27 November 2012

Kenduri Kahwin @ KAMPUNG JAWA, Klang



 Hari Ahad 2 minggu lepas, huhu!
Kitorang dapat jemputan kenduri kawen 
Sedara belah mak PapaZN
Kendurinya kat Kampung Jawa, Klang
Naseb baek dekat ;)

Yang 'bestnya' PapaZN tak kenal sedara dia yang mana, hehe
Kalu tanya MamaZN, lagi la tak kenal kan? ;)
Naseb baek la kami konvoi skali dgn kakak PapaZN
Kat sana mak & pak mertua dah tunggu
Sekali dengan adik ipar
Diorang datang dari Teluk Intan

Bila sampai, dah macam family gathering la
Sedara mara PapaZN dari Meru ada, dari Parit Baru Sg Besar ada
Yang dari Melaka pun ada!
Tu yang MamaZN kenal la, yang tak kenal dari banyak tempat lagi la kot
Hehe

 Kami serba ungu aritu  ;)



No camera, plisss! Kata Abg Zack =p


Sempat la kami pi breakfast dulu
Perut dah berkeroncong, huhu!
Breakfast yang lite-lite je, hihi
Eh, roti canai tu lite-lite ke? =P

Di sebabkan kami tak penah pun jejak Kampung Jawa ni
Nak gi umah sedara ni apatah lagi la kan? Huhu!
PapaZN google map dulu tempat ni
Baru la 'agak' lancar sikit perjalanan kami ;)

Bila dah sampai, baru la lega
(Selagi tak sampai, selagi tu la tercari2 mana rumah nye)

Sampai2, Zakwan nampak aiskrim dulu! :)


Tu ada paman, bibik, wak, MIL & FIL MamaZN
Tak ketinggalan adik2 ipar kesayangan saya ;)



Aiskrim kedua! :)


Sebelum balik, kita bergambar dulu! :)


Ni sume ipar2 MamaZN :)


Tinggi leher PapaZN belakang tu, haha!
Baby Nayli - mbahnye yang dukung ;)


Kenyang makan lauk kenduri siang tu
Memang balik takde masak apa2 pun, haha!
Tapi kul 5 dah kelaparan balik
Terus terasa nak masak megi goreng ;)
Hehe...


Kawan suka tak kalu dpt invitation kenduri kahwen ni? ;)

11 comments:

mamalieyna berkata...

hehe..meriah..

kt majlis kenduri la nk jumpa sedara pun kan.. ^_^

Lily@MamaZaraZareef berkata...

paling suka kalau gi kenduri kawen sedara kt kampung sndiri..sbb time tula dpt jumpe sdara mara kan + nasi briyani yg sdp..jarang mkn nasi briyani kt kedai..tgu time kenduri kawen je sbb org jhr kn terer masak briyani ni..kekeke

bspotgurl berkata...

bila cuti sekolah bermula MAKA banyaklah activiti kenduri sana sini

Sue-Rya Qistina berkata...

suka dpt invitation tapi kdg2 x larat nak g semua. sbb kdg2 time weekend la nak berehat kt rumah. huhuhu

lieyalatif berkata...

wahh ade eskrim!! sah2 le budak2 ni dok ngulang2 pi situ jek kan nad heheheeheh....jgn kate budak2, kalo lieya pun same ni hehheeheh....

Lynn Hamzah berkata...

dah lama rasanya x gie jemputan kawen...

Ya ALya berkata...

Confirm jawa ni yer nad...sungai besar tmpat ya shopping....

lia berkata...

boleh x kenal sedara ek he3 mesti sedara mara ramai ni...

ieyda berkata...

ieyda suka jgk gi kenduri nie...tp klau jauh rasa kene pk 40-50 kali jgklah...

leesya lahir 12/9/2011. nnti bg alamat email kt ieyda ye....ada hajat dihati nie..hihihiiihiih

Mamamya berkata...

suka p majlis kenduri kawin ni..seronok dapat jumpa sdra mara atau kawan2 lama... :) yg best lagik dapat makan free ahaks...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

kenduri kawen best sbb dpt mkn free jumpa sanak saudara lg pastu dpt goodies free plak tu hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...