19 November 2012

Jalan-Jalan Cari Pasal @ AEON Bukit Tinggi



Hari Sabtu, hari utk jalan2! :)
Mulanya rasa macam nak dok umah je
Tapi mana la tahan...
Mesti nak berjalan2 jugak, hehe
Lagi la si Zakwan
Bila hari cuti je, soalan dia pada PapaZN
Hari ni kita nak pi mana, Papa?
^__^
Gudboy Zakwan! Takyah Mama yang susah2 tanya =P


So, hari Sabtu kita pi jalan2 cari pasal @ AEON Bukit Tinggi
Asyik pegi AEON Bukit Tinggi jek!
Tu yang dekat dgn umah (dekat la sangat! =p)
Selain Jusco Equine...
Tapi Jusco Equine tak banyak pilihan :)

Selain bleh cuci2 mata
Dapat gak pi amik hadiah yang tak terambik2 lagi tu
Apa lagi kalu bukan perfume Lancome ;)
Sebelum ni pegi Jusco Equine, pastu Alamanda
Dua2 pun takde kaunter Lancome ni, huhu!
Harap2 kat AEON Bukit Tinggi ada la...

Sampai2 tu, pi Pejabat Pos dulu, beli setem
Bijak ke tak bijak...
Beli setem, tapi surat nak pos tak bawak! Puii!
Boleh pulak lupa! Aparraaaa...!

Pastu lalu kat ruang tengah tu
Zakwan dah nampak pulak tmpt mainan ni
Tempatnya kat ruang legar kat Ground Floor tu
Ada Spongebob! Lagi la Zakwan suka
Dah merengek2 dah nak pi main
Tapi PapaZN tak bagi, huhu!


RM15 - no time limit! :)


Pastu jalan2 pi Bata...
PapaZN nak kasik hadiah kasut kat Baby Nayli
Beli yang Bubblegummers punya tu je, hihi
Sakan la Baby Nayli berjalan :)


Eksyen, takmo pandang kamera budak tu, hihi


Dah takmo berdukung dah :)


Lepas pegi Bata, pi pulak Brands Outlet kat tingkat bawah
Cuci2 mata... =p
Boleh percaya ke cuci2 mata jek? Haha!
Pastu jalan plak Diamond Platinum, kehkehkeh!
Lawak pulak, cemane bleh tersesat ke sini =p
Pastu jalan lagi, baru masuk Jusco
Dah penat jalan pi makan kat Arena Foodcourt plak
Zakwan sedih, sbb playground kat tengah tu dah takde, huhu!
Pas makan, sambung jalan lagi k! =)


PapaZN pilih sizzling yee mee - sedap!
PapaZN berkerut sbb mi tu panas, hihi


Zakwan plak pilih western - sedap! :)


Set utk kanak2 - RM6.90


MamaZN jugak tekak Melayu ;)
MamaZN punya nasi goreng cili padi - pedas dan sedap! :)


Pas makan, pi beli durian peket jap
Pastu terus balik umah
Ada misi yang perlu dilaksanakan, haha!
Tu pun sampai umah dah pukul 3 ;)
Sebab dah janji nak rajinkan diri
Buat jugak la jawabnya =p


Baby Nayli dah penat berjalan
Comey dia tido! :)



Jadik ke misi MamaZN & PapaZN tu?
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2012/11/masak-masak-durian-crepe-resipi.html
Tunggguuuuuuuu!!! ^_^


Weekend kawan2 pulak cemane?
Mesti best kan? :)


13 comments:

Wan Amira berkata...

durian crepe, hari tu mira gagah beli :) gagah buat mungkin tidak ;p

kemma berkata...

geramnye ngn nayli..ameer pon da start jalan...siyes x tahan kecur air liur tengok nayli bam2

Norhaizan hakim berkata...

Anakkak zan pulak suruh ibunya yg tanya kat ayah...dan ibunya, pula tak kuasa nak tanya sebab tak mau sakit hati dengar alasan ygbakal diberi..dok jet diam2 kat rumah!

eima berkata...

wahh hebat betui nayli tu kan ..dah boleh berjalan ...my lil alisha tu masih bermalasan ... die bolehd ah berjalan tp tak mo ...konfiden tu kurang tp bab memanjat pro plak

MRS. K berkata...

dok umah je tak pegi memana :(

lieyalatif berkata...

WAHHH SAKAN due badek tomey berjalan yeak....lieya pun selalu ke jj equine tu nad sbb boring2 kan situ jek laa dekat dan org tak ramai....kalo gi mall org ramai2 ni sakit pale...kadang2 jek layan gi MV ke SP ke OU ke yg jauh2 sikit...

alamanda jgn cite laa, dah sebelah opis..tiap2 m inggu pergi hahaahah...

suke pic nayli jalan pimpin tangan tu...geram tgk pakai legging gitu

ieyda berkata...

weekend lepas duk umah je..rileks2....
lentok molek nayli tidur....ala2 manje gitu

Mama Mya berkata...

Baby Naily dah jalan??? cepatnyer!!! seronok nengok gelagat anak2 yg baru nak berjalan nie kan... comel...

saya pun suka belikan kasut Bubblegummers tuk anak2. Tahan lama, kasut si kakak dah 2 tahun masih elok lagik.

:)

ALoNa CintamaniszLite berkata...

comel jer tgk orang baru belajar melangkah ni...

Imaan09 berkata...

gambar nasikk sedap dan menarek.. tetapi gambar Nayli usaha jalan bawak lebih2an isi kt perut dan peha lagi nampak sedap dan menarek!!hahaha

Aisyah Husaini berkata...

eisshh tak tahan geram sangat kat baby nayli ni..no matter ap aksi dia buat pun sume comellss aduhai geram dapat gigit tinge die msti best cumils sangat la mamazn

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

kami pun kalau berjalan ke AEON msti pekena Sizzling Yee Mee..mmg sedap, nasib baru lepas pekena minggu sudah, kalau x terliur jerk tgk gmbar..

wan nurul hezrina berkata...

nayli bulat cam sofia..hikhik tgk suka dia sik tunduk tgk kasut bru..eh ada menan bru ek nad..nnt nk g lh rm15 no limit oklahkn..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...