26 November 2012

HASIL TANGKAPAN Dengan Kamera Instax Mini 7s



Masa MamaZN up entry pasal kamera hadiah contest ni dah sampai
Ada jugak kawan2 yang bertanya & suruh update
Best ke tidak guna kamera ni
Ye la, sebab aritu MamaZN tak sempat pun nak godek2
Sebab nak pi melawat 'anak' baru :)

Esoknya,
PapaZN pun mula la 'meng' godek2 kamera baru ni
Biasanya bab menggodek2 apa2 sahaja benda baru
Memang kerja PapaZN, hehe
PapaZN yang stadi manual,setting siap2 sume
MamaZN tinggal pakai jek, kekekekke! =p

Sebelum tu nak cerita
Kamera ni berat jugak dari kamera kompak yang comel2 tu
Tapi tak seberat DSLR
Mungkin sbb saiznya yang gabak tu la, orang igt dia berat
Tapi takde la berat sgt pun sebenarnya

Pastu kamera ni guna bateri AA
Dalam 4 bijik rasanya, kalu tak silap la!
(kan bab godek2 ni keje PapaZN, MamaZN tau guna je =p)

Pastu filem nya ada disertakan sekali
Tapi kita kene pasang sendiri
Boleh rujuk kat sini tengok cemana rupa dia
1 paket ada 10 filem
(lepas ni kene beli sendrik la, kalu dah abes)

So hasilnya?
Hmmmmm....















Suka sangat!
Sebab cantek gak la...
Terasa macam guna kamera dolu2 yang pakai filem tu
Tapi bezanya kamera yang ni siap terus!
Takyah anta kedai soh cuci 
Tunggu 3-5minit, filem yang putih je mula beransur2 ada gambar
Best! :)





Apa yang tak best?
Takleh membazir filem! Huhu!
Posing cantek2, jangan silap2... Kalu tak, dah rugi sekeping!

Pastu, takleh nak edit2
Kasi terang, kasi sephia, nak crop, nak enlarge

Kena cari album gambar la pasni
Sebab nak simpan gambar2 yang dah siap tu
Takpun buat buku skrap :)
(rajin le sangat....!)
Gambar yang 3 keping ni pun kami letak kat peti ais

Dan yang paling utama.....
Takleh nak terus upload kat blog, uwaaaa...!!!!!


Kalau kawan2, rasa2 suka tak pakai kamera instax ni?



20 comments:

Gieyana berkata...

yg tak best kt bwh tue yg x suka tue....tp syok gak psl leh dpt pics instant..:-)

ieyda berkata...

klau ieyda best lah guna sebab dpt free...tp kalau bab xleh nak membazir tu cam xbest je..sebab bukannya tere pun nak ambik gambar, mesti ada yg blur lah, kadang2 senget lah...

Wanita Mutalib suka Share Instagram's Pictures berkata...

BESTNYA!!!

pasni nak pi beli la satu!!!

nak harap dapat hadiah?? takdapat la, mak tak bertuah macam mamaZN!!!



muah muah, thanks cte pasai kamera ni, mmg nak info pasai kamera niii!! :)

Lily@MamaZaraZareef berkata...

kalau org yg rajin cuci gambr, sukalah ko kan kamera mcm ni..:-)

Lily@MamaZaraZareef berkata...

"kot"

JaSSNaNi berkata...

thanks ya.. shared info pasal tu.. :) hmmm mcm teringin nak beli.. rm300 lebih kan.. nak tunggu org bagi free tak tau la bila.. hak hak hak..

Zura@Iwan berkata...

wahhh best...snap&print...

tp tu la kan..x leh nk update blog arr....hehe...

gmbr cantik gak..hikss

Nad..kamu stay mana? jom date jom hujung bln ni..hikss

mummy_ayu berkata...

tu la..hari tu jenjalan..nampak gak camera nie...RM 200++ gak and filem or kertas gambar dia tu 10 keping RM30 ++ ..mahal gak kan...
Ayu suka sbb takyah tunggu2 leh tgk tapi...takut gak la kan sbb biasa la..kalau amik gambar..tak ok..mata terpejam ker..rugi jer..so.memang prefer yg digital la..

syawalsimpsons berkata...

ok kot klo nak buat album kan...kikikkiki...sue kat umah pon da 1 mak punyer..x peah godek pon

mama tisya berkata...

tk suka sbb mcm guna kodak gk la..kn slh snap rugi..hehehe

Noor Izmaliza berkata...

tgk cam besh tp cam tak besh tp klu nk amik gambar terus dpt mmg besh .... ade keburukan kelebihan gak la

Falsya berkata...

aarrgghhh!!!!..jelesnye..hahaha..skang nie tgk kumpul duit nak beli instax..pastu nak beli buku scrap utk lekat gambo tuh..konon2 mcm diari la gitu..wahhh angan2..hahahahaha

amiey lee berkata...

Besttt bila ada farewell party... tau tak ritu masa farewell party kat lavenge kitorang pakai kamera ni la...snap2 gmbar then scann....yg dh snap tu terus lekat kat scrap book bg kat manager yg last day tu... nasible smpat scan atleast adala copy huhu

Lynn Hamzah berkata...

bestnyer...tp memang kena cari album yg sesuai utk letak semua gambar tu...

Myra Jay berkata...

1 pengalaman guna instax ni, at least ada dapat gak merasa Sis :)
Teringat zaman dulu cuci filem :)


>>Myra klik Fear Factor ye :)

missmeraa berkata...

camera idaman ni kak...

ALoNa CintamaniszLite berkata...

akak suka jgk...asalkan kamera...mmg suka, hehe..

Nana berkata...

Antara gajet yg teringin nak ada :-)

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

best sbb blh cuci gambar mcm guna kodak dulu2 eheee

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Wah cantik hasil tangkapannya..:)

Kalau tanya k.eija, k.eija mmg berminat nak memiliki instax ni sbb k.eija ni kan mmg suka bab gadget2 ni n suka bergambar..dah la skrg ni nak g cuci gambar bkn main bercinta lg..kalau ada instax ok gak dpt gambar instant, tp x dinafikan kekurangannya kena berhati2 la nak bergamabr harus posing cantik2 dulu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...