07 November 2012

Bisa GUGUR JANTUNG Mama!

Hai la anak...
Taktau nak cakap apa dah...
Semalam baru je citer pasal Baby Nayli panjat sofa 
Hari ni, citer lagi pasal dia!


Ahad baru2 ni
MamaZN tengah syok tgk tv
PapaZN plak tgh 'menghembus' kat luar
Tiba2 Zakwan panggil
'Mama, Mama! Tengok Baby!'
MamaZN buat derkk je..
Sebab igtkan mesti Baby Nayli main mainan ke apa ke...
Pastu Zakwan panggil lagi
'Mama, cepat tengok Baby!'

MamaZN pusing jek...
Tengok2 anak dara dah naik tangga!
Dah kat step yang kedua!
Ada harapan tu nak panjat naik lagi dan lagi
Kalu MamaZN biarkan memang rasanya dia boleh sampai atas tu!
 

 


Siap sengih2 lagi tu!
Adoiyai..!
MamaZN dah kecut perut dah!
Naseb baek la Zakwan ada
Boleh gak dia bagitau
Kalau time tu Zakwan takde...?
Tengok2 Baby Nayli dah sampai atas ke...
Lagi terperanjat beruk kot!




Ni ada la ni yang lupa tutup pagar kat tangga
Tu yang Baby Nayli boleh panjat naik
Alahai, anak dara....
Cepat bebeno perkembangan kamu ni, nak...
Belum sempat nak ingat kenangan perkembangan Baby Nayli yang ini
Dah dia buat perkembangan yang terbaru




Okeh, Baby Nayli.... NEXT! 
Apa pulak..?
Mama dah sedia dah ni, haha! =D

Alhamdulillah
Baby Nayli aktif! :)
Perkembangan yang sehat! :)


15 comments:

ieyda berkata...

amboi bukan main lg sengih kat mama dia tu..

♥cikmOt♥ berkata...

amboi dak nayli ni...pandai sungguh...iris masih tak pandai nak panjat segala...lemah lembut itu budak...

Nana berkata...

huiii bahaya ni..
risau klw umah tangga2 ni

syawalsimpsons berkata...

siap boleh sengih tu yg x menahan tu..kikikkikiki

miezaniera berkata...

hehe budak2 skrg cpt belajar...pejam celik pejam celik mcm2 dia dh pandai ;p

mummy_ayu berkata...

wah..dah pandai naik tangga dah.memang tak leh lepas dr mata Nayli nie..

Lily@MamaZaraZareef berkata...

budak2 memang suka maen tangga!! Huhu..memang kena alert lg2 kena anak yg aktif kan. Zareef yg dah setahun 8 bln tu pon stil lg kitorng letak pagar tangga atas bwh. Seriau tgk die suka suki berlari kt tangga tu

Tihara berkata...

as salam

alahai cutenya dia boleh senyum je kan..dah pandai naik tangga tu kena jaga2 :)

mamafarah4 berkata...

seronok tau tengok perkembangan anak2.. kalau dah pandai naik tangga..pasni pandai plak turun tangga..mama tunggu jer la ye..hehehe..Apapun harap2 jgn la berlaku apa2 yg x diingini..Kalau anak jatuh,kemudian luka..Aduhai..Rasa bersalah sangat.. Tapi itu salah satu pembelajaran dia sebenarnya..

*∽ IZAN ∽* berkata...

sama la Nad....!! last week Bibik report sedar2 Dhiya lagi 2 anak tangga dah nak sampai atas! aduhh.. nak gugur jantung mak dengarr uhuhuhu

mama tisya berkata...

bahaya tu..nasibaik toleh..kn di biar takut tergolek plak..kena pasang pgr tu kt tgga

syuhadah berkata...

dina pulak kalau nak naik tangga dia bg signal dulu...so, sy tau la yg dia nak naik tangga...tp x lama lagi mmg kena pasang safety gate la..

ch@ berkata...

hahahaaa cayalah nayli. adli dah hampir ja sampai atas dan tak reti nak turun. lagi nak suruh auni turunkan, oh tidak... kita dah suruh abi pasang pagar siap2 sblm kitorang blk sg buloh.

Wan Amira berkata...

comelnyer tengok baby nayli sengih2 gitu...bangga tu dapat ikut abang zack dia

Zura@Iwan berkata...

adeii...nayli2...cergas..hehe

kalau kt umah kak ada tangga x taw cm mn tu..mau cergas mcm nayli gk per..hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...