07 Disember 2012

DESA WATERPARK | Nak Pergi Atau Tak?

2 bulan lepas kan...
MamaZN ada up citer yang kami menang tiket pi Desa WaterPark
Pastu kan...
Asyik la tertangguh-tangguh, huhu!
Sampaikan person in charge utk contest Desa WaterPark tu sendri call MamaZN
Tanya bila nak redeem hadiah 2 tiket free tu
Harga tiket utk 2 keping tu RM48
Bleh tahan gak la harganya kan... Sape nak kasi free?

Lepas dah diskus2 ngan PapaZN, makanya kami pilih 8/12 (esok)
Sejak minggu lepas lagi dah inform person in charge tu
 Pastu kitorang pun macam tak sabar la nak bawak Zakwan pegi
Tak bagitau kat Zakwan pun lagi
Saje nak surprise
Kalu dah bgtau awal2, setiap hari dia akan bertanya
Bila nak pegi, bila nak pegi?


Menang contest @ FB


Tapi kan...
Tiba2 je rasa berbelah bahagi tau nak pegi water park ni
Sebabnya minggu lepas ada rumours pasal kencing tikus kat 1 water park lain
Sehingga menyebabkan beberapa kematian
Memang la bukan tempat yang lagi 1 tu bukan Desa WaterPark
Tapi tak mustahil kan?
Kata orang, elok la mencegah dari berputih mata kemudian hari...

MamaZN taktau la kawan2 ada dengar/baca ke tidak pasal hal tu
Tapi banyak sumber jugak la MamaZN dah dapat info
Dari blog mak yang kematian anaknya tu pun
Ada jugak MamaZN baca

MamaZN citer la kat PapaZN
PapaZN cakap, takyah la pegi... riso plak
Tunggu la, bila2 nanti kita pegi
Tapi bukan la masa terdekat 
 
Huhu..!

Kalau kawan2 jadi MamaZN, nak pegi atau tak?

16 comments:

ieyda berkata...

1st sekali tahniah dpt tiket nie...

2nd ieyda pun xtau pasal kencing tikus nie...

3rd kalau ieyda baik xpayah pegi.nnti lain lak jdnya...mencegah lebih baik dari mengubati (fuh xde kene mgnena ngan mengubati)...

mama tisya berkata...

tu la riso gk kn bila dgr psl kencing tikus tu..akak ada share aritu kt fb

mamafarah4 berkata...

baik x yah gi la nad..ada gak dengar yg kes lagi satu tempat tu..saya baru2 ni gi bercuti kat trolak..pastu mak saya bebel sbb bagi budak2 ni mandi kat trolak tu..hahaha..nak wat camner balik sini baru tau kes kencing tikus tu menular ker perak nun..huhuhu

Norhaizan hakim berkata...

Kesimpulan kes itu masih jadi tanda tanya. Blogger maslina juga tidak menuduh water world tersebut punca jangkitan..tapi memang ada baiknya kita mengambil sikap 'curiga'dlm hal ini.

amiey lee berkata...

Ye la riso bila wabak mcm tu...kta pun takut nak bawa depa g mandi manda...ritu g afamosa..kita tak masuk water world..lgpun sarah demam time tu

Nana berkata...

menda ni klw dia xde mmg xde once org dh kecoh mmg btol adala tu
bagi kita baik hold dulu kan tunggu keadaan dah reda, bak kata kwn2 baik kita mencegah kan..menda gini bukan kita bole nampak kewujudan dia cara plg slamat baik kta cegah sebelum jadi

Chekgu Azrine berkata...

Haah..dlm fn pun ada dgr psl tu...saya dh bli tket 1 fmily nk masuk water park tu..tup2 dpt tahu berita ni..huhi

Mama Likha berkata...

jeng2.. kita dtg !! hehehe...

nad.. blog mana tu yg nad baca mak die kematian anak tu ? blh share ? zte ada dgr jgk pasal air kencing tikus kt waterpark ni.. klo zte jd nad, zte tk pg lah.. bwk anak2 pergi tmpt lain je nad.. tkut lah nad. klo pg pun, mesti kite tk happy nk main air bila ingt2kan kes tu.. anak2 apa tahu, seronok je dorg kan budak2 mmg suka berendam...


biar je dlu k nad... bt masa ni 'cuti' dulu dri main2 air nie :)

Puan Fifiey berkata...

takyah pergila.takda rugi apa2 pun..keselamatan dan kesihatan lebih penting..

Sue-Rya Qistina berkata...

saya rase better hold dulu. mencegah lebih baik dari merawat. sama la mcm kes rotavirus yg kecoh kt perak dulu. tup tup anak saya salah sorg yg +ve rotavirus, dpt jangkitan kt taska. tu yg terus x anta anak2 kt taska lg tu.

maszmadi berkata...

erm, tiket tu xder expired date kan... so baik x yah pi dulu, tunggu berita ni hilang dulu then barulah rasa yakin nak pi situ kan...

Aisyah Husaini berkata...

kalo kite memang tak kan pegi mamazn...keselamatan anak kan..bimbang berlaku ape2 skang ni cam2 penyakit

*∽ IZAN ∽* berkata...

salam Nad... wallaaa menang ticket spalshinggg plakk! murah betul rezeki.

Kalau tiket tak de expiry better la tangguh dulu..

tapi dulu k.izan pun rajin gak gi dewa waterpark ni sbb dia mmg ada pool utk budak2.. harga pun berbaloi. budak2 pun enjoy gi sana

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

rasanya keselamatan dan kesihatan anak yg lebih penting nad..kalau wani utamakan tu dulu...xpegi pun xper

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

mestilah risau, k.eija pun baru tahu beberapa minggu lepas pasal kes kencing tikus yg berlaku di satu water park yg dimaksudkan tu, k.eija perasan pun sbb dekat search key word blog k.eija ramai sgt yg cari pasal kes ni sbb maybe k.eija pernah update n3 mandi manda disitu, pelik pastu k.eija tanya la ada kes kematian ke kat kwn2..ohh rupanya ada kes..(almaklumlah dah jarang baca paper skrg ni...hehe)

ermmm..ada betulnya kata PapaZN tu better x pyh pergi dulu, tunggu kes reda baru terjah..

next year nak g gold cost morib ada water park gak bila nad terfikir isu ni, tetiba k.eija pulak yg risau nak terjah water park..Hope cepatla masalah sebegini diselesaikan kan...

Ya ALya berkata...

x payah pegi la dulu.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...