01 November 2012

'KERJA'an Terbaru Baby Nayli!

Habes di'kerja'kannya!

Lama tak citer pasal dak kecik ni, hehe
Makin hari, makin macam2 perangainya
Kengkadang tu, 
MamaZN jerit2 bukan sbb Abang Zack wat hal
Tapi si Baby Nayli punya angkara!
Ada ka punya berani dia pi panjat 
Pastu berdiri atas arm-rest sofa?
Tak padan sungguh dengan gegirl nya tu, huhu!

Kali ni apa pulak dia buat?
Sekarang ni, 
Apa aje laci2 @ pintu kabinet dia dah pandai bukak tutup
Tersepit jari kat laci kabinet tv tu tah brape kali dah dia kena
Tak penah serik
Pintu kabinet dapur tu ha...
Kemain lagi dia pi main bukak-tutup-bukak-tutup 
Pastu lagi tak tahan tu, siap tersengih jek memanjang!
Sabo je la!


Tengok ni!


Kalu main bukak-tutup-bukak-tutup tu boleh la MamaZN tahan lagi
Yang tambah tak tahannya tu...
Siap usik2 barang2 kat dalam almari tu!
Adoiyai..!


Ha, ha! Nak amik apa tu..?!!


Sampai satu masa, MamaZN dah tak larat nak jerit2
Tak larat nak angkat2 Baby Nayli dah 
Dah jenuh dah nak melarang...

Apa MamaZN buat pastu..?














































Kasi ikat sume!


Hahaha!!
Baru lega hati MamaZN ni ha! =p

Kalu boleh sofa yang ada kat umah tu pun MamaZN nak letak luar
Banyak kali dah cakap kat PapaZN
Baby Nayli asyik panjat2 sofa
Risau betul nengoknya...
Adoi la anak....

p/s:
Memang betul la...
Lain anak2 lain ragamnya ;)
Takpela, penyeri suasana...

14 comments:

Sue-Rya Qistina berkata...

hahaha..yg mamazn buat ni sama la ngan yg saya selalu buat pun. terpaksa ikat segala bagai yg boleh dibukak sbb bambam skang mmg suka munggah. hahaha

mamalieyna berkata...

hahaha..comel/..

anak ke-2 mmg mcm tu kot ye Nad, aktif ebrganda2 dr si abangnye dulu.. tp betul la, memeriahkan suasana.. ^_^

ieyda berkata...

biasalah budak nk dpt kaki lasak dia kita kene sabar...mcm2 ragam

eima berkata...

aktif betui nayli ..alisha pun belum pandai nk buka ttp laci sbb sblm die nk try nk tarik awal2 lagi mama die pgg pintu tu kuat ... bg die ingat yg mende pemegang laci tu hiasan semata2...hahahaha so pas pd tu alisha tak de nk usik2 dah .....

kesiankan anak aku tu ...mama die bantutkan ekspidisi mengembang otak ...kejam betui

mummy_ayu berkata...

emmmm..dah besar la mama..nak tolong mama mengemas la ..kan Nayli kan..
he he he...

Mama Mya berkata...

Baby Nayli Nie mmg boleh Geng ngan anak saya Balqis lah...kawasan dapur mmg Port febret dia.... bukak tutup-bukak tutup pintu cabinet... pastue dia duk kat bawah sinki main batu lesong...

aduyaiii

Mummy Nurul berkata...

sama la anak kita sekarang...tak larat nak jerit, panjat sana panjat sini...jumpa apa pun semua nak masuk mulut pulak tu..

dulu abg nya pendiam sangat...datang adiknya ni, lain betul .. :)

amiey lee berkata...

Hahahhaah amboiiii naylii...heeeee itula abis suma dia nak selongkar

lieyalatif berkata...

HAHHAHAAH...pandai ko nad...abis kene ikat dah hah kabinet hahaahaha....

sure nayli pi cari port baru nak buat kaco tu...budak bijak mmg gitu ekekeekekekek

JaSSNaNi berkata...

hahahahahahahaha..
dah pandai dia buka laci ni..
dulu time haikal kecil2 kan.. peti sejuk akak siap kena kunci.. sbb akak nye style beku kat bawah.. so 1 hari siap bersila haikal depan peti sejuk tu dok makan ais batu.. terkejut ko.. hahahahah lepas tu gi cosway cari getah kunci tu..

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Anak no dua memang aktif semacam kot. Dulu ingat zareef lasak giler sbb boboi. Tp tgk nayli ngan kyreen anak adlin tu pon leh tahan rupenye..hehehe

ALoNa CintamaniszLite berkata...

nk nolong ngemas ler tu...hehe

ch@ berkata...

Nayli nk tlg kms la mama... Mama jg yg sng nnt.

kemma berkata...

gelak akk tgk nayli...nomeiiii..geram..ameer pon pattern tu..geram pon ada.plak tu kuat mengutip masuk lam mulut ..dia je yg camtu..apapon hepi sgt tgk gelagat diorg ni..klakar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...