08 November 2012

Penat Sungguh Ni!

Penat main ;)
Bersepah2 mainan nya ha

Dah lepas main sengsorang
Kalau tetibe je Baby Nayli nanges merengek2
Maknanya dia dah penat la tu
Pastu nak 'syuma' (susu Mama)
Tak lama pastu terus tertido... ;)





Tapi kengkadang tu ikut mood jugak
Kang dah lepas 'syuma'
Dia pakat sambung main balik
Tak lama pastu, datang balik kat Mama dia...
Penat la camni kan?
Keje banyak lagi yang sedia menanti tu
Tido kan Baby Nayli baru bleh sambung wat keje

Baby Nayli masih tido buai
Biasanya siang je la
Sebab Baby Nayli mudah terjaga kalu tido atas tilam

Mana tak terjaga!
Abang Zack ni asek lompat2 je nak jadi Spiderman la, Iron Man la
Memang kena letak Baby Nayli dalam buai jugak
Biar lama sket dia tido
Dapat la MamaZN sambung wat keje ;)


p/s:
Bila mainan Baby Nayli bersepah
Kengkadang MamaZN mintak tolong Abang Zack kemaskan
Biasanya dia turut perintah je - mmg gud boy!
Tapi bila datang angin kuskus dia tu
Zakwan menjawab jugak - kan Baby yang buat sepah... Baby la kemas!
Erkk!

7 comments:

ieyda berkata...

bila ank kecik dah tidur, masa tu lah keje kita bermula...selagi xtidur, jgn harap leh wat keje kita tu...

mamalieyna berkata...

umo camni diorang susah nk tidur kan.. main dan main je tahu... k.eina bila ambil diorg kt umah pengasuh sllu ibu pengasuh bgtau..hakeem tidur kejap je.. kdg sejam.. tidur pg, ptg tak tidur lgsg..aduhai..

*ihiks, pndai abg zack menjwb ye.. hee~

eima berkata...

hahaha nayli pandai sebut syuma ke ....hebat ...

fahim slalu menjawab klu die mls ... "asek abg je kena tolong" hahaha

lieyalatif berkata...

hahaahah...pandai zakwan menjawab tu nad..ye laa, adik wat sepah tapi die yg kene kemas yeak....same laa kes mcm kakak2 dayyan ni hah.....nak tanak suke tak suke mmg dieorg laa kene mengemas heheheehe

MamaYatie berkata...

hihi...cutenya org penat tido..

Zura@Iwan berkata...

Irfan pon siang tido buai,tmbh2 kasi BS jaga kan..mmg sng bg dorang la kan...tido lama cket...

tp kan..skrg ni kurang nk tido gak dia..byk main...tmbh2 kt umah BS dia ada kawan...asik nk main je..hehe..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Biasalah budak mcm zakwan tu..mmg kanak2 pikir rasionalnya mcm tu laa. Bkn dia yg buat sepah kenapa dia perlu nk kemas. Cuma bila dia dpt arahan tu dan dia buat...maknanya dia mmg nk tolong mama dia dan nampak dia ada tanggungjawab, kan..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...