27 Disember 2012

2D1N @ CAMERON HIGHLANDS | Sg. Palas Boh Tea Centre - BEST!


 Okeh, sambung balik pasal cuti2 Cameron Highlands, hehe
Stop jap citer pasal bday Baby Nayli
Ada jek lagi nak citer
Tapi jap la, 'tukar angin' sat, haha!
Lokasi pertama kitorang singgah adalah Sg. Palas Boh Tea Centre
Kebetulan naik ikut jalan Simpang Pulai
Singgah la sini dulu sbb on the way nak ke pekan Brinchang
Best woooo tempat ni!
Rugi tak pegi kalu dah sampai CH tu ;)
 Ni kali kedua MamaZN jejakkan kaki kat sini
 Pertama kali dulu masa tahun 2010
Tempat ni tambah femes amos lepas cerita Ombak Rindu

Lagi MamaZN terasa nak pegi sangat-sangat-sangat
Lepas baca entry CH Nana Ibu Damia & Juelee
Pasal sandwich yang super sedap kat sini
:)

Tapiiiiiiiiiiiiiiiii.....
Nak mendaki ke tempat best camni sangat laaaaa penat!
Memang tonggek jadiknya time mendaki tu, ahahaha!
Dah la dengan tak bawak stroller nya lagi
Nak dukung budak 10.5kg memang bergilir2 la jawabnya, hehe
Pastu yang tambah lagi harunya
  Kat sini kamera start rosak, uwaaaaaa...!!!!!
Naseb baek la ada kamera henpon 8 megapixel, haha!
Jadik la..... ;)


Tak sempat nak rasa kek stoberi Zakwan tu... Dah abes dia makan!


 Krupkrapkrupkrap bunyi saladnya tu, hehe
Sedaaaaapppp! :)


Bergambar sebelum makan ;)
Kul 11 dah time ni, huhu!


PapaZN lagi dengan ZakwanNayli :)


Canteeeeeekkkk sangat pemandangan kat sini
Hijauuuuu jek dgn ladang teh tu
Sejuk mata memandang ;)
 Tapi kat area anjung ni sentiasa penuh dengan orang!
Takde chance nak lepak2 kat area ni


Feeling2 Ombak Rindu kat anjung :)


Dah lepas bersantap kami jalan2 kat area situ
Bergambar jek lebih - takde bace pun apa2 yg dipamerkan, hikhikhik! Dasar! =p


Dapat jugak gambar 1 famili - atas bantuan siapa?? Jengjengjeng! ^_^


Merasa la jugak tengok sendrik cemane teh diproses dalam kilang tu ;)


Dak tecit dah penat merayau ;)


Elelelelele... Dia plak yang lebey, hehe ;)


Best! Suka sangat suasana kat tempat ni
Dah la sejukkks, nyaman jek rasa
Walaupun laluan nak ke tempat ni sangat la mencabar!
Jalan bengkang bengkok, pastu lepas utk 1 kete jek
Tapi still ramai yang datang 
Termasuk la kami, hehe



14 comments:

ALoNa CintamaniszLite berkata...

laluan sgt mencabar dan kena byk2 bersabarrrr....hehe..

♥cikmOt♥ berkata...

akak punya citer dah abis dah...malas wat berpart2...hahaha

Sidratul Muntaha berkata...

Nad..
Kami pegi lusa ni.
Budak kena pakai jaket ye.

mama ila berkata...

ala...nak gi sini jugakkk!!!!!! hihi..teh ais tu..huhu..ila mmg peminat tegar teh ais..hahahahaha.. next month insyaallah nk gi CH..nak ajak en somi gi sana r..

Nana berkata...

aduh rindu nye sandwich dia...sedap sedapp sedapp ehhee

ieyda berkata...

cantiknya tempat nie. letih tgk nayli tu. ke dia yang mendaki puncak tu..hhiiihhhi

Zura@Iwan berkata...

sungai palas ni..nk smpi sini mmg mcabar tul kan....seram..cerung2 tu..hehe

kt sini la jumpa izan kan..hehe..

Gieyana berkata...

Bestnyer..terasa diri turut berada kt sini..ritu ms naik mmg nk g sini..tp ms terhad lak..next time kena khatam g sini lg..ekekeke

Ya ALya berkata...

first g cameron tak pernah lagi sampai tempat ni...insyaallah nextyear....

amboi abg zakwan,posing bukak2 jaket lagi....

Ya ALya berkata...

first g cameron tak pernah lagi sampai tempat ni...insyaallah nextyear....

amboi abg zakwan,posing bukak2 jaket lagi....

amiey lee berkata...

Huhu last kita smpai masa tahun 2003.. bayngkkaaaannnnn

mamalieyna berkata...

Jauh bjumpa cikmot ye :-)

Seronok la anak2 jumpa kwn baru :-)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

x pernah lagi g CH ikut laluan simpang pulai..selalu ikut tapah je..

menarik Sg. Palas Boh tea ni, lepas ni kalau kami ke CH boleh la minta Papa singgah ke Sg Palas Boh tea ni :)

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

best tgk family nad..happy jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...