18 November 2012

MISTIK | Tegak Bulu Roma!

Ada 1 hari, PapaZN balik keje lambat
Dalam kul 7.30mlm ke 8mlm gitu la baru PapaZN tiba umah
PapaZN terus naik atas, siap2 mandi suma
Pastu turun nak makan
Kitorang sume dah makan awal
PapaZN makan sengsorang

Pastu kan
Tetibe je Baby Nayli nanges
Nanges sungguh2 la... 
Taktau sebab apa.. Memang tetibe
MamaZN ada jek sebelah dia
Tapi MamaZN tak pujuk pun
MamaZN tengok je Baby Nayli

Tiba2 kan...
Baby Nayli pusing kepala dia dari kanan terus membawa ke kiri
Dari tempat PapaZN makan terus ke pintu umah
Macam ada 'orang/menda' lalu depan dia
Nanges tetap nanges ni
Tapi taktau apa yang dia tengok
Lepas je tengok arah pintu tu
Terus Baby Nayli senyap... Tinggal sedu2 jek

Yang si Zakwan ni pulak
Bleh pulak dia tanya kat Baby Nayli
Kenapa Baby? Baby ada nampak hantu ke?
Errkk!
Apa ke banyak soalan lain, soalan itu pulak yang Zakwan tanya?
Seriau dibuatnya, huhu!
Dah la PapaZN baru citer pasal 'lembaga' kat Sime Darby Medical Centre tu
Bertambah seriau la saya! 

Kejadian tu terjadik sekali tu je la
Lepas2 tu dah takde dah...
Ey, jangan la ada lagi...
Nehi, nehi!



10 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam Nad..seram lak k.atie baca!

Norhaizan hakim berkata...

Kalau kak zan pun meremang bulu roma, budak kecil memang boleh nampak benda2 cam tu..lain kali baca ayat kursi Nad..

Lily@MamaZaraZareef berkata...

huu..apa yg nayli nampak agaknye kan..moga yg baik2 aja..

Ida Mohd Ali berkata...

eiii... serius lak baca entry ni...dah i pun ade ank kecik n bpknya slalu blik lmbt ...huhu....

amiey lee berkata...

Ohhhh tidakkk..seremmmmm la nad..

mamalieyna berkata...

Erkk..seram..hrp tak berulang lg..amin.l

Falsya berkata...

seramnye bile abg zakwan tanye gitu..tingat anak buah kite..ckp sorang2 smbl main2..bile mama die tanye main ngan sape, die jawab main ngan tawan..siap wat gaya mcm tepuk2 bahu org sebelah...waaaaaaaa....

Liza berkata...

Kalau duk dgn anak-anak je, mmg Lza pun seriyau.uhuhu...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

erkss..seram gak kalau terjd perkara sebegini..lg2 pulak selalu dgr org kata selalunya baby ni boleh nmpk benda2 halus ni kan..

wan nurul hezrina berkata...

mmg seram nad..gaknyer nayli nmpak ek.biasanya budak2 mmg nmpk.isyk sib tak bca entrini mlm2..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...