05 November 2012

November Rain | CD Tak Kering!

Tajuk entry ni macam pantun plak bunyinya
Ada rima, hehehe


Assalamualaikum & Selamat pagi! :)
Adoi, hari ni mmg betul2 Monday Blues la, huhu!
Weekend pun cam biasa2 je
Tak puas plak tu
Tetibe dah hari Isnin
L.E.M.A.U

Sekarang ni boleh dikatakan setiap petang mesti hujan
Kengkadang tu sampai bawak ke malam
Memang tak boleh nak beraktiviti outdoor di petang hari
Kang masalah lain pulak yang timbul karang
Baik la dielak dari mengubati! 

Aktiviti membasuh, menyidai & mengeringkan baju
Sedikit terganggu lately ni
Baju kelmarin tak kering lagi
Dah kene sidai baju yg dibasuh utk hari ini

 Paling ketara kalau nak basuh CD la
Naseb baek la boleh sidai dalam umah lagi


Dekat rail tangga pun boleh.....


Grill pintu pun jadi penyelamat :)


Selagi boleh disidai di mana2, berusaha je la...
Takkan nak salahkan hujan pulak bila baju tak kering2
Hujan itu rahmat, tak baek merungut
 Kan? ^__^


Guns N Roses pun pandai ek
Macam2 tau2 jek 
Bulan November ni Malaysia selalu hujan
Tu sebab ada lagu dorang tajuk 'November Rain'
Hehehehehe...


12 comments:

MrS. F!zA berkata...

kita pon..tk ckup balkoni hall, balkoni dpur pon penuh..smua baju lembab aje..tp tulah mmg tkbaik merungut..panas salah hujan slh..hehe

mamalieyna berkata...

hehe.. bagus jugak ada pilihan penyidai di dalam rumah.. ^_^

itulah, k.eina lg la, sidai toto, pastu keluar berjalan, balik.. lenjun toto dibasahi air hujan..huu~ makan bulan la nak kering balik tu..huu~

eima berkata...

hmmm betui la.... tp syok jugak sejuk2

Delimasari berkata...

sama juga - mana tempat leh gantung - kte gantung juga

syawalsimpsons berkata...

sue B4 balik Kg jumaat lepas ada basuh baju..blk semalam still ado lagi..kata mak...baju sidai 3 hari pon x kering...hujan sajo..kikikki..seb baik B4 blk Kg aritu...CD semua dah settle basuh

Iela Fazielah berkata...

betulla...kretip sungguh kamu... smlm terasa pening mana nak sidai CD akak...bj sedia ada xkering2... nak sidai CD kat luar kejap2 hujan2... last2 mlm td sidai dlm rmh bwh kipas...

kayyana berkata...

huhuhu... comel je CD tu dok tergantung kt rail tangga.. adehai.. biasalah kak musim ujan skrg nih.. mmg susah nak keringkan baju kan..

azura samsuddin berkata...

mmg skrg ni setiap ptg hujan turun, mmg kat umah tu pun smpi segala benda yg boleh disangkut utk keringkan mmg zura sangkut :)

Mama Ukail berkata...

kat tganu pun hujan sokmo.kain kita pun bnyk tak kering.lg2 dah ada baby skrg.kain dah bertambah.chomey jer nad sidai CD tu.kat mana pun boleh sidai ye tak.janji kering cepat.

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

a'a musim hujan skang ni susah sikit pakaian nk kering

Aisyah Husaini berkata...

kite pun same mamazn, hujan je so, sidai je baju dalam umah jangan ade orang bertandang sudah la ngeh ngeh sebab berselerak rumah bersangkut2 baju ha ha ha : )

Zura@Iwan berkata...

ptg2 mmg musim hujan kan...kt png pon sm....bj2 lembab je sket...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...