20 November 2012

NATIONWIDE EXPRESS Yang......%$$^@@#$%



Hai... Apa la naseb kami ni
Selalu dapat bad experience dengan courier service yang macam2

Mula2 dulu dengan Kangaroo Courier Service
Pastu dengan GDex
Baru2 ni dengan City-Link pulak

 Dan yang paling latest
Hari Jumaat lepas, kali ni Nationwide Express!
Adui.... geramnya!

Untuk pengetahuan semua la kan
MamaZN & anak2 memang tak penah la kuar umah (weekdays)
Memang ada je kat umah dan tak akan ke mana2
Melainkan waktu petang time PapaZN balik keje
Macam2 terjadik lately ni kat area BSP ni
Waktu tengah hari time orang Solat Jumaat pun ada je yang buat pedajal 
Pecah masuk rumah!
Tak berani la nak kluar2 umah sesaje je...

Citernya camni
Hari Jumaat tu MamaZN kluar nak sidai kain
Dah abes sidai, tengok ada surat notify dari Nationwide Express ni kat atas rumput
Pelik dah! 
Awat depa tak letak dalam peti pos?
Bila pulak depa datang?
Takde pun bunyi hon @ orang panggil2 @ orang telepon?

Jadiknya, MamaZN pun kol la balik 
Untuk arrange kan bila diorg boleh datang semula utk hantar barang tu

Staff Nationwide:
Kenapa? Takde orang ke kat rumah masa despatch hantar barang?

MamaZN:
Kami ada je kat umah, tak kemana2. 
Takde sape yang kol pun kata nak antar barang?

Staff Nationwide:
Ooo, kami memang takde kol2 dulu... Kami terus je datang

MamaZN:
Aik! Macam tu ke? Abes tu, ni dah terpaksa hantar barang semula
Dah buat 2 kali keje
Surat notification ni pun saya tengok ada jatuh atas rumput je
Kenapa tak letak dalam peti surat?

Staff Nationwide:
Kat rumah takde bell ke? Kitorang takut kalu letak dalam peti surat, puan tak perasan!

MamaZN:
Laaa.. Dah nama pun peti surat, memang tempat utk letak surat
Andai kata kertas notify ni terbang kemana2 ditiup angin cemane?
Kat rumah memang takde bell, 
At least, despatch kol la dulu tanya akan datang pada sekian2 masa
Hari Isnin (semalam) hantar la balik barang tu... Kami ada je kat umah

Staff Nationwide:
(Dengan tinggikan suara)
Isnin ye? Ok...
Tapi pastikan ada orang kat rumah sebelum pukul 12 time kitorang datang tu!
Ok, bai!




Wah, wah! Dia pulak yang arahkan kita?
Ok, kitorang tunggu!
Siap ye, kalau takde Nationwide Express datang!

Untuk pengetahuan kawan2
Diorang takde datang pun semalam (Isnin)!
Siap la diorang..!

Kenapa ye diorang macam ni?
Kita paham la diorang banyak keje
Tapi attitude diorg camni (tak kol dulu sblm dtg)
Yang membuatkan diorg lagi tambah bebanan keje kan?
Pastu nak salah2 kan kita pulak

Dah la kitorang taktau dari siapa barang tu?
Urgent ke tidak?
Bukan MamaZN punya, tapi PapaZN

Hmmmm, tah la...
Berserah saja
Malas kadang2 nak keep calling diorang tanya pasal barang ni
Tapi kalu tak buat, lagi diorg amik menda ni sambil lewa!


p/s:
Dah check online 'tracking shipment'
Rupa2nya barang tu dah di pos oleh sender 6/11!
Hari ni dah berapa hari bulan?!!!
Grrrrrr...!!!!!



17 comments:

eima berkata...

hmmm makin teruk sistem pos2 ni ...
pelik betui ..klu kite tak guna padan muka diorg jugak rugi repot je kat HQ nad

ieyda berkata...

sabar je lah nationwide nie..kan dia lak yg byk keje tu 2-3 kali kene gi umah org.

Pastu wat keje cam lem......

kol balik nad dia tu, mrh sikit napa xsmpi lg jnji smlm...
sori terover lak ieyda nie kan...hihhiii

Zarena Heeney berkata...

pernah terkena jgk dgn courier service..lg la kita nak bg brg kat org, org yg nak terima brg asyik call mana brg..pening kepala tau

Gieyana berkata...

macam2 dorg nie...

Sue-Rya Qistina berkata...

giler ah diorg ni! servis hampeh!! baik guna poslaju je. hantar hari ni esok sampai. complaint je kat pihak atasan diorg ni. abis cerita

♥cikmOt♥ berkata...

memang sakit hati ngan service cam gini...

ngan poslaju ada masalah tak???

Imaan09 berkata...

isk3.. geram je dengar.. meniaga macam xnak meniaga..

Salmi Khairil berkata...

sama gak lah macam kita mama, jumaat lepas kita ader jer kat rumah.. husband keluar pastu bila balik tengok ada kad yang ditinggalkan dan husband tanya kita..itulah memang xde call or tekan loceng or panggil pun.. lebih baik poslaju macam mana pun diorg akan call kalau nak hantar barang kt umah..

Norhaizan hakim berkata...

Kes macam ni memang boleh buat darah tinngi kita ! Emelkan saja komplen pada syarikat tu.

Norhaizan hakim berkata...

Kes macam ni memang boleh buat darah tinggi kita naik!Emelkan saja komplen pada syarikat tu.

wan nurul hezrina berkata...

memang semua pos cenggitu kot nad..2,2 ceita bad experience nad2 mmg nurul tau..patut hanginkan?nurul kat pjayanie poskan kelambupun muka sorang2 pegawai kat pejabat pos muka ketat sorang2..takder kata nak senyum.serius jer sumer..kalau teponpun mcm tak sudi nak jawabkan?kan?

Lily@MamaZaraZareef berkata...

betul lah..org2 pos ekspres ni memang malas call tau..kite pon pernah kena ada je kt umah tp memang ttp pintu sbb layan bdk2 nk mandi. tgk2 ada notification soh amik brg plak. patutnye call la kan konfirmkan ada org ke tak..huhu

Mummy Nurul berkata...

mmg kuang asam betull! bahasakan aje...kalo ade peti aduan (emel ke hape ke ) ..hentam je...geram nyaa!

Taiko Man berkata...

sy dua kali nationwide ni.... service mmg sgt2 teruk... mula2 kena tu husnuzon lg mungkin trlps pndang... lpstu kali kedua mmg xleh terima ngan nationwide ni... brg yg di post sebulan baru smpai... lpstu kol plak lwt.. sy sndiri trpaksa kol... sgt3 teruk dorang punya service... nasihat sy gunalah post laju... kwn sy post motor dr tmpt sama dgn saya ke tmpt sama dgn sy 3 hr je dh smpai... hrga beza rm 10 je...

Tanpa Nama berkata...

Nationwide mmg patut diboikot. Byk kali masalah berulang...setiap kali brg dihantar, kita kena call tanya. Diaorg buat rilex je. Rumah sy dgn nationwide x smpai 5 minit. Tp nk smpai ke rumah amik masa 3 hari... tu pon lepas call dan membebel

Aeryn berkata...

Sy pun mengalami issue yg sama. Rs mcm nak mengamuk ni. Parcel yg ditgu dh 3 hari tak smpi2. Mcm mane ni???? Dh letak kat situ alamat office utk delivery. Sbb kt umh mmg takde org. Yg bijak sgt pi try delivery tine bukan opis hour tu ape kes??? Sakitnya hati!

Aeryn berkata...

Sy pun mengalami issue yg sama. Rs mcm nak mengamuk ni. Parcel yg ditgu dh 3 hari tak smpi2. Mcm mane ni???? Dh letak kat situ alamat office utk delivery. Sbb kt umh mmg takde org. Yg bijak sgt pi try delivery tine bukan opis hour tu ape kes??? Sakitnya hati!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...