28 Disember 2012

2D1N @ CAMERON HIGHLANDS | Hotel Chua Gin, Brinchang

 1stly, special thanks to Mira
Sebab ENTRY yang ini banyak membantu kami :)

 Okeh, ingin diingatkan ye
Kawan2 jangan terkejut!
Kalau pegi Cameron Highlands 
Hotel bajet yang kengkununnya boleh dapat harga bajet
Tapi sbnrnya boleh mencecah ke harga hotel 3-4stars (bilik paling murah)
Dah tu... Sape suruh menyibuk2 jugak 
Pegi time cuti sekolah+weekend+orang baru dpt gaji+orang habeskan cuti tahunan
???!!
Haha! =P


Alhamdulillah
Senang plak dapat bilik time MamaZN nak booked aritu
Sekali called jek dah dpt buat reservation
Takyah susah2 nak calling2 hotel2 lain cari bilik, huhu! ;)

Dengar ada bilik kosong trus setuju!
Lepas dah letak phone baru terpikir - eh, mahal la pulak harga bilik!
Dah alang2 - redah je la
Mana nak cari bilik hotel lain pulak time cuti2 skolah tu, huhu!
Ye dak?

 Rezeki kami dapat bilik kat Hotel Chua Gin ni
Kat tengah2 pekan Brinchang
Senang nak cari makan, senang nak jenjalan ke pasar malam
ATM machine pun sebelah hotel jek
Pendek kata - memuaskan hati la




Kami dapat bilik kat bangunan baru - belah belakang
Senang sket nak cari parking kereta
Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Kami dapat bilik kat tingkat 3!
Takde lif ye kawan2 - naik tangga turun tangga sajork!
Adoiiiii, menggeletar kepala lutut ni ha masa panjat tangga, haha!

Memang kami kena plan program sebaik mungkin la time kat sana
Yang penting takde banyak turun naik tangga, hehe
Lotih! =P


Bilik ok, not bad... Janji kemas dan bersih


Ada ASTRO di TV LCD :)
Kat bilik ni jugak disediakan tilam extra kat bawah katil tu
Tapi kami tak guna pun
Sebab kami guna toto yang kami bawak :)
Siap bawak toto & selimut sendiri tu, hehe...




Okeh, puas hati
Cuma tu la... letih turun naik tangga sampai tingkat 3! =P
(nampak sangat kurang stamina, puiii! haha!)
Pastu agak bising la..!
Sebab kat area kedai2 bawah hotel tu kedai makan
Kelentung-kelentang-kelentung-kelentang jek!
Naseb baek nyenyak gak tido, huhu!

Malam tu hujan plak
Sejukkkkkk woooooo, haha! ;P

Nak tau lebih lanjut bleh klik sini :


Sape yang cakap Cameron Highlands dah tak sejuk...
Woooo, cuba try test dulu woooo!
Sejukkkkkk..!
Memang la tak macam dulu
Sbb banyak pembangunan & penebangan pokok
Tapi.....
Eh, pendek kata memang sejukkkkkk la!

Haha!



18 comments:

mama tisya berkata...

exercise la naik tgga smp tingkt 3..sure mengah kn...

syawalsimpsons berkata...

akob nak ajak sue G CH bulan 5 ni..cayo tak..kikikii

♥cikmOt♥ berkata...

eh samalah hotel kita...hahaha...

memang sejuk bangat...suhu 15 darjah celcius tu...grRRrrrr

lia berkata...

Wahhhh bestnyer nad... Nk tunggu dak Zara besar sikit boleh p lg ni...

Wan Amira berkata...

i pun tingakt yang atas sekali.. memang pancit laa.. lepas ni chua gin berhutang dengan i ni :D

ALoNa CintamaniszLite berkata...

sejukk...mana leh pijak simen malam2 dan pagi2....kalo tak berselipar atau berstokin, trrr....

cuma dulu waktu siang sejuk kena pakai baju sejuk tp skang ni siang tak pakai baju sejuk pun takpe, hehe. Tambah2 orang mcm akak ni lemak tepu byk weii!!!

MrS. F!zA berkata...

raya china ni nk pegi lg CH.. mmg tkpnh jemu!

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

10Q nad...tengah duk serve ni nak pi jalan2 kat sana

amiey lee berkata...

Huhu jelesssss...nak g jugakkkk

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

best CH lama xgi ..ntah bila nk gi ni bawa 3k hehhe

Zura@Iwan berkata...

x penah stay ag kt sini...brp rate dia nad?

ADEEYA berkata...

eh.. baby Nayli dah boleh jalan? Rinduuu blog/..

ieyda berkata...

patutlah nmpak kurus sikit skrg nie...hihihihihiii

Ya ALya berkata...

klu malam mmg sejuk,tapi klu siang hari tak rasa sejuk pun....maybe g dulu bukan time hujan kot....tu yg rasa panas je....

Delimasari berkata...

bestnya - ronda222 di CH

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

mmg tau pun kalau g time cuti sekolah hotel2 dekat CH tu ikut rates waktu puncak..

kami selalu g CH duk rumah peranginan persekutuan je..hihi

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Memang sejuk kat ch kan,kalau x musim hujan pon menggigil lg dok memalam kt bilik..siang kalau x sejuk sgt pon still blh rasa fresh air compare udara kt bwh ye tak..cume kalau kite pi sane,memang suka pilih hotel yg byk kwsn hijau..konon nk lebih damai di hatilah..kekeke

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

nad blh bg rate dia x..mn tau plan nk kesana juga hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...