08 November 2012

CAMERON HIGHLANDS Dalam Kenangan...

 Seronoknya tengok gambar2 kawan2 yang pegi Cameron Highlands
 Nana, Juliana Juelee, Myra, Kak Alona
Tu blum Kak G up gambar dia pi cuti2 CH lagi tu
Adoi... Mesti cantek2 cam gambar2 kawan yang lain! Huhu!

Serius kan...
Cameron Highlands ni destinasi yang tak akan jemu untuk dilawati
(Bagi MamaZN la... Pada kawan2 lain, MamaZN tak sure)
Walaupun takde aktiviti sangat pun kat atas nun
Tapi suasana nya tu
Yang buat kita asek teringat2
Giler rindu!


Bila la dapat pegi Cameron Highlands lagi ni
Kali terakhir kami pegi tahun 2010
Masa tu Zakwan baru jek umo 1 tahun 5 bulan
Baru pandai berjalan sangat pun
Time tu la jugak 
1st time kitorang pi beramai2 sama2 dengan Geng SERATAS
 Ad-hoc punya plan
Minggu ni plan, minggu depannya dah pegi
Alhamdulillah sangat seronok!


 Ladang teh yang mula2 bila sampai CH tu..
Ape ke namanya ntah, lupa plak ;P


Geng bas skolah :)


Lepas check in kat homestay, kitorg pi Ladang stoberi ni plak
Ada ala2 nama india sket ladang ni... Raju? Singam? Ravi?
Apa namanya ntah, lupa dah, uwaa..!!!


Makan eskrem stoberi.. Sedapnya!


Kat area ni la homestay kitorang
Sejuk je mata memandang nengok tempat ni... ;)
Kat mana ek..? Ya Allah, serius hilang ingatan, haha!


Lagi geng2 yang best :)


On the way nak balik, singgah Boh Tea Centre Sungei Palas
Memang ohsem tempat ni!!!


Bezanya Zakwan dgn sekarang, haha!


Bila tengok2 balik gambar2 ni...
Lagi rasa meronta2 nak pi Cameron Highlands!

Banyak dah lupa nama2 tempat yg dah dilawati ni
Alasan kukuh kot kan?
Hihihihihiih....

Bestnye kalu dapat pi Cameron Highlands, kan Papa? ;)
Lepas musim cuti sekolah ni ye, hihihihii...


9 comments:

Myra Jay berkata...

CH sememangnya bez, seyes... :)
Hope dapat p ye :)

Walau baru balik, rasa macam nak p lagi :)

Myra Jay berkata...

CH sememangnya bez, seyes... :)
Hope dapat p ye :)

Walau baru balik, rasa macam nak p lagi :)

Zura@Iwan berkata...

jom Nad kita g CH...kak leh kata CH ni mmg tmpt cuti2 feveret lah...hehe, tiap2 tahun pegi since 2007 kut..hahaha..

last year pegi masa pregnantkan Irfan, idak plan gk g thn ni bw irfan dh setahun dia..tp tu la..time cuti sek plak ni..sure ghamai..huhu..

Gieyana berkata...

CH mmg tpt best n nyawman..tmbah lak bw anak2..x ler depa rs kepanasan..

Meh tgk pics Kak G kt blogmlak..ekekeke..:-)

eima berkata...

aku pun suka CH ...pegi byk kali pun tak jemu ...penah seklai tahun 2010 aku pegi lebih kurang 5 kali setahun ...tahun ni sekali pun tak pegi lg ...last pgi 12 than 2011 alisha umur 2 bulan lebih

ALoNa CintamaniszLite berkata...

nak gi CH jugak ye lagi dan lagi...
Gi jer tp elok ler gi lepas cuti sekolah dh abes ni. Buat rugi jer korang takde anak sekolah tp nk gi bercuti masa cuti sekolah. Cuma tu la...kalo gi bukan cuti sekolah...suasana tak happening, tu aje!! hehe..

eT berkata...

haaa...nk kene pegi pulak la ni..hehe

MrS. F!zA berkata...

gmbr yg caption kwn2 yg best tu menarikkkk

fieda berkata...

terus telan air liur tgk aiskrim tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...