09 November 2012

Tido Sambil Makan! Pernah Terjadi?

Tido sambil makan ke... Makan sambil tido?
Konfius mak! =p

Nak citer pasal Zakwan
Ada la 1 malam tu
Kami ikut PapaZN pi ATM
Budak2 ni dah nak tido sebenarnya
Tapi bila dengar Papa nya nak kuar, depa pun cergas balik!

Sebenarnya PapaZN dah janji dgn Zakwan nak pi Giant
Tapi sbb nak pi ATM, PapaZN kata lenkali
(kat Giant pun ada ATM, tapi PapaZN nak cash deposit skali)
Zakwan dah start merajuk
PapaZN kata ganti dengan beli Mamee
Baru la Zakwan suka balik

Pegi ATM kat Petronas
Nanges2 Zakwan nak turun ikut PapaZN
MamaZN tak kasi
Sebab tau... Zakwan nak cari Boboiboy ngan Ying!!

PapaZN balik je, tgk ada kejutan Mamee
Baru lah Zakwan hepi
Dan-dan tu jugak nak makan 
Mata dah pejam-celik-pejam-celik tanda nak tido
Tapi nak jugak makan
Layankan aje la...





Elok tiba kat tol BSP
Pusing belakang tengok Zakwan dah pejam dah
Tapi mulut still kunyah Mamee tu!
Krup krap krup krap!
Ya Allah, patut la MamaZN dengar
Kunyahan tu makin lama makin perlahan bunyinya!
Rupa2nya dia dah nak lena dah...
Haha, sabo je la anak bujang sorang ni!

Ni 1st time Zakwan mcm ni
Sebelum ni tak penah la dia makan dalam tido, huhu!

Ada tak anak kawan2 pernah jadik macam Zakwan ni?


12 comments:

eima berkata...

penah jd kat fahim dedulu ... umur setahun lebih kot ... hahaha

mengantuk tp tahan mata ... mkn keropok sambil kunyah sambil pejam mata pastu tertido ..terpaksa aku korek buang lebih dlm mulut ...hahaha

mamalieyna berkata...

hahaha..dpt bygkan.. arif sllu terjadi dulu2x..nak mkn je, mengantuk pun nak mkn jugak..budak2x.. tp kelakarkan..hahaha~

Sue-Rya Qistina berkata...

x pernah. hehehe. dh mengantok sgt la tu agaknye kan. tu yg terlelap2 tu :)

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam Nad..mmg kelakar,rugi lak tkde gambar dia dok ngunyah mamee sambil trtido tu.hikhik

ieyda berkata...

sama ngan irfanlah...punya ngantuknya dia, sggp mkn keropok smbil tidr...sedar2 pgnya mama mana kopok irfan....kan irfan mlm td..aduiiih

mummy_ayu berkata...

ha ha ha..mesti lawak kan...Ian tetido kat meja makan pernah la.time sahur..

fieda berkata...

hihihi..pernah gak jadi kat anak kak fieda dulu tp lupe yg mana dah..nk mkn tp tido lebih kuasai diri..kikiki..

Cikbintang berkata...

ahahaa...anak buah sallo je buat mcm tu..ehehe....ade pna mkn lolipop...tgl lolipop dlm mulut huu

Lily@MamaZaraZareef berkata...

hehehe..macam2 zakwan nih..dah ngantuk pon still nk makan mamee eh..nasib tk tersedak..=p

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

Hahaha farisyah selalu

syawalsimpsons berkata...

penah..syawal ngah makan malam tu..tetibe sedap sue n akob sembang2..tgk dier kat kerusi dier tu, tangan masuk mulut pelan2..kepala tersenguk2..mata terpejam..kikikik

ch@ berkata...

Hahahaaa eksaited sgt nk ikut sampai sanggup thn mata. Auni dgn adli selalu ja mcm tu. Tapi mmg kelakarla part mkn sambil tertidur ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...