21 November 2012

Megi Goreng Takmo Sayur, Takmo Pedas!



Hamboi! 
Cam order kat kedai mamak je gayanya kan?
Hehehe...

Megi goreng takmo sayur, takmo pedas ni feveret Zakwan
Asal gi kedai mamak, mesti order menu ni
Zakwan order sendrik kat mamak tu
Sekali dgn milo o suam
Kemain tau, anak minum suam-suam
Mak pak minum teh ais =p




Tapi ni tak order kat kedai mamak
Zakwan order kat mak dia, haha! =P
 
Sedangkan baru jek balik dari kenduri kawen ni
Petang dah lapo balik
Aih, masak la megi goreng buat makan petang ;)

Zakwan ni, kalu kate takmo sayur, mmg takmo la dia...
Letak carrot kecik2 potong dadu jek pun dikuisnya ke tepi
Adeyh la anak..!
Salah omak nya jugak, dari kecik tak di ajar makan sayur, huhu!
 
 Sedap gak megi goreng buatan sendrik ni, haha!
Ni bukan pakai mi segera yang brand maggi ada perencah kari tu
Ni pakai mi segera kosong
Yang dijual sepeket ada dalam 5-6 keping mi

Perencah main campak2 je ni, huhu!
Tumis bawang putih, bawang merah
Masukkan kiub ayam separuh
Serbuk kari sket
Kicap skep kasi hitam2 mi nya
Garam & gula
 
Tanya la Zakwan, sedap ke?
Zakwan tak jawab apa2.........
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tapi dia tunjuk ibu jari TERBAEEEKKKKKK...!
 Sambil sengih2 
Hahahhaha!
Ngade Zakwan ni! =p
 
 
 

9 comments:

ieyda berkata...

irfan pun xmkn sayur. tu lah kan, klu dari kecik xajar, memang susah nk mkn sayur.tp klu daun sup dia mkn.

mamalieyna berkata...

hehe..pandai zakwan order.. arif tak reti mkn mee megi.. ^_^

Ya ALya berkata...

laparrrrr.......anak2 ya pun suka gak mkn maggi goreng ni......selalu masak sendiri je....

lieyalatif berkata...

heheeheh..comel gile laa nad...pandai zakwan order sendiri...ye laa zakwan ni budaknye matang sikit dari umur sebenar....bagus...suke lieya budak bijak n terang hati gini....

Aisyah Husaini berkata...

kak nad, ile tgok entry ni nak cpat2 belimegi tu nak try pasal tak pena wat megi goreng..nanti balik nak buat la laparnye lahai. ikut resepi kak nad : )

JaSSNaNi berkata...

sure la sedap kan zakwan... masakan ibu tiada penggantinya.. :) TERBAEKKK!!

Zura@Iwan berkata...

sedap la tu mak dia masak..hehe...

akak kureng sikit mkn maggie..hehe

#nadia akak nk g jln jauh..x jauh mn pon..insyaAllah next week nk trn KL..hehe.

eima berkata...

PANDAI SUNGGUH ZAKWAN KLU FAHIM DIE DIAM JE.... MULA AKU MUNCUNG2 BR DIE CKP SEDAP LA MAMA ....SAMBIL USAP2 PALA MAMA .... HAHAHA


MAKANAN ANAK KITE NI BYK YG SAMA KAN KAN ... MENTANG BEZA 4 HARI JE DIORG BER2 TU....

ADEEYA berkata...

same with me!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...