25 November 2012

Alhamdulillah, PREGNANT! :)



Bagi pasangan yang sudah berumah tangga
Mendapat tahu bahawa diri / isteri preknen adalah berita yg sangat2 menggembirakan!
Memang tak terkata la cemane perasaan gembiranya tu!
Rasa melayang2 jek.. ;)

Kalau boleh dan-dan tu jugak nak dikhabarkan seantero dunia, haha!
Tapi memang ye pun...
Tak kira la anak yang ke berapa2 pun
Pertama, kedua, ketiga... atau seterusnya
Nak-nak pulak kalau ianya anak kelahiran yang pertama
Yang dinanti2 setelah sekian lama
Macam MamaZN dulu...
Tunggu Zakwan dekat setahun la jugak!


pic from google


Kalau pun bukan kita yang preknen
Tapi bila dapat tau kawan2 sekeliling atau adik beradik preknen
Mesti kita pun tumpang hepi kan?
Seronok tengok orang lain gembira
Dalam hati terus mendoakan yang baik2 buat ibu n baby

Itu la yang MamaZN rasakan sekarang ni
Rasa sangat hepi bila dapat tau berita gembira kawan2
Pastu, geng SERATAS pun ada sorang yang preknen :)
Eh, ramai lagi la!
Tak teringat pulak siapa2 lagi di saat entry ini ditulis

TAHNIAH korang!
Jaga diri baik2 tau!
Jangan buat kerja2 berat
Jaga kesihatan, jaga pemakanan

Pada yang masih menanti
Jangan cepat putus asa
Sentiasa la berdoa moga Allah SWT makbulkan doa kalian satu hari nanti
Ada yang lebih baik yang Allah SWT telah sediakan utk kalian
Insya-Allah
Sabar banyak2 k!


p/s:
Rasa seronok sangat2 bila tau kawan2 ramai yang preknen
Bakal baby 2013
Tiba2 teringin pulak nak preknen sama, hikhikhikhik! =P
Tapiiiiiiiiiiiiii.... Saat2 melahirkan Baby Nayli dulu masih lagi terngiang2 di fikiran!
Biar dulu la, huhu!
Tunggu Baby Nayli besar sket! =p
(bendera merah pun tak pernah berkibar lagi sejak melahirkan Baby Nayli... camno?!)

7 comments:

puansazusarin berkata...

Rasa nak mengandung lg thn dpn tp period tak datang lg...hu3...

mamalieyna berkata...

alaa gempak je tajuk ingat Nad yg preggy..ihiks.. =P

tapi kalau BF baby m mmg lmbt la bendera merah nak naik kan..hehe..

mmg best part tau orang2 preggy ni, terus kita pun nak preggy sama..k.eina lg la, teringin nk bb girl..hehe.. tp tunggu la hakeem cukup umur sket.. =P


Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

igtkn nad yg pregnant td..hehe
betul2 tu tumpang happy bila tgk kwn2 dpt perkhabaran gembira...

ehh lamanye bendera merah x berkibar
sbb ada amik perancang ke atau sbb fully bf
k.eija mmg lps 90 hari tu normal dh period...

Nana berkata...

alamak tsedak kita hehe
tq nad...

suhaina laui. berkata...

ingtkan nad pergnant ag ;)... tu la trase mcm nk jugak huhu bila tringat kena jahit...mcm seriau huhuhu

mummy_ayu berkata...

ah ah tajuk memang gempak..ayu kalu baca,mesti baca sampai abis...
ah ah..ramai tul geng blogger yg pregnant..congrats tuk semua!
Ayu pun nak gak tapi hubby cakap cukup la..

Zura@Iwan berkata...

mmg amat teruja n happy sekali bila tau pregnant..akak tggu 5thn lebih Nad...smpi x tau nk ckp cm mn...cuma bleh ckp..Alhamdulillah syukur sgt2...huhu...

now irfan dh sthn...cpt masa blalu..

nak kasi irfan adik..but nk tggu gk dia bsr sket...2thn ke...hehe..tingin nk bb ag..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...