06 November 2012

Naik Pandai, Turun Tak Pandai

 Siapa dia...?
Ha..... Baby Nayli la jawapannya! :)

Semenjak - menjak dah pandai memanjat ni
Anak dara sorang ni tak abes2 la buat Mama nya jerit2
Setiap hari
Sofa tu tempat feveret dia la utk memanjat
Owh, sekarang dia dah pandai turun dari sofa dah
Hebat!
Lagi bertambah ligat la dia
Sampai kan 1 masa, MamaZN rasa mcm nak letak sofa tu kat luar
Biar la dalam umah lapang, huhu!

Tapi ada 1 tempat yang dia pandai panjat
Tapi tak pandai turun balik
Haha!
Lagi bertambah letih omaknya ni ha! ;)


Atas arm rest sofa


Bangun2 tido kul 7.30 pagi
Dia dah start enjin dah - mula panjat2
Bila dok atas arm rest sofa ni la yang dia tak reti turun balik, hehe


Ni tengah nanges mintak turun tapi MamaZN tak layan, hihi
 


Sampai garu2 kepala ye, pikir cemane nak turun, kekekeekke! =p


p/s:
Aritu PapaZN buat keje2 tukang
Letak hammer atas meja
Baby Nayli dapat capai!
Naseb baek la hammer tu tak jatuh atas dia!!!
Kussss semangat!
#urutdada!# 
Tangan dia sangat pantas!


12 comments:

ieyda berkata...

amboi nayli, bukan main tgi lg kamu panjat ye....

mamalieyna berkata...

aduyai...sama je dgn akeem.. ligat memanjat, tngn pantas! haissh...

lieyalatif berkata...

ya Allah....anak dare sorang nie...urut dada aunty lieya tgk awak tau...kemain lagi bertenggek atas tu....he he he...

cepat nayli ni kan nad....belum setahun dah nak berjalan bagai....sonok tgk....anak2 lieya semua lambat berjalan...

mamafarah4 berkata...

alololo...tomeinya...sian mama buli baby nayli ye..nnt acik babap mama tu...

eima berkata...

amboi nayli ni .. baby girl mmg kuat memanjat kot ..alisha tu pun sama ... kerjanye memanjat je ...cuma mama tak sempat nk pgg hp je klu tak dah lama amik gambo ....

zaman fahim dulu diam je aku tgk .... tak de sebuk nk memanjat tp alisha huh cam naylis ebijik ..lasak kemain ....baby girl kot

Allene berkata...

tingginya nayli... tangan bdk2 memang pantas...

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ berkata...

mama kan suka buli nayli heheh sampai pening pala nayli nk pk cam mana nk turun hahaha soo cute

Sidratul Muntaha berkata...

ahahahhaa...
samalah mcm ara
thu tak..
dia klu dlm lab ayu
asyik la dok penyepah toll2 dlm lab ni
mallet la
hammer la
screwdriver la..
hadoi
klu kat umah plak
sama pattern dgn nayli la..
dah reti panjat tak reti turun..
ahahhaha
ari ahad aritu
selamba panjat stroller yg ade ltk dl rumah
dok ajak2 msuk dlm bilik
tak msuk2
tpi mulut bisng panggil
babah,ibu
babah,ibu
babah,ibu..
bila babah dia check kat luar..
tgh tersangkut kat stroller.
ahahhaha
ahahahha...
tu la eksen sgt

Iela Fazielah berkata...

Comel...imran pun dah ke arah ni...tp babctgn yg sgt pantasctu mmg xdisangkal....comel la nayli

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

wah nayli...memang berani betul heroin nie

mummy_ayu berkata...

oo...dah manjat dah anak dara bam bam nie...biasa tu..nak cuba kan..tapi besar nie memang tak leh lepas pandang..takut mcm nie la..
emm..kena minta abg long ajar tutun plak yer..

ch@ berkata...

Ikut jejak lgkh auni la ni. Ratu memanjat. Adli blm cekap memanjat lg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...