26 November 2012

JJCM Sarapan Pagi | RESTORAN LONTONG KLANG




 Sabtu baru2 ni, kami breakfast kat luar
Keluar semata2 utk JJCM mencari sarapan
Adalah sesuatu yang sangat luar biasa bagi kami, hehe
Tapi it's ok, 1 pembaharuan ;)

Tempat yang kami pilih kali ni adalah
RESTORAN LONTONG KLANG
Yang dicadangkan oleh geng bas skolah SERATAS kami - Anjang :)

Jangan tersilap ok! Nama je Klang, tapi sebenarnya di Shah Alam :) 
Lokasi restoran ni adalah di Seksyen 7 Shah Alam
Terletak di belakang UNISEL 
Berderetan dengan Restoran Hakeem (lama)


Restoran Lontong Klang


Biasanya kami breakfast nasi lemak @ roti canai
Kali ni kita cuba kelainan - breakfast lontong :)


Pandangan dalam kedai


Konsep adalah layan diri
Amik makanan depan kaunter makanan
Makan dulu, then lepas makan baru bayar
Minuman pulak waiter amik order masa kita di meja
Servis cepat, waiter peramah & mesra

Nama je Restoran Lontong Klang
Tapi don't worry!
Selain lontong...
Nasi lemak, soto, laksa, nasi ayam & roti bakar pun ada :)
Pilih saja mengikut citarasa anda :)


PapaZN pilih Lontong Special - RM6.50


Untuk Zakwan, Nasi Lemak Biasa (sambal sotong) - RM4


MamaZN pilih Lontong Biasa - RM4.50


Beza antara Lontong Special & Lontong Biasa 
Adalah kuantiti nasi impitnya
Lagi 1, Lontong Special dapat telur mata & telur rebus (dpt dua2)

Rasa?
SANGAT SEDAP!
Memang MamaZN rekomen pada kawan2 yang nak merasa kelainan
Breakfast lontong instead of nasi lemakkkkkk je =P
(famili kami la ni, hehe)

Mula2 merungut la jugak dalam hati
Ala, sikit nye org tu letak nasi impit...!
Jangan merungut! Makan dulu!
Sebabnya, bila dah makan memang saaaangat kenyang!
Giler kenyang la!
Itu baru Lontong Biasa
Cuba bayangkan PapaZN yang order Lontong Special?
Hahahaa!
Perutnya sebu!
Boleh nampak riak muka PapaZN
Tapi sebab sedap, abes kan jugak! :)

Nasi lemak pun apa kurangnya...
Nampak cam - ala, biasa jek! takde apa2 keistimewaan pun!
Ok, don't judge the rasa from the gambar, haha!
Sebab, sambal sotong tu sangat sedap!
Sedap dan ada manis2 nya
Zakwan yang tak penah2 nak makan pedas pun boleh makan!
Burrp, Alhamdulillah! :)
Insya-Allah, kenyang sampai ke petang
Serius, tak tipu!

Menu & Harga


Restoran Lontong Klang ni dibuka pagi sampai petang
Malam memang tak bukak

Waktu berniaga:
Isnin hingga Khamis : 7.30pg - 3ptg
Jumaat : 7.30 - 12.30 tgh hari
Sabtu & Ahad : 7.30pg - 3ptg
(Cuti pada setiap Isnin - minggu ketiga)

Sebarang pertanyaan boleh hubungi
017-618 2039 / 012-275 6007


Terima kasih pada Anjang
Sebab suggest kan tempat ni :)


1st time ni cerita pasal JJCM sarapan pagi
Kalau tak tu, asyik citer pasal JJCM selain waktu breakfast je, hehe

Antaranya :
JJCM : Restoran Ana Ikan Bakar Petai, Bangi

JJCM : Restoran Pau Yik Mun, Tanjung Malim (terkenal pau ni!)

JJCM : Restoran Juvita Seafood, Banting
Special kat kedai ni, grilled lamb chop @ chicken chop dalam hot plate, yumyum! :)



16 comments:

♥cikmOt♥ berkata...

tak pernah breakfast kat luar...kesian betul

Axie04 berkata...

baru je last 2 week g sane

Lynn Hamzah berkata...

sedapnya...nanti kalau balik rwg leh la singgah breakfast kat situ...

Ya ALya berkata...

Kenangan kt sek 7 ni byk....teringat lak zaman study kt sini dulu....dulu xde kedai lontong ni.....

Nozie Yusof berkata...

miss this place, dulu slalu bfast kat sini..

syawalsimpsons berkata...

alahai lamanyer x makan lontong ni...

mamyharraz berkata...

sarapan terbaik dpt mkn mkanan mcmni sedapnyaa.

ALoNa CintamaniszLite berkata...

orait laa tu...selalunya lontong ni hidangan popular masa raya aje, hehe..

suhaina laui. berkata...

seronok nyer kan dpt jjcm ni...kami mkn roti tempayang + aym tandori jek hihihi..

nad: yg tti river cruise tu... sekitar sungai ganu dlm 45 mint ...kami pun xmasuk lagi kat monumen ;)

nadia berkata...

kakkkk,
lapa pulak nadia tengah2 malam buta tengok entry akak ni. ;p

ieyda berkata...

terliur lak nengok lontong tu...nak wat tp ieyda sorg je yg mkn. nk beli xkene ngan selera. tggu mak lah dtg sini nnti, mak wat sedap n terbaik....

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

nampak pun sedap n menyelerakan

kemma berkata...

da lama x bekpes luar due ank2 sll bgn lewat n mama nak siapkn kje umah.dlu mse ank br 2..mmg sll sgt bekpes luar..terutamanya pi makan kat restoran zz mi rebus gearbox...rindu plak time tu..

ketikketok berkata...

".. to love is to care, to care we must share..."
get some and feel awesome at I AM GORGEOUS

Tanpa Nama berkata...

Cuba try ayam bakar mas mono belakang jekel seksyen 8....terbaik

Farah berkata...

Bismillah,

sedapnya ayam kampung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...