15 November 2012

Cara-Cara DAPAT $$$ Dari EXABYTES

Ingat tak aritu MamaZN citer pasal dapat cash $$$ from EXABYTES?
Okeh MamaZN nak stori sikit
Ceh, macam pandai jek, hehe
Kalu salah, tolong update MamaZN k! :)

Sape2 taktau EXABYTES ni pebenda
Bleh la layari sini ye http://www.exabytes.com.my

EXABYTES ni ada offer iklan berbayar pada pengguna blog
MamaZN tau pasal menda ni pun dari Kak Amy MamaTisya
(Blog Kak Amy, mmg slalu jadi rujukan, thanks! ^_^)
Jadiknya MamaZN pun saje2 la try 
Mana la tau ada rezki kan?

Macam Nuffnang jugak kekdahnya
Letak iklan kat blog
Bezanya Nuffnang refer pada CPC Campaign & CPUV Campaign

Jadiknya...
Cara yang perlu kawan2 buat adalah 
Dengan buat print screen UV (unique viewer) blog kawan
Untuk yang sebulan punya (monthly UV)
UV tu EXABYTES mintak paling kurang 300UV dalam sehari
Lepas dah print screen, emailkan kepada EXABYTES
 marketing@exabytes.com.my

Pastu tunggu la diorg reply
Bila diorg setuju utk bekerjasama
Ada form yang kawan2 kena isi nanti
Tujuan nya adalah utk rekod diorg 
Lepas dah isi, send semula pada mereka
Kawan2 boleh pilih sama ada nak letak iklan kat sidebar @ header

Nanti diorang akan email kan semula pada kawan2
Skrip HTML iklan tersebut
Pastu kawan2 bleh la tempek kan iklan tu kat blog
Jangan lupa maklumkan pada diorg yg kawan2 dah tempekkan iklan! ^_^

Pastu tunggu je la cheque $$$ tu, hehe

Sepatutnya, cheque pertama ni diorg ckp akan diberikan 
Selepas 3 bulan iklan tu dah menari2 kat blog 
Tapi tup2, 
Baru 3 minggu MamaZN dah dapat cheque nya, Alhamdulillah :)

 So, kawan2 cuba la nanti ye!
Mana tau ada rezki kawan2 jugak ;)


Kredit info : Kak Amy MamaTisya
 



3 comments:

Gieyana berkata...

congrats nad..dpt $ extra..nad rajin update for minimum uv yg dtg blog nad sure byk..kak G satu hr satu entry jer..ekekekeke...:-)

Myra Jay berkata...

Myra pun dah apply exabytes, kali pertama lepas, kali kedua tak lepas sebab tak berapa cukup syarat.. :)

Ingat bulan depan nak cuba lagi :D

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

K.eija x layak lg nak apply sbb UV rendah..huk2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...