat tak masa pregnant Nayli..

mama tisya berkata...

kejap je dh setahn nayli...color kulit baby mmg bertukar2....biasa la mulut org ni..tisya dlu pn gelap gk..dh beso ni cerah skit..hehehe

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

esok genaplah setahun nayli ye...
acik jue nak doakan moga nayli dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki serta diberi seribu keberkatan didunia dan akhirat...
sayang nayli sangat2

Aisyah Husaini berkata...

kak nad..same wit me..insyirah baru lahir pun ade kate gelap nye hitam manisnye ha ha ha pasal ibunyer suke minum kopi time bersalin tau..tp x pe biar je mulut org tu susah nak tutup mulut org cam tu : ) buttttt nape comel beno baby nayli wat mulut lagu tu aduhaiiiii geram sangat neh

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

itulah skjp je setahun berlalu..
alhamdullillah nayli mmbesar dgn sihat n sgt geram tgk mukanya yg comeyy gebuss tu..Moga nayli terus mmbesar dgn sihat dan menjadi anak yg bijak & solehah..amin..

♪♫Happy 1st Bday Nayli ♫♪

Zura@Iwan berkata...

selamat ulangtahun kelahiran bb Nayli yg cute...geram tgk dia...sayang dia..muackkkkk...

cpt masa berlalu kan...bb nayli pun mbsr bagai juara....hehehe..

#ala nadia biasa la mulut org kan..yg penting kita x yh pk yg bukan2, asalkn bb sihat..bb tetap comey..hehe

mummy_ayu berkata...

kejab jer masa berlalu..dah 1 tahun dah....ah ah..baby Nayli membesar depan pc Mummy Ayu nie....suka sgt baca and yg paling Ayu suka..bam bam..geram...bila la kita nak jumpa kan...


opss..ayat akhir tu, sama mcm Ayu pernah kena masa Ian lahir dulu..
"maknya putih, paknya putih, apsal anak hitam?" kecik hati dengarkan..apa pun syukur alhamdulillah..anak2 kita sihat & semoga sentiasa sihat..

Fiza Rahman berkata...

Comelnya.

BW dari segmen Lulu. Salam kenal ☺

http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com

::NureeN:: berkata...

eh... x suka nya mulut jahat tue... tue rezqi dr ALLAH, dia dah bg cukup sempurna knape nk ckp2 g2.. mencik tau...
comel la nayli bertudung.. sethn dah yerr...
hepi besday in advance nayli comel :)

JaSSNaNi berkata...

Hepi Besday Nayli... semoga membesar sihat.. cergas.. menjadi anak yang solehah.. aminnnn...
best kan.. sesekali mengimbas kenangan di waktu melahirkan baby kan.. ehem ehem.. dah setahun nayli.. ada la chance tambah lagi ni.. :D :P

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

alah kyreen gelap pun ada gak suara2 kurang enak kedengaran ..mak dia jawab " xpe la gelap ada gak kulit ikut maknya ni hitam kekekke"

happy b'day nayli cute dan bam bam ..semoga sihat sentiasa dan ceria ok

mama ila berkata...

heppy 1 year old beby nayli.. heppy birthday =)

LYAfrina berkata...

alhamdulillah..
selamat ulangtahun kelahiran y pertama buat nayli..smoga mbesar bagaikan juara serta sntiasa d bwh lindunganNya..amin


** takpela mulut2 mngata tu..selalu ada.. apa y penting anak tu anugerah ilahi..buruk baik keadaan dia..itulah utk kita.. biasalah baby kulit gelap sikit time lahirkan.. sebab time tu warna kulit sebenar baby x jls lagi..

juelee berkata...

apakah? tak baik cakap baby gelap la apa la.. sape la yg mulut takde insurans tu.. baby seme comei comei tau...
tak kesah la gelap ke cerah, yg penting sihat .. org yg cakap tu, macam la die seputih salju...

Lily@MamaZaraZareef berkata...

betul tuh..nayli membesar dpn pc/lappy/phone sume org..untung sbb mamanye rajin update setiap perkembangan dia..cam zareef ni mamanye byk tertinggal nk update..kadang tk terkejar nk amik kamera rakam sume aksi2 die..kekekeke

nway, happy 1st bday in advance nayli..esok acik wish lagi k..hihi

mamalieyna berkata...

Happy besday nyli yg comel !alahai, budak bb mmg lain kulitnya, byk perubahn sementara nk mmbesar... lancang mulut yg berkata tu..haih...

Apapun happy besday cayang, nak adiah mai umah acik na nnti tau..hehe..

Anje Mamy Balqis berkata...

Selamat Hari Lahir Nayli...semoga menjadi anank yang solehah k...

ada2 je yang gatal mulut cakap itu ini ek...sabar je la nad....yang penting Nayli tetap comey dimata mamanya & auntie2 semua k...

ALoNa CintamaniszLite berkata...

peduli apa org nk ckp...itu dh anak kita, kan..kan..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

ckp mcm tu seolah mempertikaikan ciptaan Allah S.W.T...tak baik la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...